wizażyści i charakteryzatorzy... [646]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • ☆☆GWIAZDA☆☆

A ja ukończylam kurs u Anny Orłowskiej :) Fakt jest drogi ale wcale nie załuje tych pieniędzy!!! Zajęcia organizowane są w grupkach ok 7 osobowych na kosmetyckach typu Chanel ,YSl,El itp. Większość zajęć odbywała się w Douglasie w Galerii Mokotów gdzie malowałysmy umówione klientki więc praktyki było naprawde dużooo a kurs kończył się egzaminem teoretycznym oraz była sesja zdjęciowa gdzie wykonywałysmy 3 makijaże : make-up no meke-up,eye-liner oraz makijaż wieczorowy wszystko po ty by zobaczyć efekty swojej pracy na zjdęciach bo jak napewno wiecie na zdjęciach wychodzą wszyskie niedociagnięcia.Ania przekazała nam ogromną wiedzę nabytą przez długie lata swoich doświadczeń i dużo ciekawosetek na temat firm itp. Uczyła nas jak poznać kosmetyk nie po firmie ale po tym jaki ma skład,konsystencje kolor itp naprawde polecam bo te pieniądze są warte tego!!!!
  • kora brylinska

Witajcie
    chcialabym serdecznie odradzic szkole PRO ACTIV http://www.dobrestudium.pl/index.ph... na ul Miedzynarodowej 68 w Warszawie

Szefostwo nie ma pojecia o prowadzeniu zajec, jeden wielki bajzel kursy sa bardzo drogie, i jak trener nie wezmie wlasnych kosmetykow to lepiej nic nie mowic- ruby rose i stadion

po bataliach kosmetyki do pielegnacji
    brak kryptow, ech...

juz lepiej doplacic i isc do Laurela na Chlodnej 1999 chyba za 3 tygodnie ciezkiej i efektywnej pracy na dobrych kosmetykach i milej atmosferze
  • Aga Antkowiak

A co polecicie w Szczecinie?

i jeszcze prosze o opinie o tej szkole:
    http://asp.edu.pl/
    i o tej
    http://www.makeup-institute.pl/
  • coookiecrisp

>Marina napisała:
    >Myślisz,że w Brukseli nauczysz się więcej niż w
    >Krakowie?W Polsce jest wiele bardzo dobrych szkół,więc
    >przestań wydziwiać...

Nie wydziwiam, tylko tu mieszkam, poza tym jest oczywiste, że masz lepszą opinię prezentując CV, w którym jest napisane "Bruksela", a nie "Katowice". Nie wątpię, że polskie szkoły są złe, po prostu nie wiążę swojej przyszłości z Polską i nie ma co krytykowac od razu.
  • Wixa ...

Witam w wakacyjnym humorze, ja kończę s\zkołę Dziewulskich i jestem zadowolona, mogę ja z czystym sumieniem polecić. Z pracą tez po ukończeniu tej szkoły jest nieźle. Ja osobiście w Białymstoku mam masę pracy i w tv i przy makijażach zwłaszcza ślubnych.
  • Maja Wojtowicz

Jeśli mogę się wtrącić do rozmowy, to chyba moje poprzedniczki mają rację. Jest tyle szkół w Polsce z całkiem dobrym poziomem nauczania.Przyznam się, że też jestem absolwentką Studium Dziewulskich.
    Tu przyjeżdżają ludzie z całej Ewuropy, bo dobrze kształcą i dostajesz międzynarodowy certyfikat po obronie dyplomu.
    Więc chyba warto się zastanowić zanim pojedzie się w wielki świat.
    Trzymajcie się dziewczyny.
  • mango

ja polecam SWICH w Warszawie, kursy i szkole. Makijaże jak tam są na stronie to widać ze sie można nauczyć. I grupy sa małe, wiec dla każdego jest czas.
  • Ślubne lejdisstudio fryzjer stylista wizażysta

Jakie szkoły charakteryzacji ???

W Polsce i we Francji - polecam FAM
    http://www.fammakeup.com

We Francji ITM szkoła bardzo dobra ale bardzo droga
    http://www.itmparis.com/frontoffice...

Szkoła ITM honoruje dyplom szkoły FAM,i można kontynuować naukę na 3 roku,gdzie jest tydzień zajęć i 3 tygodnie praktyk a dokładniej stażu płatnego .

