WSISiZ WIT [waw] [1289]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Siema.
    Kończę właśnie III rok inżynierskich (bazy danych) i zauważyłem, że pojawiła się opcja przejścia na magisterskie.
    Wtedy na czwartym roku praca inżynierska a na piątym magisterska.

Mam więc pytanie do tych co są wyżej.
    Jak jest na magisterskich, czy warto, czy są zadowoleni.
    Co się podoba, co nie.
    Itd.

• Hercules

Temat pojawił się jakiś czas temu i jest tam kilka opinii. Chętnie jednak sam poczytam coś więcej, więc piszcie :)
  • Anonim

Tak, pojawił, ale nic mi nie mówią opinie osób które są w tej samej sytuacji co ja. (chyba, że coś przegapiłem)

;)

• Grono.Net

Już Wam mówię, jak to jest :P Właśnie jestem na ostatnim semestrze.

Ogólnie to jest luzacko, z tym małym minusem, że jest sporo matmy, na szczęście takiej do wykucia się i zdania. Magisterka tak mnie rozleniwiła, że nic mi się nie chciało robić. Pracę, którą miałem robić na inżynierce przerobiłem nieco na magisterium, a i tak nie chce się tego pisać :P (w sumie wszyscy mieli najpierw robić inż. w czasie mgr, a potem osobny temat na mgr - udało się to chyba 2 osobom z ponad 20 :P i to tylko tym co musieli mieć dyplom, żeby wyjechać za granicę w ramach stypendium czy czegośtam).

Co do wartości samego dyplomu to ciężko mi to jeszcze oceniać, ale czy jest wart dodatkowe 12 tys PLN to tak mam pewne wątpliwości i co do ceny ostatniego semestru też mam wątpliwości, bo jest na nim jeden przedmiot, a jest tak samo płatny jak cała reszta...

Jak ktoś ma szansę zrobić inż. i dorwać jakąś sensowną pracę to nie pchał bym się na nasze mgr - szkoda zdrowia i czasu. Jak ktoś nie ma nic lepszego do roboty (jak ja :P) to polecam.
  • Anonim

1. 12k PLN? Przecież trwają tylko 3 semestry dłużej.
    2. Co to za matematyka? Możesz jakieś przedmioty przybliżyć? Bo po zmianie strony naszej szkoły nic już nie można znaleźć. (chłyt matetindowy?)
    3. Ja bym poszedł na zaoczne, a nie napisałeś czy jesteś na dziennych czy zaocznych.; )
    4. Planują, że na 4tym roku pisze się licencjat a na 5tym magisterkę. Ale widzę, że plany planami.; )
    5. Czy spotkałeś po drodze coś gorszego niż na trzech pierwszych latach?; )
  • Sebek

uzupełniające trwają 4 semestry, zawsze tak było

• Grono.Net

1. 4 semestry, bo przechodząc rezygnujesz z nauki 3,5 roku i po 3 roku przechodzisz na 2 lata magisterki.

2. Otóż najgłupszy przedmiot to Podstawy Optymalizacji, nic z niego do tej pory nie rozumiem i nie należy próbować tego zrozumieć, a mieć farta i na egzaminie trafić przykłady, które są w materiałach. Resztę da radę wykuć lepiej lub gorzej i zdać.

3. Ja jestem na dziennych. Nie wiem jak z zaocznymi wygląda sprawa.

4. Plany planami, a praktykę opisałem :P

5. Gorszego nie, ale co się wynudziłem w tej budzie to tylko ja wiem :P
  • Anonim

1. Czyli zamiast planowanych 7 semestrów masz 10.
    10 -7 = 3.
    ;P

2. Z panem Pieńkoszem?; )

Reszta ok.; )

Dzięki za opinie.; )
| |

Grono studentów WSISiZ/WIT.

Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania

• do
Grona tematyczne:

Dołącz grono

Fotki