UW - WGiSR [1114]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Monika

Na stronie wydziału trochę ciężko się zorientować, więc jeśli ktoś mógłby mi napisać jakie są specjalizacje na geografii to byłabym wdzięczna.
  • Arisa

Specjalizacje realizowane w ramach kierunku na studiach stacjonarnych:
    Studenci studiów stacjonarnych drugiego stopnia na kierunku geografia są kształceni na następujących specjalizacjach: klimatologia i ochrona atmosfery, hydrologia i gospodarka wodna, geomorfologia z elementami sedymentologii, geoekologia i kształtowanie krajobrazu, teledetekcja, geografia społeczno-ekonomiczna, geografia turyzmu, geografia krajów rozwijających się, geografia regionalna, kartografia, dydaktyka geografii.
  • Karina

Znowu byłeś szybszy :)
  • Dżesa

i na GP ??:D
  • Arisa

>Karina wrote:
    >Znowu byłeś szybszy :)

Polecam się jak zawsze; ]

>Dżesa! wrote:
    >i na GP ??:D

Wszystko za irk:
    https://irk.uw.edu.pl/katalog.php?o...

Można i na serwisie:
    http://student.wgsr.uw.edu.pl/index...
    (tabela z boku wraz z programami)
  • Karina

Gospodarka - II stopnia
    Specjalności:
    - Urbanistyka i regionalistyka (dla II roku Gospodarka przestrzenna w dobie globalizacji)
    - Planowanie strategiczne rozwoju regionalnego i lokalnego
  • Karina

Z Tobą nie wygram :] Składam broń.
  • Arisa

Loser! :P
  • Karina

E tam :P Przynajmniej Twoja szybka reakcja się innym na coś przyda :)
  • Arisa

Mam nadzieję :)
  • KC

Mam nadzieje, ze grono jeszcze zyje. Jestem po licencjacie na GP i myslalem o zmianie kierunku (i specjalizacji) na magisterce na Kartografie. Czy ktokolwiek moze mi cos powiedziec o wymaganiach na tej specjalizacji, na ile jest ona terazniejsza (byle nie kredki) i w ogole jaka jest procedura kwalifikacji na specjalizacje na Geografii (zapewne liczba chetnych, ew. srednia)?
  • †Pyza

Kredek nie ma, większość prac polega na klikaniu mapek w Corelu. A jeśli chodzi o procedurę to rejestrujesz się przez irk, tak jak robiłeś to przy licencjacie, tylko na studia magisterskie. Potem składasz papiery i wybierasz specjalizacje, na które chcesz się dostać w 1 i 2 kolejności, a następnie jest egzamin testowy z geografii dla wszystkich specjalizacji. O przyjęciu na daną specjalizację decyduje liczba punktów z egzaminu, no i liczba kandydatów na nią, bo może nie ruszyć.
| |

Grono Wydziału Geografii i Studiów Regionalnych

Uniwersytet Warszawski

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (4)