-
Monsieur McConcorde
ktora pozycja jest lepsza Wladca Pierscieni czy Wiedzmin?
ja do konca nie wiem, wiec sie pytam -
Anonim
nie da sie tego porownac. piekna jezyka tolkiena nie mozna porownywac do humoru sapka... -
Anonim
-
Anonim
przykro mi kasiu ale jesli chcesz poznac moje zdanie t jeli ktos nie lubi wladcy to musi totalnym troglodytą. ale to moje zdanie -
-
Anonim
Nie no, to tak jak porównywać pomarańczę do arbuza, a przecież jedno i drugie to owoce :) obie książki są świetne :) nie da się ich ocenić na tej samej płaszczyźnie. -
Luthien
obydwie książki są świetnie napisane :) !!
jednak chciałabym, by np. Peter Jackson nakręcił Wiedźmina bo na to zasługuje w 100% !!
pozdrawiam :P -
Anonim
hmm..
lotr jest z wiekszym rozmachem. jest bardzo rozbudowany. wiedzmin jest nieco skromniejszy ale bije od niego rownie wielka moc :D
z kolei jak porownam ekranizacje to wiedzmin jest zalosny.. obsada doborowa, ale oprocz tego to niczym sie nie moze poszczycic.. -
Anonim
Przeczytanie Władcy postawiłam sobie jako cel nr 1 i prawie skonczylam czytac <niemoge sie przemóc zeby przeczytam cz3, i z czasem tez mam nie maly problem> jesli chodzi o wiedzmina, to jest tak zajebiscie napisany, ze postanowilam sobie go kupic, niestety - jest kapeczke za drogi --> Władca jest tanszy.... Wracając do tematu - wiedzmina dobrze sie czyta bo jest napisany bardzo przejrzystym jezykiem, a władca jest trudniejszy, za to obie ksiazki wpisały sie na zawsze do klasyki fantastyki... dla mnie bynajmniej... -
Anonim
mi sie wydaje ze wiedźmina nie da sie nakrecic jakos nie wypbrazam se dobrze zrobionego filmu -
Monsieur McConcorde
no co ty jah. luthien ma racje - jak by film zrobil peter jackson to by bylo dopiero cos. -
Anonim
a kogowyobrazacie se w roli geralta i yennefer? jak dla mnie nie moze to byc nikt znany. zeby bylo cos nowego... -
Monsieur McConcorde
w roli geralta zostawil bym zebrowskiego a co do yennefer to nie wiem sam. moze angelina jolie? -
Anonim
-
Olga
Ja też jestem za wiedźminem. Nie lubie czytać książek więcej niż raz, a sage czytam właśnie nie pierwszy i nie drugi raz. Jest to dla mnie mistrzostwo i choć czytałam dużo dobrych książek to z sagą i opowiadaniami o wiedźminie nic się nie równa. -
Pinokio
dla mnie też Wiedźmin jest lepszy od Władcy:))))
Czytając Władcę czułem się jakbym grał w RPGa dla dzieci:((((
Są tam piękne opisy przyrody dużo ładnych nazw przypisanych do "artefaktów", "totemów" mieczyków i innych itp, no zupełnie jak bajka:(
Przyznaję, że opisy przyrody w Władcy są baardzo rozległę (trochę jest ich za mało w Wiedźminie), rzekłbym zbyt rozległe:(
Heh no i suma sumarum utknąłem w połowie "Dwóch wież" Jakieś kilkanaście lat temu:(((((((((
I jakoś nie jestem w stanie się pzekonac do powrotu.
NAtomiast Hobbit'a "Połknąłem w jeden wieczór:)))))))))))))))
Hobbit jest moim zdaniem o niebo lepszy do "WP"
A Wiedźmin... cóż, sarkazm Sapkowskiego jest niepowtarzalny i tak wspaniały, że czytałem sagę i opowiadania po czterokroć:)))))
Połknąłem też Narrenturm i Bożych Bojowników i czekam z utęsknieniem na ostatnią część trylogii.
Pozdrawiam i nie uważam się za troglodytę!!!!!
Przeczytałem duuużo ksążek fantasy, a
"Degustibus non disputamdum est"
zatem...
Pozdrawiam
-
Anonim
oba są dobre i tyle:P
ale Wiedźmina jakos tak łatwiej mi sie czyta...:) -
Anonim
-
Hunter Gabriele de Verre
Sapkowski rządzi! Po prostu świetna saga. Taka moja opinia. Myśleę że wielu się ze mną zgodzi. -
Anonim
-
Kaku
Tolkien miał pomysł ale Sapkowski ma od cholery humoru.
Równie dobrze możemy zadaćpytamie kto lepszy Geralt czy Aragorn
Snoopi czy Garfield
Pepsi czy Cola
Britnay czy Shakira???
Ostatnie złe Britnay lepsz; )