windsurfing [4790]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • o_rety

Hej, w te wakacje wybieram się na naukę windsurfingu do Chorwacji. Nie wiem czy nie podjęłam decyzji pochopnie. W związku z tym pytanie: Czy jest to trudny sport? Jakie były wasze początki? Jakie są wasze porady?
  • Yellow

Hm. Moje początki były przezabawne. Zaczynałam od nauki stania na desce, a po dwóch tygodniach 2 miejsce w regatach. Chorwacja = jedno z najlepszych miejsc do windsurf. No łatwym sportem tego nie nazwiesz, ale ćwicz przede wszystkim równowagę i kwestię prostej sylwetki. Na początek weź jak najmniejszy żagiel, ale też bez przesady i najlepiej anty-poślizgową deskę. Do tego buty do windsurf. przeciwko ślizagniu się i gotowe. Dobry instruktor do tego i będzie super. To uzależnia; )

DUŻEGO WIATRU ŻYCZĘ. Ja w niedzielę na obóz na Hel windsurfingowy; D

Pozdrawiam :>
  • Anonim

Hm ja zaczynałam na obozie w Polsce, pierwsze godziny nie były za wesołe liczne upadki i posiniaczone nogi ( szczególnie piszczele :p ) ale przyszedł taki dzień, w któym ani razu sie nie wywróciłam, kiedy wychodziły mi zwroty kiedy czułam wiatr i zakochałam sie w tym sprocie i już troche pływam sobie <3 polecam również Italie aaaaaaaa cudownie .