-
Clown Szyderca
Ziendobry wzglednie dobry wieczor.
pytanie mam natury technicznej i tak w ogole w ramach poznawania swiata.
jako radosny (jeszcze) przyszloroczny (w sensie pisze w przyszlym kalendarzowym) maturzysta, chialbym sie wywiedziec panstwo moi (mam nadzieje) mili jak to tam jest na tym wydziale fizyki.
pytanie numero uno. jak to jest z tym naliczaniem pkt'ow z matury - bo uchwala z pw jest z maja a (s)Romus cos zmienial po drodze.
numero due. jak jest na opotoelektronice i czy to sie tylko tak kosmicznie nazywa czy tez tak kosmicznie wyglada.
numero nastepne. jak nie optoelektronika to co?
z gory dziekuje za uwage i ew. konstruktywne odpowiedzi. Milego poczatku roku. -
Ela R....
ja dopiero zaczynam
ale z tymi punktami to sie nie przejmuj na WF nie ma dzikich tłumów chetnych wiec sie penie dostaniesz
na 200 punkow chyba byla osoba ktora miała 56 wiec sam widzisz ze nie drudno sie dostać a tyle punktow to z jednego przedmoo\iotu mozna nzabierac i sie za bardzo nie wysilać -
Clown Szyderca
och radosc wlalas w me serce.
pytanie kolejne: jak to tam jest z tym jezykiem obcym? i jak si elicza zniego punkty itd. bo osobiscie nie jestem wielim fanem rozszerzonej z anglika. -
Anonim
Jak do tej pory, polibuda nigdy nie rozpatrywała języków obcych przy rekrutacji i nie sądzę, żeby coś się miało zmienić w tej kwestii. -
-
Ideth
języki obce były brane pod uwagę tylko przy takich bodajze kierunkach jak administracja, zarządzanie i marketing, zarządzanie i inż. produkcji, ale nie jestem pewna czy nie wystarczyła tam tylko podstawowa z języka obcego. -
Anonim
-
Ostrunio
optoelektronika to specjalizacja, ktora sie wybiera dopiero na ktoryms tam roku chyba 3 -
Clown Szyderca
here comes a pain - wg. uchwaly organu pw ponoc sie liczy 0.2 podstawowy i 0.3 rozszerzony. tez wlasnie sie zdziwilem, bo w tamtym roku na dnicah otwartych mowili ze leja na obcy.
ktos moze zna emalie do osoby kompetentnej na pw co by mnie jakos poinformowala? -
Anonim
Polecam lekturę - tam masz odpowiedzi na swoje pytania odnośnie rekrutacji w przyszłym roku - wymagania w zależności od kierunku. Dla WF jest to tylko matematyka i fizyka.
http://www.pw.edu.pl/portal/page/po... -
Clown Szyderca
""dla języka obcego przy ubieganiu się o przyjęcie na kierunek Administracja: liczba punktów równa 0,4 oceny z części podstawowej i 0,6 oceny z części rozszerzonej, w części zewnętrznej egzaminu maturalnego z tego przedmiotu; wyniki z pisemnego egzaminu maturalnego z języka obcego, zdawanego przez maturzystów klas dwujęzycznych na poziomie podwyższonym, przelicza się na punkty wg zasady: 0,8 oceny z części pisemnej egzaminu maturalnego plus 40 punktów, ale razem nie więcej niż 100 punktów,
- dla języka obcego przy ubieganiu się o przyjęcie na pozostałe kierunki studiów: połowa oceny punktowej ustalonej jak dla kierunku Administracja,""
przeta mowielm ze czytalem... i wlasnie nie wiem CO TO znaczy. -
Anonim
No to się nie za dobrze przyjrzałeś - w punktach 5d i 5e masz napisane, że język obcy będzie brany pod uwagę tylko przy rekrutacji na administrację, ekonomię, gospodarkę przestrzenną, zarządzanie i marketing oraz studia w języku angielskim.
