-
Clown Szyderca
chodza takie ploty ze ponoc na polibudzie mozna za free dostac winzgroze... jak to jest i jak to mozna dostac i na jakich zasadach? -
Estaton
najprawdopodobniej dostaniesz na uczelnianego maila login i hasło na stronę M$, wchodzisz tam i ściągasz w zasadzie większość programów microsoftu (winXP, Vista, ofisy i inne pierdoły) i dostajesz przed ściągnięciem seriale. No chyba, ze zmienią zasady, to może Ci wypala na płytkę, z osobistym podpisem dziekana :P -
frodo
-
Clown Szyderca
-
-
Clown Szyderca
-
Student56
Nie wiem jak inni, ale ja swojego logina i hasełko otrzymałem dopiero w styczniu. -
Estaton
login i hasło do konta na tleilaxie dostaniesz pewnie już na samym początku w październiku, na jednych z pierwszych puków. A to kiedy dostaniesz login i hasło do microsoftu to jest wielką zagadką :P -
-
Użytkownik uśmiechnięty
Office jest dostepny tylko z zakladow, ale to raczej dla dyplomantow, ktorzy wspolpracuja w miare na stale.
Oczywiscie mozna sie szarpnac i wydac kilka stow z wlasnej kieszeni i kupic licencje edukacyjna dla PW... ale to juz kosztuje... w przeciwienstwie do OpenOffice :) -
Clown Szyderca
licencje edukacyjna dla pw?
na ile sie dostaje ta winde? do konca studiow? czy jak?
a. jakie to sa wersje? -
Tomek
Wszyscy studenci i pracownicy maja dostep do oprogramowania M$ dostepnego na licencji MSDNAA. To jest tak zwana licencja akademicka, objete sa nia wszystkie systemy operacyjne we wszystkich wersjach i jezykach, narzedzia typu visual studio, mssql i takie tam. Licencja zezwala na nieograniczone instalowanie na komputerach na uczelni, a takze w domu pracownika lub studenta. Oczywiscie licencja ta NIE ZEZWALA na komercyjne wykorzystanie.
Licencja nie obejmuje Office'a.
Wydawaniem kluczy i nagrywaniem plyt zajmuje sie pelnomocnik dziekana do spraw softu, jak ktos strasznie chce windowsa, to sam sobie znajdzie, kto nim jest :)
Pzdr. -
Użytkownik uśmiechnięty
-
Clown Szyderca
gracias.
czy wykladowcy preferuja jakis system wzglednie jakies programy do tworzenia prac przeroznych? -
Estaton
zasadniczo większość rzeczy robisz na Debianie, czasami robi się coś na uczelni na win98 i winXP (ale to było do 3 roku, nie wiem co i jak jest na 4 i 5)
do prac w zasadzie nie ma konkretnych programów wymuszonych.
na zajęciach piszesz:
Javę w Eclipsie
C/C++ w dowolnym edytorze :P
ale w domu możesz pisać w czym chcesz, tylko musisz pamiętać, że niektóre programy w C/C++ pisane pod Windowsem mogą działać troszeczkę inaczej niż na linuksie
dr. Panecki dosyć często wspomina o MathLabie, ale niewiele osób się na to pisze :)
PS a no i puki masz w głównej części na windowsie, żebyś nauczył się jak się robi tabelki w wordzie :P i żebyś się nauczył korzystać z funkcji w Excelu :P -
Tomek
>Fetus Infetu napisał
>PS a no i puki masz w głównej części na windowsie,
Od tego roku juz nie bedzie przedmiotu PUK. Bedzie za to PTI (Podst. Technologii Komp.) w calosci pod linuxem. -
>tomgrad napisał
>>Fetus Infetu napisał
>>PS a no i puki masz w głównej części na windowsie,
>
>Od tego roku juz nie bedzie przedmiotu PUK. Bedzie za to PTI
>(Podst. Technologii Komp.) w calosci pod linuxem.
Eee, już od tego roku (grupy F) mieliśmy PTI pod Debianem. -
meler
-
Estaton
hmm, ciekawe, co na takich PTI jest? widocznie władze wydziału uznały, że każdy kto przychodzi na WF umie już podstawy Office'a i HTML; ) -
Clown Szyderca
argh cos widze ze sie bede musial przesiasc na pingwina..
trudno, pieknie. -
Gustlik
powineneś tryskać radością z takiego przejścia... :P
daje dużo plusów (a minusów unikasz mając winde na drugiej partycji i pogrywając w jakieś gierki dla odstresowania:P)...
pzdr
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa - Śródmieście
- Załóż własne grono tematyczne