-
o p
Witam . Czy chodzenie na wyklady jest oplacalne ? Czy ta wiedza przydaje sie potem na cw , zaliczeniach ? Czy raczej przedmiot mozna zaliczyc , a wyklady sa dla tych co chca miec 4 lub 5 ? :)
Z gory dzieki za odpowiedzi ! -
♠ Lady Werewolf ♠
Opłaca się. Pewnie da się zaliczyć i bez chodzenia, ale jest dużo ciężej. Z taką matmą lub chemią chociażby. Testowałam na własnej skórze; ) -
o p
Dzieki za odpwiedz , ale jak mozesz to mam jeszcze pytanie : A jak z gelogia dynamiczna i paleontologia ? Bo do matmy i chemii jest sporo ksiazek , wiec wydaje mi sie ze z tym nie bylo by zle .... Bardziej obawiam sie wlasnie o te przedmioty ( geol. i paleo. ) bo do tych przedmiotow ciezko sie nauczyc z ksiazki.... czy jestest jakos inaczej i ktos mnie oswieci w tej kwestii ? :) -
e.
a z czego innego chcesz się uczyć, jak nie z książek? Do Dynamicznej skołuj sobie 'Historię Ziemi' Stanley'a albo 'Nowe spojrzenie na starą planetę', a do paleo jest podręcznik napisany przez prof. Radwańską.
Wykłady da się zaliczyć będąc na jakiś 20 przez trzy lata studiów, czego ja jestem żywym przykładem, ale nie polecam tego - strasznie dużo nerwów na egzaminie :P
Poza tym wykłady u niektórych ludzi są naprawdę ciekawe... -
-
o p
pewnie bym chodzil na wyklady , ale studiuje takze inny kierunek i niestety plany sie na siebie nakladaja , po prostu nie dam rady na nie chodzic, nawt jezeli bym chcial .....
a co do ksiazek : jakie jeszcze ksiazki warto wypozyczyc i gdzie to zrobic? :)
e. - dzieki za odpowiedz :) -
Little_My
Ja powiem tak. Nie bez powodu po pierwszym roku zostaje mniej niż 100 osób. Jeden z profesorów kiedyś powiedział: jedną dupą dwóch stołków nie ugrzejsz.
e. zalicza bo to dziwny człowiek, na którego trzeba brac osobny margines. A reszta do książek;)
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa - Ochota
- Załóż własne grono tematyczne