-
Michelangelo
Niedawno oddałem pracę dyplomową, no i teraz czekam na obronę. Jestem ciekawy jak ta obrona wygląda i czego muszę się pouczyć, aby dobrze obronić :) Mam nadzieję, że znajdzie się kilka osób w gronie, które maja już za sobą obronę i pomogą młodszemu koledze :]
a
Pisałem pracę u Kuzaka (Bazy danych).
-
just polityk
ja czekam ponad miesiac na termin obrony ale jeszcze nie dostalem.. ehh najgorsze to to czekanie :/
pozdrawiam -
Lilu
no ja czekalam kolo miesiaca- na grafice bylam i recenzent specjalnie dlugo sprawdzal moja prace :(
U kuzaka z tego co sie orientuje kolezanka czekala hmmm nie caly tydzien?? Ale nie daje glowy ze Kuzak byl promotorem- raczej tak :) -
No Risk No Fun
Kuzio jest boski ale nie dla facetów niestety.
No tak, jeżeli chodzi o pracę i jej obrone to mogę tylko powiedzieć co słyszałam. Przygotuj się na pytania z twojej specjalizacji czyli Bazy Danych ale takie raczej podstawy typu to co pierdzielił z kartki Kaziutek. Niedługo moi koledzy będą się bronić wię może jeszcze czegoś więcej się dowiem. -
-
Michelangelo
Dzięki za odzew :]
Z tego, co udało mi się ustalić to pytania mają być kalibru :
*opisać składnię instrukcji SELECT.
*wyjaśnić, co to są postacie normalne i tym podobne bzdury Mańczaka
O innych pytaniach nic mi nie wiadomo, więc jak ktoś będzie miał jakieś inne przecieki to …
Z góry dzięki; )
-
Tom
foczka - to prawda, że Kosiński raz rok trzymał czyjąś pracę? Bom też na grafice =)
A tak na marginesie to obrony są organizowane kilka razy masowo dla jakiejś liczby studentów/ indywidualnie/ czy jak?
Jeśli prace oddam ciut po maju to jaką mam szansę ją normalnie bronić? -
www.AdamZelazko.com
Ludzie, bez stresu, przecież to tylko małe "inż." Walka o trzy litery przed nazwiskiem nie będzie na pewno najważniejszą w Waszym życiu i jeżeli cokolwiek robiliście przez ostatnie lata, to nie ma się czego bać. Obrona będzie wtedy jak zbierze się wystarczająca ilość osób, a zamiast martwić się kiedy sprawdzą pracę wystarczy troszkę ich popędzić. Ja chce zdawać w lipcu na Uniwerek więc muszę mieć obronę w czerwcu. Koniec i kropka. Płacicie za szkołę więc powinni uszanować Wasze prośby. Acha, co do Kosińskiego to podobno niektóre prace potrafi potrzymać przez jakiś czas, ale jak będziecie mu dwa razy w tygodniu pisać żeby ocenił Wasze dzieło, to w końcu je oceni. Kolejna sprawa, termin obrony. Według panujących zasad o jej terminie powinniście dowiedzieć się najpóźniej na dwa tygonie przed. Nie liczcie, że na początku maja powiedzą Wam co i jak. Pozdrowienia,no i bez stresu, przecież taka obrona to jest drobiazg. Naprawdę nikomu nie zależy żeby Was uwalić. -
Lilu
Arlathan: nie wiem czy to prawda z Kosinem, ale fakt faktem, ze Kosin i Mlynarczyk robia sobie na zlosc... Jeden drugiemu przetrzymuje prace przy recenzji...
Kosin wiem, ze czesto przetrzymuje prace tez poniewaz ma za duzo do sprawdzania i sie biedaczek nie wyrabi (na polibudzie jeszcze uczy wiec i tam ma biednych studentow)
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne