Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • *Yerltvachovic

Howgh!

Czy ktos moze podzielic sie swymi przezyciami z praktyk ?

Jak/gdzie bylo, na co uwazac, lepiej skorzystac z oferty praktyk organizowanych przez wydzial, czy samemu znalezc ?

Jak to w praktyce wyglada ?
  • Muzzy (Symplicjusz :D)

Ja tam polecam z wydziału... :D Na co uważać? Nie nastawiaj się że umiesz programować idąc do HP, bo nie umiesz :D
  • *Yerltvachovic

...ale wiesz przeciez Muzzy, iz mam (byc moze irracjonalny) uraz zarowno do HP, jak i Javy wobec czego tego miejsca nie bralem pod uwage nawet przez chwile; ).
  • Użytkownik uśmiechnięty

praktyki generalnie sa smieszne i nie nalezy sie ich bac... kontakty z wydzialu sa calkiem-calkiem, ale zawsze naumiesz sie czegos wiecej, jak sam sobie cos znajdziesz. i bedziesz robil to, co chcesz.
    przyd samymi praktykami panuje chaos i nikt nie wie, co sie dzieje, ale wszystko sie ladnie rozchodzi po kosciach i nikogo nic nie boli.
    napisz co chcesz wiedziec, to bedzie latwiej opowiedziec.
    odpowiedzi >wszystko< nie zaakceptuje :> hjehje
  • *Yerltvachovic

Skoro juz prowokujesz, to nie moge nie skorzystac:
    - w jakim stopniu mozna liczyc na wydzial ?
    - jezeli z wydzialu jest wyznaczona osoba xyz do kontaktu z dana placowka na ile jest pomocna/zorientowana co ma zrobic, jakie opoznienia generuje w obiegu informacji
    - jak szybko Prof. Pluta wydaje skierowania, etc.
    - kto bedzie akceptowal/odrzucal tematy naszych praktyk - Bacewicz, czy Pluta ?
    - czy sa gdzies udostepnione raporty z zeszlych lat ?
    - czy sa udostepnione (poz www Pluty) tematy praktyk i realizowane na nich zadania
    - jest jakas idea kiedy pewien prof. zorganizuje spotkanie z 3cim rokiem
    -.... ?;).
  • Anonim

prof. Pluta spotkanie z trzecim i czwartym rokiem (żeby wam opowiedziedzieć o praktykach) organizuje już parę miesięcy (od stycznia chyba). raporty pewnie jak bedziędzie chcieli to wam udostępni co do reszty to róznie bywa ale ogólnie nie jest tak źle i da sie przeżyć tą beznadziejną organizację
  • Anonim

Strusiek, wlewasz mi nadzieję do serca, bo ja to czarno widzę, nie wiem czemu:)
  • Użytkownik uśmiechnięty

do uslug, Cauchy... praktykami na prawde nie trzeba sie stresowac... ja wspominam swoje calkiem milo, mimo ze byly chwile, gdy musialem byc wybitnie upierdliwy, zeby znalezc na nich cos konkretnego do roboty.
    bedzie dobrze
    jeszcze nigdy tak nie bylo, zeby jakos nie bylo; -)
  • *Yerltvachovic

....taaaaak, sluchajac opini jaka o Tobie napisales (Pluta byl uprzejmy odczytac na forum publicznym) okreslenie "wybitnie" stanowi niesamowity eufemizm!!

;o>>>
  • Wierch Ambassador

Ufff, jak dobrze, że mnie praktyki minęły...
  • Grono.Net

Wygląda to tak, że nijak wygląda, nic nie robisz, jak dobrze trafisz to jeszcze za to pieniądze dostaniesz (np. HP, Vigo). Wesoło jest w ŚLCJ. Znaczy nic się nie robi a i często dostaje się pod opiekę ludzi (od pracy fizycznej) którzy będą robić za ciebie, a nawet jak spowodujesz straty rzędu 10-20 tys. zł. to nikt ci złego słowa nie powie. Najlepiej wybierać to, czym się interesujesz w chociaż najmniejszym stopniu. A jak chcesz poza wydziałem, to tylko ubierz to w jakieś ładne słowa i też przejdzie.
  • Anonim

w hp na praktykach sie kasy nie dostaje. z reszta w tym roku i tak nie ma praktyk w hp.
  • Grono.Net

Nie napisałem, że dostaje się kasę za praktykę; -) Chociaż w Vigo na przykład za praktykę się też dostaje. Można za to zarówno w HP, Vigo jak i kilku innych firmach dostać po praktyce staż który wygląda tak jak praktyka a do tego zarabia się na nim.
  • *Yerltvachovic

<jedno, co mozna powiedziec o praktykach: nareszcie sie skonczyly>
| |

Alo! Leute! wiem, ze tam jestescie! nie chowajcie sie i tak wiem, ze tam jestescie... po co stawiac ...

Politechnika Warszawska

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (1)