Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Wojtek Hejduk

To prawda. Regis jest jedna z ciekawszych postaci stworzonych przez Sapkowskiego, i to nie tylko w Wiedzminie. Przy okazji taka koncepcja wampiryzmu duzo bardziej mi odpowiada niz ta tradycyjna, z wiampirami pijacymi krew zeby zyc. No i wreszcie ktos sie zastanowil, jaka glupota jest mniemanie ze kazdy ugryziony przez wampira sam staje sie wampirem.
  • Buzz

Mnie tez najbardziej podoba sie regis. jest postacia wyrazista i baaardzo przykuwajaca uwage i pomimo swojej jakby nie bylo zwierzecej natury wzbudza sympatie bo wcale sie nie zachowuje jak zwierze. i to rzeczywiscie dobrze ze sapkowski w taki wlasnie sposob wykorzystal motyw wampira bo to duzo ciekawsze i intrygujace :D
  • Anonim

tylko szkoda, że zginął... Ale może zostawił jakieś małe wampirzątka, pomimo tego, że był dżentelmenem w każdym calu;) Spotykał sie przecież po nocach z tą wampirzycą co to ponoć "tylko ze starszymi miała obcować":)
  • Muriel

no coż o gustach się nie dyskutuje to stare i mądre powiedzenie...
    które niestety nie wszyscy znają.
    niech każdy lubi co chce.
  • Anonim

a pewnie: szacunek dla Wiedźmaka, ale Regis był czasem trochę głębszy:)
    Jest jeszcze powiedzenie uderz w stół, a nożyce sie odezwą...
  • Muriel

jest wiele powiedzeń;)
    a regis owszem bardzo ciekawa postać:)
  • Anonim

widzę, że jednak doszliśmy do konsensusu:) wampirzy uśmiech dla Muriel:[ :)
  • Anonim

Podobala mi sie postac Bonharta. Chetnie bym przeczytal o nim cos wiecej niz tylko to czego dowiedzialem sie z sagi. Chyba sie nie nauczyl tego wszystkiego na wojnach. Dziwna postac... Gdy czytalem sage pierwszy raz, to myslalem, ze przy ostatecznej walce dobra ze zlem Bonhart okaze sie wiedźminem, który z neutralnej przeszedł na złą stronę i zabijał innych wiedźminow:P. Dobrze ze go Ciri zabila...

A co do Regisa.... Owszem ciekawa postac. Podobala mi sie. I zastanawiam sie jak smakuje samogon z mandragory :P
  • Hills are alive

skoro już mowa o wiedźmńskiej drużynie marzeń to muszę się poskarżyć, że osoba Cahira została potraktowana marginalnie i naturalnie czuję się w obowiązku ten błąd naprawić. Pomyślcie przez co musiał przejść ten gość. Dla obu stron tej gry był wrogiem, żywcem go do trumny zapakowali i oskalpowali, a na koniec zginął. Przecież to kluczowa postać. Bez jego osoby Ciri nie przeżyłaby Cintry. Cześć Cahirowi zatem się należy i szacunek.

A Regis? Cóż, mądry, odrobinę przemądrzały, nijak nie przebije Geralta, który swe największe przemyślenia czynił gapiąc się na drzewo obsrane przez kormorany :)
  • Wiedzmin