Kluczowy fragment:
"(...)d. procedura kwalifikacyjna dla kandydatów na kierunki Administracja, Ekonomia, Gospodarka Przestrzenna oraz Zarządzanie i Marketing obejmuje matematykę i język obcy nowożytny,
e. procedura kwalifikacyjna na studia w języku angielskim obejmuje matematykę, przedmiot do wyboru i język angielski; przedmiotami do wyboru są fizyka, chemia i biologia,
f. procedura kwalifikacyjna na pozostałe kierunki studiów obejmuje matematykę i drugi przedmiot, którym dla kandydatów na kierunki: Biotechnologia, Inżynieria Chemiczna i Procesowa, Inżynieria Materiałowa, Inżynieria Środowiska, Technologia Chemiczna oraz Ochrona Środowiska może być fizyka, chemia lub biologia, dla kandydatów na kierunek Papiernictwo i Poligrafia - fizyka lub chemia, a dla pozostałych kandydatów – fizyka,(...)" -
Clown Szyderca
oo maan - panem myś i zbawcą w lenistwie mym kochanym :D
wieelkie dzięki -
Mariusz
54 punkty to miała jedna osoba ale prawie wsyscy pozostali mieli powyzej 100 (co oznaca ze jest to podejrzane)
Dotego powiem ci ze jesli masz ponizej jakiś 150 to moze ci być cięzko ale co nie jest równoznaczne z niemożliwym :) -
Clown Szyderca
grzejemy kotleta. temat stary, a pytania nowe.
1) co to jest swiadectwo dojrzalosci.. czy to jest tylko swiadectwo ukonczenia liceum czy tez mam im przywiezc wyniki matur?
2) jak wyglada to swiadectwo lekarskie, czy to jest taki swistek co mnie dali ze szkoly, czy to jakies inne cudo ktore dostane tam (na uczelni)? -
Estaton
świadectwo dojrzałości to inaczej matura. Generalnie musisz przynieść odpis od świadectwa maturalnego (powinieneś dostać kilka kopii na zakończenie szkoły)
u mnie w liceum, ale to było przed zmianami zasad, świadectwo lekarskie dostałem od pielęgniarki w szkole, nie przypominam sobie, żebym coś innego musiał załatwiać -
meler
dwa lata wstecz z tym lekarzem to było tak, że skierowanie dostawało się od uczelni (listownie) i trzeba było iść z tym do przychodni. Gdzieś nawet była ich lista... Ja chyba byłem w przychodni przy UW na Krakowskim, tylko nie pamiętam kiedy to trzeba było załatwiać.
W każdym razie termin też będzie podany w tym liście od uczelni ze skierowaniem. -
Anonim
>Clown Szyderca napisał
>Ziendobry wzglednie dobry wieczor.
>
>numero due. jak jest na opotoelektronice i czy to sie tylko
>tak kosmicznie nazywa czy tez tak kosmicznie wyglada.
>
To się tak tylko kosmicznie nazywa bo szczerze mówiąc nie doświadczyłem elektroniki na tej spcjalizacji (nie licząc wspólnego przedmiotu dla wszystkich na drugim roku) i nie wiem co robi słowo "-elektronika" w nazwie tej specjalizacji. To był chyba taki chwyt marketingowy naszego wydziału.
Ale ogólnie jest fajnie :D -
Clown Szyderca
no wlasnie taka przemila pani u mnie w szkole arcymilym glosem poprzeodzonym rownie milym "NASTEPNY!" oswiadczyla mnie ze mam tego nie zgubic.. ale z drugiej strony czy uczelni tak bardzo zalezy na ocenie tej milej pani jaka mi wpisala na tym swistku?
a jak to jest z tymi wynikami. dadza mi je wpisac na tej "mojej" stronie po 29.06, czy sobie je po cichu pobiora po netó od jakiejs organizacji rzadowej a ja mam im tylko przywiezc swiadectwo ze ukonczylem liceum? -
Ostrunio
w zeszlym roku sami wpisywalismy
chyba... :P
ale chyba tak, bo wszystkie dokumenty przywozilem jak juz sie zdecydowalem, ze studiuje na fizyce pw, a nie elektornice na wat-ie -
Clown Szyderca
ze dokumenty mam przywiezc juz po zakwalifikowaniu to ja wiem.. no nie wiem. jutro sie okaze :) moze mnie nie zamorduja.
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa - Śródmieście
- Załóż własne grono tematyczne