-
TomekN
formatowalem dysk i zgralem sobie pliki na plyty dvd+r, teraz przy zgrywaniu dokumentow na dysk wystepuje w co drugim pliku "blad danych (CRC)" a pliki sa na pewno dobre. jest ktos w stanie mi jakos podpowiedziec jak sie tego bledu pozbyc?? -
TomekN
dodam jeszcze ze teraz zainstalowalem dokladnie tego samego XP, z tej samej plyty nawet:) -
Paweł
Sprobuj zgrac programem DVD Decrypter (szukaj na google), jesli nie pomoze to prawdopodobnie plyta jest uszkodzona. -
Ufo aka Juggalo
najprawdopodobniej puyta jest uszkodzaona :(
sproobuj smyrgnac obraz pUyty na dysk, pewnie nie za wiele pomoze, ale... -
-
Grono.Net
Blind write albo inny dziwny program od robienia obrazow ignorujacy uszkodzone sektory sie przyda... : ) -
Anonim
Zapewne zgrywales pliki z duza predkoscia i na "Watpliwej marki" plycie :/ coz na dvd latwiej o bledy niz na cd :/ sprobu porad Nemediz'a. Mozesz tez sprobowac np za pomoca Nero wykonac zapisa sciezki. Ja robilem cos takiego na pewnej plycie i fakt faktem komp robil to 2 dni :/ ale zrobil :/.
Musze jednak nadmienic, ze nie na kazdym napedzie i na kazdej konfiguracji pojdzie do konca i bedzie dzialalo. Ja pracuje na 3 kompach i tylko na jednym mi to dziala :/.
pozdro