Racaj tez uwazal ze Cahir zostal potraktowany przynajmniej marginalnie. Byl tylko zolnierzem wykonujacym rozkazy.
    Ale nie o tym chcialem napisac.
    Wracajac do poprzednich watkow to nie wiem jak ktos mogl napisac ze Zamachwoski byl dobrze dobrany do roli Jaskra??
    Przeciez nijak sie ma do postaci opisanej w ksiazce. Dziewczyny powiedzcie mi ze Zamachowski jest az tak przystojny ze "polecialaby" an niego kazda dziewczyna ( a jak wiadomo to Jaskier problemow z tym nie mial;) ) Kontynuujac byl wysoki i szczuply ale ten komentarz pomine milczeniem:] Film "Wiedzmin" wyrezyserowany przez kochanego pana B. powienien sie nigdy nie ukazac. Wszystko jest pozmieniane ukazane "po łepkach" i nijak nie trzyma sie kupy. W filmie watek Yennefer sluzy chyba tylko temu aby pokazac piersi pani W. A juz najbardziej boli mnie samo ukazanie Wiedzminow. Jest poprostu tragiczne,, szczegolnie Wiedzmini-renegaci<rotfl>. Do tego trzeba dodac fakt czym "walczyl" nasz glowny bohater. "Walczyl" bo wedlug specjalistow (zapewniam ze taki artykul czytalem dla zainteresowany przesle linka) wiedzmin walczyl poprostu jak kaleka. Sceny walk byly fatalne. Zauwazyliscie moment jak iwedzmin odstaje miecze? DLaczego srebrny miecz jest normalny a "zelazny wyglada jak skrzyzowanie katany z niewiaomoczym. Juz wam mowie. Bo pana Zebrowskiego szkolil koles od aikido. Wiec wygodniej bylo mu dac cos przypominajacego katane. W dodatku cala ta sceneria z japonskimi akcentami, flagi zbroje itd. Przeciez swiat u Sapkowskiego nijak sie ma do Japonii, a wszytko jest tam dokladnie jak w sredniowieczu. Takich burakow na ten film mam bardzo wiele. Niektorzy sie beda zaslaniali malym budzetem filmu ale powiedzcie mi teraz ile kosztowalaby nakladka na zeby imitujaca zeby elfa, tak zeby elf jak to przystalo na elfa nie mial klow tlyko rowne zabki? 10zl? Ale nikt oczywiscie o tym nie pomyslal bo po co? A co do wygladu elfek to raczej piekne to one nie byly... Coz przez naszego kochanego pana resysera wielu ludzi ktorzy na cos takiego jak przecytanie ksiazki sie nie odwaza maja teraz jasny obraz wiedzmina z ktorego moga sie pobrechtac bo z pana Zebrowskiego ktorego nawiasem mowiac za role Skrzetuskiego z ogniem i mieczem bardzo lubilem to teraz go nie znosze. Pozostaje mi marzyc ze ktos za 60 lat wezmie sie za zrobienie porzadnie tego filmu jak to bylo z Wladca pierscieni.
  • Anonim

jakto nie ma skoro są; ) hehe tak taki prawdziwy mezczyzna niby pozbawiony uczuc ale niestety cos tam nie wyszlo starym przy struganiu i niestety zostal taki niby pozbawiony lecz bezplodny ale za to ma super powers; ) hehe tyle ze nie moze miec dzieci :)( wszystko ma swoje plusy i minusy,
    PS wiedzminem w dzisiejszym swiecie jest kazdy myslacy czlowiek jesli dobrze zastanowic sie nad wyjasnieniem pojecia wiedzmin to kazdy kto mysli czesciej niz raz dziennie nad tym co robi etc. podlegalby pod to ze jest wiedzminem; ) pzdr 4all
  • Anonim

>Muriel napisała:
    >ja to żałuję że nie ma wśród nas takich prawdziwych
    >mężczyzn jak geralt-mrrr... za to dookoła dużo się
    >włóczy "jaskrów" którzy tylko dybają na dziewczęcą
    >cnotę;)

to tak w ramach odpowiedzi; P
  • Anonim

gdzie są moje maniery zapomnialem sie przewitolić z kadzym wiec dziendobry my name is Gerard and is a real name is not a nick name so nie miejcie pretensji ze "z rivi to byl geraLt". coz ja sie nazwym troche inaczejale tez z Rivi pochodze; ).
  • Anonim

