UW Geologia [1271]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Cometto

Dziękuję. :)
  • zachórzony ELF

Ktoś sprawdzał, ale to nie byłam ja... znam tylko ocenę moją i Krzysia. Jak poszło ludziom? Bo z tych ocen co znam, to wychodzi średnia 3,5; )
    Pozdrawiam
    ELF
  • Grzelu

>pio84 napisał
    >1 piaskowce ociesek
    >2 material okruchowy sarmatu detrytycznego
    >3 wiek diabazow synkliny barda
    >4 wiek sandomierskiego pietra strukturalnego
    >5 hirnantia - co to hest i na co wskazuje
    >6 porownac s. barda i bodzentynska
    >7 dewon w profilu grzegorzowickie skaly nalezy do
    >8 kiedy powstaja wapienie litotamniowe
    >9 jak powstaja wapienie plamiste
    >10 wiek formacji skalskiej, swietomarskiej
    >11 porownaj profil N i S czesci HCM

W tym roku byl test otwarty - duzo trudniejszy; ) ale nie o tym chialem...

Poprawa ustna jakby ktos z przyszlych lat chcial wiedziec jest przeprowadzana w atmosferze lepszej niz Regionalna ale porownywalnej z Historyczna - egzamin, tak wiec jest dosc luzno choc egzaminatorzy wymagaja wiedzy; )

Ja dzis mialem opisac szczegolowo kazda strukture (synkliny, antykliny) w czesci E HCM, uprzednio pokazjac oczywiscie je na mapie oraz wskazujac obrzezenie, trzon i zapadlisko. Raczej nie jest wymagana znajomosc formacji - przede wszystkim litologia i stratygrafia (do systemu)...

Wkucie zajelo mi jakies 4 dni z czego takiej naprawde nauki to moze jedna noc byla :)

A ponoc jak sie uwali egzamin z Historycznej to egzaminatorzy rowniez pytaja w szerszym kontekscie.

Jakby ktos potrzebowal to mam dobre notatki :)

Oczywiscie zaliczone - na 3,5; p

• Piotrek

Ja mam takie pytanie co do samego miejsca zakwaterowania. W tym ośrodku Pod Sosnami są dość znośne warunki?Trzeba brać własny śpiwór?
  • Grzelu

w latach 1-3 to na historycznej sa najlepsze warunki zakwaterowania... pod sosnami to kompleks wypoczynkowy, mieszka sie w dwoch czy trzech 'hotelach', pokoje wyremontowane i chyba kazdy ma lazienke z prysznicem. Posciel byla - balko tez nawet na parterze.
    Nie wiem czy cos sie zminilo przez te dwa lata
  • Cometto

To już nie ma tych domków, zabytków po PRL?
    I "Romów" osiadłych, z taborami w formie 20 letnich BeeMek??
| |

Uniwersytet Warszawski - Wydział Geologii

Uniwersytet Warszawski

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (5)