Szkoła FAM otwiera od marca 2011 kierunek samega wizażu i kreacji wizerunku.
    Szkoła będzie trwała rok (od marca 2011-do marca 2012 )
    Obrona dyplomu w marcu 2012
    Zajęcia co drugi weekend+ praktyki na które kieruje szkoła.
    Zadzwoń i dowiedz się więcej o 50 % zniżce na naukę i wpisowe w rocznej szkole która obowiązuje jeszcze dwa m-ce
  • greta g

polecam kurs wizażu w New Nails, byłam niedawno i jestem zadowolona, wybrałam trochę ze względu na dobre opinie w necie, ale też lokalizacja mi odpowiadała, ale dużą zaletą są fani istruktorzy, którzy potrafią przekazać, to co sami potrafią
  • Sandra

Zapraszam do Ośrodka TRENDY STYLE na warszawskim Bemowie. Kurs wizażu, charakteryzacji, pracujemy na kosmetykach Kryolan i Eveline. Więcej info pod e-mail: trendyszkolenia@tlen.pl lub na priv.
    Zapraszam!
  • kagie

W sumie ja równiez polecałabym w stolicy studium Dziewulskich.W sumie to szkoła z tardycjami i z prestiżem.Wiele znanych stylistów,charakteryzatorów wyszło własnie z tej szkoły.Potem nawet łatwiej jest mimo wszystko po takiej szkole znalezc prace.
  • anonim

Kończę właśnie zawodowy kurs wizażu i muszę powiedzieć, że jestem bardzo zadowolona z wyboru szkoły jakiego dokonałam po naprawdę wnikliwej analizie wielu tego typu placówek. Wybierając szkołę stylizacji select w której się obecnie uczę kierowałam się: zdjęciami makijaży wykonywanymi przez uczniów, zdjęciami sal wykładowych/zdjęcia są istotne bo jak wiadomo napisać można wszystko:)/, czy ze szkołą współpracują jakieś słynne wizażystki bo to świadczy o poziomie szkoły, programem zajęć. Jednak kropką nad i był na ich stronie banner select tropem absolwentów gdzie mogłam zobaczyć ile osób po ich kursach pracuje i Jakie są efekty ich pracy. Te czynniki generalnie zadecydowały o moim wyborze, który po jakimś czasie okazał się jak najbardziej słuszny:)
  • kagie

Najważniejsze jest własnie to zeby wybrać szkołe zgodną z własnymi zainteresowaniami i potem zeby tez miec szanse po jej ukończeniu na znalezienie dobrej pracy.I troszkę z tą myslą własnie powinnismy wybierac sobie szkołe w tym przypadku studium wizażu i charakteryzacji.
  • Marta Koper

Ja kończyłam kurs makijażu permanentnego w firmie szkoleniowej w Piasecznie (szczegóły na: naturalnypermanentny.pl) i uważam, że to był dobry wybór. W zasadzie to jedyne szkolenie z prawdziwego zdarzenia, a byłam na naprawdę wielu. Szkolenie jest prowadzone indywidualnie, na miejscu trzeba pytać o panią Agnieszkę. Kurs jest prowadzony na żywych modelkach, kilka permanentnych dziennie wykonuje się, można też dopytać o kwestia związane z wyborem sprzętu do robienia makijażu permanentnego. I co ważne można się uczyć od osoby, która ma naprawdę fach w ręku i robi świetne makijaże. Na plus zaliczam też możliwość podejrzenia jak dobrze poprawiać makijaże, okazuje się, że sporo osób z różnych pseudo salonów przychodzi do p. Agnieszki z permanentnym do poprawek. Jednym słowem gorąco polecam, najlepszy kurs na jakim byłam i jedyny w który nie żałuję że zainwestowałam pieniądze.
  • kagie

A czy ktos z Was w szkole, Studium miał może kierunek związany z efektami specjalnymi-czyli rany, odlewy, opuchnięcia ???
  • fzhut

Polecam Studium Technik Scenograficznych, 2 lata nauki, 350 zł/mc i uczą pełnej charakteryzacji (włącznie z perukarstwem), no i oczywiście są bezpłatne zajęcia z ceramiki + piec ceramiczny na miejscu! Szkoła mało znana, a szkoda.

http://www.studium.zdz.edu.pl/index...
  • fzhut

>kagie napisała:
    > A czy ktos z Was w szkole, Studium miał może kierunek
    >związany z efektami specjalnymi-czyli rany, odlewy,
    >opuchnięcia ???

Tak. Deformacje na odlewach, oparzenia, rany szarpane, cięte, postrzałowe, złamania otwarte, otarcia naskórka, wygląd człowieka w czasie wstrząsu i ze złamaną podstawą czaszki, opuchnięcia, siniaki...
| |

cudowny, twórczy artstycznie zawód....ale niestet nie zawsze zapewnia codzienne zajecie. zapraszam...

Fotki

Miejsca grona (0)