Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Clown Szyderca

czy warto jakies kniżki nabyć? czy trzeba na cos zapolowac.. co nalezy olac, a co ewentualnie tylko wypozyczyc..
  • ArteQ

Do fizyki tzw Biblia Pierwszego Roku [1], zwana też KGB; -)
    Do Analizy srebrna seria z elki. Pierwszą możesz kupić jak chcesz mieć coś do postawienia na półce i/lub nie będziesz chodził na wykłady z PF, drugiej nie ma sensu - wypożyczysz. Więcej AFAIR nic nie potrzeba.

[1] Podstawy Fizyki - Garbarczyk, Krok, Bogusz
  • DUDi

Były-pierwszy rok potwierdza. Jedyna konieczna książka - ze względu na egzamin - to właśnie Podstawy Fizyki. Chociaż jeśli chcesz cokolwiek zrozumieć z Opracowania Danych Doświadczalnych, to też powinieneś się w jakąś zaopatrzyć.
  • Radosław

>
    Do fizyki tzw Biblia Pierwszego Roku [1], zwana też KGB; -)
    Do Analizy srebrna seria z elki. Pierwszą możesz kupić jak chcesz mieć coś do postawienia na półce i/lub nie będziesz chodził na wykłady z PF, drugiej nie ma sensu - wypożyczysz. Więcej AFAIR nic nie potrzeba.

[1] Podstawy Fizyki - Garbarczyk, Krok, Bogusz

U nas się to cegłą zwało:-) Jedyna książka którą (można/trzeba) kupić:-)

>
    Chociaż jeśli chcesz cokolwiek zrozumieć z Opracowania Danych Doświadczalnych, to też powinieneś się w jakąś zaopatrzyć.

Ja nie wiem, przecież w prawie bezbłędnym skrypcie dr U jest wszystko ładnie wytłumaczone:-)
  • DUDi

>Radziu napisał
    >Ja nie wiem, przecież w prawie bezbłędnym skrypcie dr U
    >jest wszystko ładnie wytłumaczone:-)

Wersja (eta) i nadal do poprawy.; -)
    O wiele lepsze są "Metody Opracowania i Analizy Wyników Pomiarów" do CLF-u.
  • Clown Szyderca

czyli w sumie lac na ksiazki?
  • xeelee

i potem mają takie żółte strony ... 2 lata temu chyba takie książki rozdawali z biblioteki :>
  • Estaton

z książek warto też polecić "Analizę matematyczną w zadaniach" by Krysicki and Włodarski :), popularnie zwana "Krysickim" lub "Krysickim Włodarskim"
  • adam

Jeśli ktoś pyta o podręcznik na 1 roku studiowania fizyki na pw to powiem tylko - TRAKTUJCIE DOBRE NOTATKI JAKO PODRECZNIK. To podstawa dobrze zdanej sesji i kolosów.
    Jesli juz podreczniki to:
    Do fizy j.w.
    Do Anala poza Krysickim polecam również Gewerta i Skoczylasa (jest tego troche w bibliotece).
  • meler

I Nabiałek do algebry. Znaczy się:
    Klukowski, Nabiałek - "Algebra dla studentów"
  • ArteQ

Książka do algebry?? Przecież tego przedmiotu nie dało się nie zaliczyć nawet jak ktoś się bardzo starał.
  • DUDi

Oj, tutaj się mylisz. Fakt, że było ciężko tego nie zaliczyć, ale paru osobom z byłego I roku ta sztuka się udała; >
  • Radosław

>
    Oj, tutaj się mylisz. Fakt, że było ciężko tego nie zaliczyć, ale paru osobom z byłego I roku ta sztuka się udała; >

Cywilizacja upada....
  • adam

>a+|meler > napisał
    >I Nabiałek do algebry. Znaczy się:
    >Klukowski, Nabiałek - "Algebra dla studentów"

Podpisuje sie obiema rekami z pewna adnotacja - ponadto zbiór zadań z algebry Nabiałka jest kosior. Pomógł mi bardzo na kolosach.
  • Estaton

>DUDi hat geschrieben:
    >Oj, tutaj się mylisz. Fakt, że było ciężko tego nie
    >zaliczyć, ale paru osobom z byłego I roku ta sztuka się
    >udała; >

...
    ...
    ...
    ...
    ...
    oż...

żeby nie zdać algebry, to chyba trzeba sobie powiedzieć na początku roku: "O! to jest przedmiot, którego nie zdam, bo prawdziwy student musi mieć zaległości, więc się tego nie uczę"
    algebry nie da się "nie zdać". U nas na roku było kilka (może 3-4) osób, które miały z tym problem, ale na koniec dostały głupie zadanka na poziomie liceum do zrobienia w domu.
  • DUDi

>Fetus Infetu napisał
    >U nas na roku było kilka
    >(może 3-4) osób, które miały z tym problem, ale na
    >koniec dostały głupie zadanka na poziomie liceum do
    >zrobienia w domu.

Tylko trzeba te zadanka odebrać...
| |

Alo! Leute! wiem, ze tam jestescie! nie chowajcie sie i tak wiem, ze tam jestescie... po co stawiac ...

Politechnika Warszawska

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (1)