- 1
- 2
-
P@kiet
-
P@kiet
ja czytam 3 część o wiedźminie, bo kolega poradzi mi aby 3 czesc czytac pierwsza. Mowi ze 1 i 2 czesc najlepiej czytac na koncu. -
Jedi Przemo
no to źle Ci poradził ponieważ wydarzenia z 1 i 2 części są bezpośrednio związane z pozostałymi i czytasz następne bez podstawowej wiedzy -
podpira
W pierwszej i drugiej(opowiadaniach) są zawarte informacje, bez których nie zrozumiesz niektórych faktów z sagi. Poza tym wiesz, kto sie kiedy poznał itd. -
-
Anonim
Dokładnie. Niby dwie pierwsze książki to zwyklę opowiadanka, ale w jakiś sposób przybliżją świat Sapka=P Bez nich ani rusz=) -
Anonim
No właśnie jak to jest dwie pierwsze części są opowiadaniami a 5 kolejnych powieściami następującymi po sobie chronologicznie ? -
Jedi Przemo
tak, tylko bez tych opowiadań nie będziesz wiedział o co chodzi np. z Ciri -
BUDYŃ
Może nawet nie o Ciri tylko o czymś co jest prawie głównym wątkiem tylko się tego na końcu dowiadujemy czyli o ojcu Ciri -
Anonim
Przeczytałem już dwie pierwsze książki zostało jeszcze 5 niestety muszę czekać aż przyjdzie paczka..; ) -
Jaśó & the Wailers
-
Anonim
No to jeżeli te dwie czytałem po 2 dni to tamte pewnie w dzień przeczytam; ) -
Anonim
-
Jaśó & the Wailers
zgadzam sie z litaratury fantastyczej najbardziej lubie polskich autorow -
Piotrek
-
Anonim
-
vagina dentata
Polska fantastyka ma ogólnie charakterystyczny smaczek, zupełnie inny niż zagraniczna. Niezależnie, czy to Pilipiuk, Sapkowski, czy Białołęcka. -
envi
> Polska fantastyka ma ogólnie charakterystyczny smaczek, zupełnie inny niż zagraniczna. Niezależnie, czy to Pilipiuk, Sapkowski, czy Białołęcka.
taaa, a wystarczy poczytac Pratchett'a w oryginale... -
.Rozważna i Romantyczna.
Ja przeczytałam jak na razie "Ostatnie życzenie" i zabieram sie do "Miecza Przeznaczenia", a co powinnam potem wziąć?? -
no po kolei właściwą sagę Wiedźmina :) Krew Elfów, Czas Pogardy, Chrzest Ognia, Wieżę Jaskółki i Panią Jeziora :)
Polecam takze Trylogię Husycką. -
Luzek
Wiedźmińska saga jest chyba najlepszą serią książek, jaką dotąd przeczytałem. Sapkowski Świetnie pisze, książki zawierają bardzo przyjazne napisy, sytuacje śmieszne, smutne, wesołe, tragiczne... Przeczytałem wszystkie części i żałuję, że nie ma więcej.
- 1
- 2