czytałem fajna zapraszam
  • Anonim

>Wiedzmin napisał
    >Racaj tez uwazal ze Cahir zostal potraktowany przynajmniej
    >marginalnie. Byl tylko zolnierzem wykonujacym rozkazy.
    >Ale nie o tym chcialem napisac.
    >Wracajac do poprzednich watkow to nie wiem jak ktos mogl
    >napisac ze Zamachwoski byl dobrze dobrany do roli Jaskra??
    >Przeciez nijak sie ma do postaci opisanej w ksiazce.
    >Dziewczyny powiedzcie mi ze Zamachowski jest az tak
    >przystojny ze "polecialaby" an niego kazda dziewczyna ( a
    >jak wiadomo to Jaskier problemow z tym nie mial;) )
    >Kontynuujac byl wysoki i szczuply ale ten komentarz pomine
    >milczeniem:] Film "Wiedzmin" wyrezyserowany przez kochanego
    >pana B. powienien sie nigdy nie ukazac. Wszystko jest
    >pozmieniane ukazane "po łepkach" i nijak nie trzyma sie
    >kupy. W filmie watek Yennefer sluzy chyba tylko temu aby
    >pokazac piersi pani W. A juz najbardziej boli mnie samo
    >ukazanie Wiedzminow. Jest poprostu tragiczne,, szczegolnie
    >Wiedzmini-renegaci<rotfl>. Do tego trzeba dodac fakt czym
    >"walczyl" nasz glowny bohater. "Walczyl" bo wedlug
    >specjalistow (zapewniam ze taki artykul czytalem dla
    >zainteresowany przesle linka) wiedzmin walczyl poprostu jak
    >kaleka. Sceny walk byly fatalne. Zauwazyliscie moment jak
    >iwedzmin odstaje miecze? DLaczego srebrny miecz jest
    >normalny a "zelazny wyglada jak skrzyzowanie katany z
    >niewiaomoczym. Juz wam mowie. Bo pana Zebrowskiego szkolil
    >koles od aikido. Wiec wygodniej bylo mu dac cos
    >przypominajacego katane. W dodatku cala ta sceneria z
    >japonskimi akcentami, flagi zbroje itd. Przeciez swiat u
    >Sapkowskiego nijak sie ma do Japonii, a wszytko jest tam
    >dokladnie jak w sredniowieczu. Takich burakow na ten film
    >mam bardzo wiele. Niektorzy sie beda zaslaniali malym
    >budzetem filmu ale powiedzcie mi teraz ile kosztowalaby
    >nakladka na zeby imitujaca zeby elfa, tak zeby elf jak to
    >przystalo na elfa nie mial klow tlyko rowne zabki? 10zl? Ale
    >nikt oczywiscie o tym nie pomyslal bo po co? A co do wygladu
    >elfek to raczej piekne to one nie byly... Coz przez naszego
    >kochanego pana resysera wielu ludzi ktorzy na cos takiego
    >jak przecytanie ksiazki sie nie odwaza maja teraz jasny
    >obraz wiedzmina z ktorego moga sie pobrechtac bo z pana
    >Zebrowskiego ktorego nawiasem mowiac za role Skrzetuskiego z
    >ogniem i mieczem bardzo lubilem to teraz go nie znosze.
    >Pozostaje mi marzyc ze ktos za 60 lat wezmie sie za
    >zrobienie porzadnie tego filmu jak to bylo z Wladca
    >pierscieni.

tu musze sie z toba zgodzic chodzilem kiedys na aikido doszedlem do ktoregos tam grade ale wiem ze to co masz w filmie i tym shitku pocietym na odcinki co lecial na tvp2 to co jest pokazane jako sceny walki to jest kompletna podstawa na 1grade czyli bialy pas nauczysz sie takich fikolkow i przewrotow ktorych wiedzmin urzywal jako super unikow xD plus przechwytow i przerzutow z wykorzystaniem sily przeciwnika czyli kompletna jap. a wiedzmin poprostu siepal mieczem tak ze bryzgalo a nie bawil sie w wykorzystanie sily przeciwnika hehe machna jakigos drina i mial power jak po 3000redbullach i ciol wszystko co mu przeszkadzalo po drodze i za co dostac mogl hajs
  • Anonim

no i oczywiscie chodzilo tez o sekuryty nas zwyklych smiertelnikow przed mumrakami z lasu etc
| |

Mylicie niebo z gwiazdami odbitymi nocą na powierzchni stawu. Fani Wiedźmina jednoczcie się! ^^

Fotki

Miejsca grona (0)