windsurfing [4790]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Jerry

Kto mieszka w oklicach Warszawy na pewno pływał na zalewie Zegrzyńskim, co prawda trafić tu na warunki do pływania w ślizgu to pełnia szczęścia, ale słyszałem też, że jeśli ktoś radzi sobie na tym akwenie może pływać "wszędzie".
    Pozdro...
  • Surf

hahaha... dobre:P jezeli ktos sobie radzi tam to moze plywac wszedzie indziej gdzie niewieje lub wieje nierowno:P hhehe..
    jezeli ktos radzi sobie w karwi przy 7-9Bf to wtedy moze plywac wszedzie around the world:D hihi :)
    ale zalew spoko spot.. jak wieje nie w czasie urlopu:D
  • Krystian

Calkiem dobrze plywa sie tuz za mostem na Narwii, jedynym problemem sa kaczence, a tak to naprawde spoko.... :)
  • ~ San Miguel ~

No tak, bajorko to wyjątkowy spot. Lecisz sobie w ślizgu, pięknie wychylony(na), jedną ręką muskasz taflę wody (a nuż uda Ci się jakiegoś padniętego karpia wyłowić:), spod mostu uderza cudowny szkwał, więc jeszcze mocniej domykasz żagiel, jest bosko, krzyczysz z radości, aż nagle któś wciska guzik "turn off the wind" i wpadasz z zachwytu do wody.
    Zalew śmierdzi, jest brudny, wiatr jest (a najczęściej go nie ma) bardziej zmienny niż kobieta, więc dlatego..... tak lubimy tam jeździć :)
  • Surf

wiatr jest (a najczęściej go nie ma) bardziej zmienny niż kobieta - co za mistrzowski text:D hahaha... dobre dobre...
  • Jerzj

no i to dno... postanowilem sprobowac w koncu poplywac bez butów, wchodzę do wody i ciach stopa :) strasznie ostre kamienie tam są, już nigdy bez butów.
    Aha, zauważyłem jeszcze jedną rzecz - tak do 4B zalew potrafi być równy jak stół, natomiast jak się mocniej rozwieje, to jest niezłe kartoflisko. Ale i tak się cieszę, że zalew istnieje, bo inaczej gdzie bym pływał nie wyjeżdżając dalej za miasto ?
  • ~ San Miguel ~

Hie hie :) Dla mnie Zalew, to taka kapryśna panienka :) Oczywiście jak była sesja, to wiało prawie codziennie, a teraz kiedy już mam czas, to ją boli głowa i flauta przez cały tydzień..ehh.... :D
  • Surf

haha.. no nie moge co za mistrz:D
    fakt w czasie sesji wialo caly czas:P
  • Jerry

zawsze wieje jak jestem w robocie, a jak przychodzi weekend to flauta jak cholera. Wieje dobrze na początku czerwca( sesja...) i we wrześniu i to jest jedyny moment kiedy można "poszaleć", ale znając szczęście wtedy będę gdzie indziej
    pozdro...
  • ..::Galos::..

Ja jestem z Legionowa i mam nad zalew calkiem blisko.. jak patrze z okna jak wieje to mnie sciska ze akurat nie moge być nad zalewem..
    Akwen przedziwny.. woda syf.. wiatr nie rowny.. ale dla tych paru slizgów warto sie wybrac zawsze :))
    Musze sie ogarnać i wybrać nad zalew...
    Dozobaczenia na wodzie :)
  • Anonim

woda to wcale nie syf, jest czysta. Syf to byl tam jakies 3 lata temu, ale przez UE mamy juz tam oczysczalnie i jest naprawde spoko woda.
  • Janek

hehehehehahah dobre!
  • Jerry

wpadłem nad zalew w niedziele rano. Oczywiście jak po roku przerwy znalazłem czas żeby pośmigać to wiatr nawet nie drgnął., popatrzyłem chwile jak nie ma wiatru... nawet ryby wolą opalać sie na brzegu... smród jak beret... i w ogóle śmierdzi... ale jeśli przyjdzie moment że ja właśnie znajde sie tam a będzie wiało (zdarza sie rzadko), to pewnie zapomnę o wszystkim
    pozdro
  • Anonim

Witam

Odświeże wątek...

Będę niedługo przez prawie 2 tygodnie blisko zalewu, zamierzam zabrać sprzęt ale z tego co wypisujecie nie jest tam tak fajnie jakby się mogło spodziewać po takim duzym zbiorniku. Naprawdę tak cienko tam z wiatrem? Gdzie najlepiej pływać ? Ktoś był tam ostatnio? Więcej plusów czy minusów? hehe

Z góry dzięki
    Kuba
  • Anonim

czy cienko z wiatrem? ostatni raz byla mozliwosc poplywania ok 20 kwietnia wiec ja widzisz nie za czesto wieje :/ gdzie najlepeij? zalezy od kierunku wiatru. jak wieje N to dzika plaza w nieporecie, jak wieje kazdy inny kierunek to WKS w Zegrzu. Raczej wiecej minusow, z plusow to chyba tylko to ze to najblizej polozony od wawy zbiornik...
  • kOsmiTa

patrzac po drzewach to dzisiaj chyba troche wialo w wawie
    co prawda nie znam charakterystyki akwenu :) ale wydaje mi sie dzis daloby rade
    wczoraj chyba tez cos tam dmuchalo
    widzialem w wawie jak kolo rozpakowywal samochod(zagiel byl mokry) wiec chyba tez bylo jakies plywanko

a tak a propo srodladowych spotow
    to polecam wszystkim jezioro wloclawskie czyli wisle miedzy plockiem a wloclawkiem w porownaniu z tym co widzialem na zegrzu jest duuuuuuuuzo lepiej, pod (prawie) jazdym wzgledem
    i wcale nie tak daleko :)
  • Anonim

fakt ze dzis powialo troche, tylko ze problem jest taki ze prognozy nie mowily nic o wietrze mocnejszym niz 3 bft, a zanim czlowiek po zobaczeniu ze wieje zapakuje sie do samochodu i dojedzie na miejsce to juz przestaje wiac :/
  • Anonim

No nic... będę od zalewu 3 km to trzeba będzie robić wywiady zanim zapakuje sprzęt na dach :D
  • Mateusz

bylo jakies plywanie w srode?
  • Anonim

bylo ale marne. wiatr 2-5 bft, ale wygladalo to tak ze przez 3 minuty 4-5 bft, robilo sie jeden fajny hals, a potem 10 minut nie wialo nic i powrot zajmowal duuzo wiecej. i tak w kolko: wieje - nie wieje. No ale lepsze to niz w pracy caly dzien siedziec; )