wizażyści i charakteryzatorzy... [646]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Drogie koleżanki i drodzy koledzy.
    Mam ogromną prośbę...jeżeli ktoś jest w posiadaniu takiej wiedzy i miał by chwilkę wolnego czasu....to proszę napiszcie krok po kroku jak się robi rzęsy, z jakich materiałów, gdzie można takowe dostać...i w przypadku gdyby był potrzebny to jaki sprzęt należy nabyć drogą zakupu...czy jakąkolwiek inną:)

Problem w tym, że poza Mac'em nie mogę już znaleźć fajnych rzęs, zwyczajnie zrobiłam się wybredna...a mam za dużo pomysłów w głowie żeby z tego nie skorzystać.

Mam nadzieje, że ten wątek będzie pomocny również innym niezadowolonym...:)
    pozdrawiam serdecznie i czekam na odpowiedź osób bardziej douczonych ode mnie:)
    K.
  • Monika Auch

Ja wole kupić.
    Chociaż robi się je całkiem łatwo.
    Musisz tylko kupić sobie szydełko, dobrą nitkę i oczywiście włosy… niezbędna będzie kartka papieru i żyletka…
    Słyszałam, że ktoś robił rzęsy z nitek, ale nie wiem jak… to wychodzi…
    Ale teraz można kupić naprawdę ładne i dobre…możesz przecież klecić piórka itp… oczywiście kępki… a jeśli chodzi o takie efektowe, to moi znajomi po prostu kleili…
  • Anonim

a dzięki... co do kupowania to chyba nawet nie jestem w stanie powiedziec w przybliżeniu ile już rzęs kupiłam, nawet tnę jedne doklejam do drugich itd. Ale chcę zrobić swoje, wymyślone.....
  • •pani wronka •

z włosów to ciężko zrobic jest jakies wymyślne, w kazdym razie tak mi się wydaje. ja potrafię zrobic tylko takie podstawowe...w sensie ze innych sposobem szydełkowym nie próbowałam;)
  • kropla miłości :P

a gdzie można kupić jakieś oryginalne rzęsy, potrzebne do sesji, teledysków, pokazów mody?
    interesuje mnie jakieś miejsce w Wa-wie, czy jest takie?
  • Anonim

no ja kupuję w KRYOLANIE ( ul.Piękna58), i w MAC'u (złote tarasy)....rzęsy są w prawie każdej drogerii...ale zwykłe, proste, podobne cięcia...bleee. ja szukam już czegoś nowego i nie mogę znaleźć:((
  • kropla miłości :P

dzięki za info. może tam zerknę..
    otóż to..
    ja właśnie potrzebuję rzęsy różnej długości, w różnych kolorach, moro, panterka, z drobinkami złotymi i koralikami również..
    do każdej stylizacji modelki potrzebuje inne rzęsy.. ech... :/
  • Perła

Dawno tu nikt nie pisał, ale skoro wątek istnieje to może się komuś przyda nowe info
    Ja się mile zaskoczyłam, bo w Permanie też się pojawiły sztuczne rzęsy;) i to całkiem fajne i w przystępnych cenach a poziomem wcale nie odbiegają od obecnych już na rynku np z Kryolana

Dla zainteresowanych wklejam link
    http://www.charakteryzacja.com/inde...
| |

cudowny, twórczy artstycznie zawód....ale niestet nie zawsze zapewnia codzienne zajecie. zapraszam...

Fotki

Miejsca grona (0)