-
Monika.
Próbowałam zacząć ten temat w Quzie, ale jakos poszlo dalej :P Ciekawi mnie wasze zdanie. Na oficjalnej stronie ASa przez dlugi czas toczyla sie dyskusja na ten temat. Moze macie jakies ciekawe spostrzezenia poparte fragmentami ksiazki lub własne wnioski. -
Dobi
-
Czarna
Ciri nie zabardzo miala z kim to dziewictwo stracic z tego co pamietam :D a sage czytalam juz setki razy -
Kaku
-
-
Monika.
cytuje odpowiedz ASa na pytanie jednego z uzytkownikow jego oficjalnej strony "Ciri jest/nie jest dziewicą." -
Czarna
>Włochata Żyrafa napisał
>eee... mimo wszytsko Ciri JEST dziewicą...
tyz tak uwazam. bo po 1 z Kayleighem nie zdazyla, z Hopstornem tez a pozniej.... Krol Olch tez jakis niemrawy byl, Bonharta podniecalo bicie ją. a z Mistle to chyba nijak.... bo jak? palcem?? -
*******281******* SIŁA I HONOR
Na pewno jest, ale pod koniec książki zapowiada się noc z Galahadem; -) -
Anonim
ja tu dopiero skromnie kończę drugi tom,
po spotkaniu z jednorożcem pojawiają się pewne niedowierzania
małe sugestie co do tego, że ją ktoś gdzieś zgwałcił, sny majaki czy inne bajery :> -
Anonim
błagam was... http://www.sapkowski.pl
tam jest 6 różnych dyskusji na ten temat...
http://www.sapkowski.pl/modules.php... -
Anonim
-
Monika.
właśnie tam o tym rowniez czytalam juz dawno temu i chce poznac zdanie gronowiczow, a fora sa do tego, zeby dyskutowac i wyrazac swoje opinie. -
Jaskier
ale ile mozna gadac o tym samym. skoro sapek napisal "jest\nie jest dziewica to znaczy, że daje nam prawo wyboru jedni moga stanąć w obrobronie jej cnoty a drudzy nie. po za tym w ksiazce jest mnostwo na ten temat informacji najczesciej sprzecznych. to mowi samo za siebie
-
Anonim
ale w sumie co to ma do rzeczy? i tak w sumie zaden/zadna z was nie ma u niej szans :D -
Ola
A jej 'zabawy' z magią na pustyni, kiedy czerpała moc z ognia, strciłą kontrolę, czuła nieziemską rozkosz, a obudziłą się rano, bez jednorożca, za to z krwią cieknącą po udzie?
Niby jednorożec potem wrócił, ale ogólnei zawsze mnie ciekawiło jak to jest z tym dziewictwem ciri -
Anonim
na moj gust....
co do tego jest czy nie jest - zalezy od naszego wyobrazenia niby Elf sie nia brzydzil i nie jest napisane czy do czegos doszlo etc....
jedni ja beda spostrzegac jak dziewice jedni nie... czy stracila dziewictwo w trakcje zabaw ze szczurami ?? a kto ja tam wie nie wiemy "jak" sie bawila ze swoja ukochana
co do pustyni i krwi na udzie... a moze poprostu to byl "ten" dzien albo pod wplywem magi doszlo do przyspieszenia "tego dnia" wersji i mozliwosci jest duzo... -
Anonim
-
Duzy & Mala
-
Karol
Moim zdaniem to wszystko zależy od tego jak tą zabawę z Mistle rozpatrywać... -
Anonim
Rany... rozpatrywać czy nie... macie problemy... Czy to ważne, czy jest dziewicą czy nie?!!
Aby rozwiązać problem proponuję się jej spytać, co wy na to??
^ ^ -
Anonim
To zależy od tego, czy w "Czasie Pogardy" Mistle się za bardzo nie rozochociła i czy nie zrobiła czegoś zbyt dosadnie :))