Wiedźmin [1179]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • P@kiet

co uważacie o książkach
  • P@kiet

ja czytam 3 część o wiedźminie, bo kolega poradzi mi aby 3 czesc czytac pierwsza. Mowi ze 1 i 2 czesc najlepiej czytac na koncu.
  • Jedi Przemo

no to źle Ci poradził ponieważ wydarzenia z 1 i 2 części są bezpośrednio związane z pozostałymi i czytasz następne bez podstawowej wiedzy
  • podpira

W pierwszej i drugiej(opowiadaniach) są zawarte informacje, bez których nie zrozumiesz niektórych faktów z sagi. Poza tym wiesz, kto sie kiedy poznał itd.
  • Anonim

Dokładnie. Niby dwie pierwsze książki to zwyklę opowiadanka, ale w jakiś sposób przybliżją świat Sapka=P Bez nich ani rusz=)
  • Anonim

No właśnie jak to jest dwie pierwsze części są opowiadaniami a 5 kolejnych powieściami następującymi po sobie chronologicznie ?
  • Jedi Przemo

tak, tylko bez tych opowiadań nie będziesz wiedział o co chodzi np. z Ciri
  • BUDYŃ

Może nawet nie o Ciri tylko o czymś co jest prawie głównym wątkiem tylko się tego na końcu dowiadujemy czyli o ojcu Ciri
  • Anonim

Przeczytałem już dwie pierwsze książki zostało jeszcze 5 niestety muszę czekać aż przyjdzie paczka..; )
  • Jaśó & the Wailers

czyli jak dla mnie te najnudniejsze
  • Anonim

No to jeżeli te dwie czytałem po 2 dni to tamte pewnie w dzień przeczytam; )
  • Anonim

Książki o Wiedźminie są jednymi z najlepszych polskich książek.
  • Jaśó & the Wailers

zgadzam sie z litaratury fantastyczej najbardziej lubie polskich autorow
  • Piotrek

wiedzmin rzadzi w literaturze fantastycznej
  • Anonim

ma ten klimacik. W zagranicznej fantasy tego nie ma
  • vagina dentata

Polska fantastyka ma ogólnie charakterystyczny smaczek, zupełnie inny niż zagraniczna. Niezależnie, czy to Pilipiuk, Sapkowski, czy Białołęcka.
  • envi

> Polska fantastyka ma ogólnie charakterystyczny smaczek, zupełnie inny niż zagraniczna. Niezależnie, czy to Pilipiuk, Sapkowski, czy Białołęcka.

taaa, a wystarczy poczytac Pratchett'a w oryginale...
  • .Rozważna i Romantyczna.

Ja przeczytałam jak na razie "Ostatnie życzenie" i zabieram sie do "Miecza Przeznaczenia", a co powinnam potem wziąć??
  • Ritter von Nałęcz

no po kolei właściwą sagę Wiedźmina :) Krew Elfów, Czas Pogardy, Chrzest Ognia, Wieżę Jaskółki i Panią Jeziora :)
    Polecam takze Trylogię Husycką.
  • Luzek

Wiedźmińska saga jest chyba najlepszą serią książek, jaką dotąd przeczytałem. Sapkowski Świetnie pisze, książki zawierają bardzo przyjazne napisy, sytuacje śmieszne, smutne, wesołe, tragiczne... Przeczytałem wszystkie części i żałuję, że nie ma więcej.
  • 1
  • 2
| |

Mylicie niebo z gwiazdami odbitymi nocą na powierzchni stawu. Fani Wiedźmina jednoczcie się! ^^

Fotki

Miejsca grona (0)