-
janoo
-
Wiedzmin
Spoko. Kazdy ma swoje zdanie. Tylko w dyskusji licza sie jeszcze jakies argumenty. Poza tym czemu tylko ci dwaj. Lambert wymiata ten wiedzmin to spadkobierca Wujka Staszka Mistrza Cietej Riposty:D -
Piotrek
Ja tam uważam że obaj są w sumie równi, z tym że Eskel ma doświadczenie.
A byłbym po stronie Coena, gdyby żył. Mam do niego sentyment. -
Kaku
Ja uważam że wśród wiedźminów 1. Geralt 2. Coen 3. Eskel (zaraz po Coenie) 4.Vesemir 5. Lambert -
-
Czarna
a ktory to byl ten co klekal przed Triss i ja przepraszal? Eskel? no to ten. ubostwiam dzentelmenow -
Kaku
właśnie zacząłem czytać Krew Elfów (poraz kolejny) i przyznaję Eksel i Coen są tak samo fajni!! (niewiem czemu tak lubię Coena... chyba dla tego że jako jedyny z wiedźmoinów się śmiał) -
Anonim
Coen... wspaniały wiedźmin... śmieje się, walczy za przekonania... mógłbyś nie uwierzyć że to wiedźmin... a do Eskela mam spentyment... przyjaciel Geralta moim przyjacielem :) -
Dominika
Coen był nawet spoko ale dał się zabić i to w dodatku w bitwie...
Lambert też był fajny... Najlepsze w nim było to, że nie lubił Triss... ]:-> -
Zirael
zdecydowanie Coen...choć nie wiem czemu...
za każdym razem jak czytam to tak jakoś ciągnie mnie do Coena...mam słabość do niego(choć nie wiadomo czemu) -
paulina m
Tak ja też mam do niego słabość :) to chyba przez te żółte tęczówki :D -
Anonim
Jak dla mnie, szanse są wyrównane. Styl walki takie sam, szybkość zbliżóna... A Coen przypadkiem zginął na bitwie, bo nie był nauczony walczyć w takim motłochu. Sam Geralt przyznał(bodaj w "Chrzcie Ognia"), że trudniej się wtedy walczy, bo atakują praktycznie z każdej strony. -
Zirael
co za dużo to nie zdrowo......
a tak raczej to oni mieli ciut inne szkolenie co też mogło mieć wpływ na jego śmierć:/
-
Coen
-
Anonim
>Wiedzmin napisał
>Spoko. Kazdy ma swoje zdanie. Tylko w dyskusji licza sie
>jeszcze jakies argumenty. Poza tym czemu tylko ci dwaj.
>Lambert wymiata ten wiedzmin to spadkobierca Wujka Staszka
>Mistrza Cietej Riposty:D
jestem za,ale ja slyszalem o wujku stefanie mistrzu riposty ciętej:> -
janoo
>Coen napisał
>Jestem za Coenem poniewaz byl inny od reszty wiedzminow
Inny? Wydaje mi się, że każdy wiedźmin był inny, ale cóż. Blizna Eskela jest boska! Poza tym ma większe doświadczenie, i, jak ktoś już powiedział, przyjaciel Geralta moim przyjacielem!
-
ME
Ale lepszy w czym ? W mieczu ? Pewnie Eskel bo starszy, doświadczony. Coen niby zginął w bitwie, ale nie zapominajmy, że wiedzmini nie byli szkoleni do walki w bitwie. Wbrew pozorom nie jest to taka sama walka, jak standardowe pojedynki, a najlepszym na to dowodem jest fakt, że i Geralt zginął w bitwie (ok, mini-bitwie, ale zawsze).
Generalnie dla mnie wymiata Lambert ze swoimi uwagami, wypowiedziami etc. -
janoo
-
Anonim
Jak dla mnie to generalnie Coen wygrywa, ale którego z wiedźminów da sie nie lubić??? :D -
Smok z Bajki
żadnego?
XD
osobiście lubię obu tak samo.
ale Lambert wymiata...
,, bo Merigold urwie mi... głowę"...
<lol> -
Anonim
Krew Elfów str. 53 1-3wers pierwszego akapitu wydanie 2001
napisane jest tam o podobiństwie Eskela i Geralta. Wnioskując z tego można domniemywać,że mają zbliżone umiejętności. Poza tym jest też napisane, że Eskel emanuje silniej niż Geralt.