Warszawa - Wilanów [1218]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Monika M.

ja go lubię za to,ze jest w miare cicho :),ze mam tu wielu znajomych i latwo sie zaopatrzyć w dobre rzeczy w sklepach :) aha i przypadkowo mozna sie zalapac na piwko z balkonow na pastewnej :P
  • ..ZAreczony z ZAskoczenia...

Ja lubię Wilanów za to, że nie ma korków, mam gdzie biegać wieczorami, jest w miarę cicho, że sąsiad nie zagląda mi w okno i ogólnie panuje totalny luz tam gdzie mieszkam:)
  • Anonim

królewska dzielnica i za to się lubi wilanów
  • Anonim

lubie bo ... powodów tysiace... ale czuje sie tu jak u siebie... zaraz.. ja przeciez tu jestem u siebie :P a jak wyjade do Belgii to bede tesknic za moim wilanowem
  • Denver

Za kompletny całokształt :) To dziwne miejsce, pełne sprzeczności........ można spotkać sporo melanżujących ekip, ale jednocześnie jest bardzo spokojnie. Poza tym jest sporo ławeczek do posiedzenia i dołączenia do grona tych już melanżujących. No i jeszcze jest bardzo ładnie i zilono. Po prostu królewska dzielnica; )))
  • Marzenie;)

Nasz kochany Wilanów to naprawde królewska dzielnica i przyznaje się czuję się jak Księżniczka :D, choć nie mieszkam w pałacu (ale to tylko chwilowe; P). Jest przepiękny, zielony i wiele tu spokoju i ciszy. Jest gdzie pojeździć na rowerze, pospacerować i w ciszy poczytać książkę, a nawet poopalać sie topless; ). Poza tym to świat kontrastów mieszkają tu ludzie od bardzo biednych, w rozpadających sie chatkach, do tych bardzo bogatych mieszkajacych w willach.
  • Marzenie;)

Ach i jeszcze chcialam dodac ze kocham nocne koncerty żabek :DDD są nie do przebicia!!! Współczuję tym z górnego Wilanowa, którzy nie mają tej przyjemności.
  • Denver

Nie przesadzasz, z tymi rozpadającymi się chatkami???? Oczywiście, nie wszystkie domy są odpicowane i nowe, ale poniszczonych ruder to raczej zbytnio nie ma.

PS: A z tym opalaniem topless, to gdzie dokładniej; P
  • Anonim

kolo mnie jest taka chatka... dookoła domy i mieszkania po X tysiecy z metra, a obok drewniana chatka !! podobno dawali kolesiowi juz ponad 1mln zł za dzialke,ale nie chce !!; -)))
    (ul. Syta - Zawady)

na Rumunianej i w okolicach tez takich kilka jest... w okoliach Biedronki.... wystarfczy sie przejsc na spacerek by duzo takich znaleść :)
  • Marzenie;)

Myślę, że nie przesadzam, co również potwierdził Ciapa. Na Powsinku i na Zawadach na pewno kilka takich jest (np ul. Koralowa, Uprawna), wydaje mi sie ze w Powsinie tez by sie cos znalazlo.

A co do opalania się topless; P hmmm no nie mogę zdradzić mojej miejscówki :D Mogę tylko powiedzieć, że na polach za jeziorkiem.
  • Anonim

mieszkam tu dopiero troszke ponad dwa lata!!! hmmm ale kocham to miejsce.....za ciszw(względną), za bliskosć szpitala:D, za urocze osiedlowe sklepiki, zieleń, za kosze na psie kupki itd...pzdr
  • kaka

nie mieshkam tam ale tam zyje

na wilanowie rozpoczal sie najdziwniejszy rok w calym moim zyciu

zapewne tu tesh sie skonczy:/
  • Monika M.

o koszach na psie kupki to jeszcze nie slyszalam,gdzie one sie znajduja??
  • Denver

Co do chatek, to spox...... ja raczej jestem z okolic resorowej, więc dla tego wydawało mi się, że przesadzasz;) Tam dalej w strone powsina to masz racje, że są.... ale to już bardziej zawady; )))
  • Kunegunda GoRyl

To po prostu tu się wychowałem ... MÓJ dom , MOJA dzielnica ......... jest tu fajnie , niesamowicie klimatycznie , wszędzie blisko ..... ech kocham to miejsce :D

PS: kierujemy oko orbitującej satelity pentagonu dokładnie na pola za jeziorkiem :p Buehehehe; )))
  • Vy

Bo Villanów to najpieknijsza dzielnica najlepszego miasta w Polsce, poprostu nie ma lepeszego miejsca w kraju żeby mieszkać, Panowie i Panie, mamu od chuja szczęścia, czujcie sie wyróżnieni, Arystokracja nie ma co; )
  • Marzenie;)

Denver Powsin to nie Zawady. Powsin to Powsin, a Zawady to Zawady. A to wszystko zalicza sie do Wilanowa. :) Wilanów sięga, aż do granicy W-wy z Konstancinem.

Apropos satelity Pentagonu to jak tylko zrobi się ciepełko będę się strzec; P
  • .kari

Wi(L)anów - Kró(L)ewska dzielnica :D Dużo zieleni i ogólnie przyjemnie, spokojnie etc.; )
    Denver - masz coś do Zawad ?! Chcesz mi tu zrobić z mojej wielkiej metropolii zawadowskiej jakąś wiochę... :>
  • Anonim

kosze na psie kupki pytasz Monix??!!!
    tuz przed moim blokiem.przy resorowej m.in.
    heheh.......nie widziałam jeszcze nikogo w akcji......
  • Anonim

nie zamienilbym mieszkania na wilanowie za nic... wspaniala dzielnica, wspaniali ludzie, duzo zieleni, troche spokoju, troche wybrykow, wszystkiego po trochu...
| |

Królewska Dzielnica grono dla wszystkich mieszkańców Wilanowa i okolic:)

Fotki

Miejsca grona (0)