-
Monika
Na stronie wydziału trochę ciężko się zorientować, więc jeśli ktoś mógłby mi napisać jakie są specjalizacje na geografii to byłabym wdzięczna. -
Arisa
Specjalizacje realizowane w ramach kierunku na studiach stacjonarnych:
Studenci studiów stacjonarnych drugiego stopnia na kierunku geografia są kształceni na następujących specjalizacjach: klimatologia i ochrona atmosfery, hydrologia i gospodarka wodna, geomorfologia z elementami sedymentologii, geoekologia i kształtowanie krajobrazu, teledetekcja, geografia społeczno-ekonomiczna, geografia turyzmu, geografia krajów rozwijających się, geografia regionalna, kartografia, dydaktyka geografii. -
Karina
-
Dżesa
-
-
Arisa
>Karina wrote:
>Znowu byłeś szybszy :)
Polecam się jak zawsze; ]
>Dżesa! wrote:
>i na GP ??:D
Wszystko za irk:
https://irk.uw.edu.pl/katalog.php?o...
Można i na serwisie:
http://student.wgsr.uw.edu.pl/index...
(tabela z boku wraz z programami) -
Karina
Gospodarka - II stopnia
Specjalności:
- Urbanistyka i regionalistyka (dla II roku Gospodarka przestrzenna w dobie globalizacji)
- Planowanie strategiczne rozwoju regionalnego i lokalnego -
Karina
-
Arisa
-
Karina
E tam :P Przynajmniej Twoja szybka reakcja się innym na coś przyda :) -
Arisa
-
KC
Mam nadzieje, ze grono jeszcze zyje. Jestem po licencjacie na GP i myslalem o zmianie kierunku (i specjalizacji) na magisterce na Kartografie. Czy ktokolwiek moze mi cos powiedziec o wymaganiach na tej specjalizacji, na ile jest ona terazniejsza (byle nie kredki) i w ogole jaka jest procedura kwalifikacji na specjalizacje na Geografii (zapewne liczba chetnych, ew. srednia)? -
†Pyza
Kredek nie ma, większość prac polega na klikaniu mapek w Corelu. A jeśli chodzi o procedurę to rejestrujesz się przez irk, tak jak robiłeś to przy licencjacie, tylko na studia magisterskie. Potem składasz papiery i wybierasz specjalizacje, na które chcesz się dostać w 1 i 2 kolejności, a następnie jest egzamin testowy z geografii dla wszystkich specjalizacji. O przyjęciu na daną specjalizację decyduje liczba punktów z egzaminu, no i liczba kandydatów na nią, bo może nie ruszyć.
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa - Śródmieście
- Załóż własne grono tematyczne