UW Geologia [1271]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • mer

dzięki za odpowiedź :)
  • Justyna Kowalska

Hej! Moje wyniki z matury to polski 445podst. matma 40% podst. ang 82% podst. geografia 42% roz. i historia 42% rosz. Mam jakieś szanse dostać się na geoligie podczas któregokolwiek naboru?
  • Mesmeri

Mając 445% z polskiego dostaniesz się absolutnie wszędzie, zapewniam!
  • o.O

moje wyniki matury: geo R- 77%, matma P- 84%, ang R- 96% pol P- 71%, hist R- 80%
    czy to wystarczy?

jeśłi tak to jak jest z fizyką i chemią- bardzo trudno zaliczyć? trochę się martwię bo miałam je tylko w pierwszej klasie liceum
  • Kasia

Mam ten sam problem z fizyką i chemią (uczyłam się ich bardzo krótko, zwłaszcza fizyki). Też chętnie dowiem się, czy ciężko sobie z nimi na geologii poradzić.
    Co do Twoich wyników sądzę, że nie powinno być problemu. :)
    Próg na geologię nie jest zwykle zbyt wysoki (z tego co czytałam) i jeśli nie w pierwszej można się z pewnością dostać w którejś z kolejnych tur rekrutacji.
    Ja też zarejestrowałam się na geol. (to mój drugi wybór po geografii na WGiSR) i wychodzi mi 86,64 pkt.
  • ♠ Lady Werewolf ♠

Z chemią sporo ludzi ma problem, często ciągnie się za nimi przez parę lat, z fizyką chyba mniej problemów jest.
  • Kiniusia

Ja z geo R 50% tylko, ale mam nadzieję, że sie dostanę :)
  • Kiniusia

A jak jest z badaniami? Mogę je zrobić dopiero jak dostane się na studia?
  • e.

No jak się dostaniesz to musisz złożyć papiery, czyli m.in. zaświadczenie od lekarza medycyny pracy.

W ogóle jestem w szoku - czy geologia jest uważana za kierunek 'dla tych, co się nigdzie nie dostali'? To ja się nie dziwię, że przyjmują 240 osób, a na II roku jest 90, bo wszyscy podczas pierwszego odpadają.

Absolutnie każdy przedmiot się da zaliczyć, i chemię i fizykę i matematykę i II semestr paleontologii i nawet II termin egzaminu z geologii dynamicznej, tylko się trzeba trochę przyłożyć, jeśli nie jest się mózgiem i książki nie wchłaniają się przez skórę (albo mieć życiowe szczęście :P).

A jeśli czyta to ktoś z przyszłych studentów, prosiłabym o utworzenie grona pierwszego roku tu albo na facebook'u, będzie się łatwiej komunikować; -)
  • ewka

>e. napisała:
    >A jeśli czyta to ktoś z przyszłych studentów,
    >prosiłabym o utworzenie grona pierwszego roku tu albo na
    >facebook'u, będzie się łatwiej komunikować; -)

grupa na fb jest, nieliczna jak na te 240 osób :p
    http://www.facebook.com/groups/1327...
| |

Uniwersytet Warszawski - Wydział Geologii

Uniwersytet Warszawski

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (5)