WNE UW [3065]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • <brak nicku>

Słuchajcie.jak ktos mi poda co to jest strategia "słoja" albo czegos co sie podobnie wymawia.to ja bede bardzo wdzieczny..........bo dzis polecialem na tym z zarzadzania........ wiec albo tego nie ma w ksiazce.......... albo koles ma taka wymowe zagranicznych slow...... ze ja w ogole tego nie zrozumialem...bo oki jest jakas macierz BCG jest strategia zycia produktu jest cos tam Portera........ ale Słoja czy Sołoja.to ja pierwsze slysze!!!
  • Kuba SA

co to jest strategia słoja to nie wiem, ale mam pomysła, raczej prośbę do tych co juz w tym roku sie spotkali z guru polskiego zarzadzania na egzamie; -) jakbyscie mogli wrzucac tutaj pytania ktore wam zadawal, lub ludziom ktorzy z wami zdawali... co wy na to?
  • Jazu

taa... co to jest "czarna skrzynka"?; ]
    oprócz tego - istota zarządzania, definicja sprzężenia zwrotnego, istota komunikacji werbalej (SŁOWA!) i komunikacja niewerbalna, cechy dobrego zarządzania wg kogoś na R. :P

wyszedłem z 3 po tym jak nie dostałem żadnego pytanie - w sumie dobrze jest mieć to już za sobą; ]
  • M K

no i ja juz dzis jestem po... 4 :D
    decyzja (def.), rodzaje decyzji, decyzja optymalna, rezonans podecyzyjny, schemat zorganizowanego dzialania... i poszło; -)
    niektorzy mieli spoko pytania, ale niektorym jak sie wtrafilo :-/ to uhuhuhu... :(
    a co do SŁOJA ---> to inaczej sie jakos wymawia i to jest nazwisko jakiegos typka...(ostatnie wyklady) - sam tego nie umiem,ale na szczescie mi sie nie wtrafilo; -)
    POWODZENIA !!!
    ps.wcale nie jest tak zle jak to mowia...
  • <brak nicku>

Hm...tojak to kojarzysz to gdybys mial chwile czasu to luknij do tyych wykladow i napisz mi to nazwisko...wtedy moze moja ciekawosc i chocby czesc zlosci sie uspokoi!pozdrowka
  • Anonim

wszystkim wybierającym się na egzamin(zwłaszcza ostatniego dnia) polecam upewnienie się że mają indeksy oraz karty ocen!! bez tego WP nie przepytuje nawet (co czasem ejst plusem)
  • M K

a wiec: nie wiem czy o to Ci chodzilo ale mi sie to kojarzy z tematem pt. ,,elementy strategii wg.obłoja (obłója) "... Powodzenia! :-)
  • M K

ps. i nie mam 100% pewnowsci czy to sie tak pisze.....ale czyta na pewno :D
  • <brak nicku>

dzieki :) pozdrowka
  • Anonim

tak tak to chodzilo o Obłója...ja tez juz po...z 4 wyszłam:)
    ale stresa mialam...bo atmosfera pod ta sala taka ze pozal sie Boze...przez to wszystko to i ja sie zestresowalam...nie umialam wszystkiego ...moze nawet niewiele, bo tylko praktycznie wyklady!
    ale poszczescilo mi sie z pytaniem...mialam co to jest TRZOS i co to jest kontrola i na czym polega:) a niektorzy to faktycznie mieli pytania takie ze tez bym na pewno na nich oblala
    ale udalo sie...powodzenia wszystkim zycze:-D
  • Dot

Ja też już po:) Miałam w sumie proste pytanie tzn. cykl życia produktu (4 fazy). Takie bardziej może z marketingu... Ale było spoko :) Rozwinęła się dyskusja o modzie i trendach odzieżowych :>
  • dzynio

mi to sie strategia sloja kojarzy z zamknieciem marki dla konsumentow i konserwowanie jej :)

efekt wyjatkowosci

z niczym innym sloj mi sie nie kojarzy; )
  • HEY mamma!!:D:D:D

strategii według Obłója i 5p to radze poszukac bo jak mister P sie zdrażni to pyta wlasnie o to:/...co do moich pytan to: analiza SWOT, pytanie o sztab i co wolno a czego nie sztabowcowi...no i moje ulubione pytanie..."co w tym semestrze przeczytała pani z zakresu zarządzania..poza podrecznikiem"...juz nie chcialam mowic ze nawet podrecznika nie czytalam;)prawda jest taka ze wszystko zalezy od jego humoru...ja trafiłam na dobry:)
  • M K

no i jeszcze dodalbym do tego: "jakich menadzerow wyrozniamy?"
    NIE ZACZYNAC OD: madry-leniwy, madry pracowity...itp
    od razu wyjdziecie z 2 :-( sporo osob sie na to zlapalo jak ja zdawalem...
    tu chodzi podobno o: men.generalny,liniowy,nizszego i wyzszego rzedu/szczebla...
  • Madziak

ja mialam Portera, ale jak zaczął w Porterze pytać dlaczego firmy wg portera chca wejsc na rynek i jakies tam z mikro rzeczy to generowanie duzych zyskow mu nie wystarcza:p
  • Varulv

Ja trafilam na super-dobry humor.

Poniewaz jestem na Z, a egzamin mial trwac 8-20, wiec celowalam najpierw na 19, potem na 18, potem na 17...
    ostatecznie udalo mi sie przyjechac 16.20 . Odpowiadalam jako ostatnia, a pan Piotrowski nie poszedl sobie tylko dlatego, ze koledzy powiedzieli, ze ja juz pedze spod Warszawy i bede tak szybko jak tylko busik sie doczolga...

Po wpisaniu do indeksu i do karty zewnetrznej nazwy przedmiotu herr Piotrowski powiedzial, zebym tylko podala definicje systemu i kanonu myslenia systemowego.

Oczywiscie to nie bylo wszystko. Po drodze musialam podac przyklady i odpowiedziec na kilka pytan.
    1. co czesciej zachodzi - synergia dodatnia czy ujemna (mial przy tym lekko diabelski usmieszek, ale chyba spodobala sie mu moja odpowiedz w ktorej nawiazywalam do entropii jako prawa fizyki)
    2. w opowiedzianej przez niego przypowiesci wynalezc przyklady suboptymalizacji skutkujacej optymalizacja i takiej, ktora optymalizacji nie powoduje.
    3. cos jeszcze, czego juz nie pamietam

Co tu duzo gadac, mialam fajny egzamin =)
  • Anonim

co dostalas?
  • Anonim

hehe mialam dokladnie te same pytania :> 3. czy kazda zmiana rodzi opór (chodzi o zasade przekory adamieckiego) ... to chyba pytania sie powtarzaja :>
  • Varulv

tak, pytania sie powtarzaja - chyba musza, ciezko jest przy > 300 osobach zadac po 2-3 pytania dotyczace podstawowych zagadnien i nie powtarzac sie; -)

a dostalam 4+ (bo nie od razu powiedzialam o polaczeniach miedzy podsystemami przy def systemu)
  • /

te.. co to ma byc.. jakto koledzy powiedzieli...
    to ja powiedzialam!! :P
    specjalnie czekalam zeby powiedziec.. a ty mi malpo plec zmienilas :P

a mnie pytal co to jest struktura formalna.. przyklady, rodzaje powiazan itd..

a potem 3 sposoby rozumienia slowa organizacja..

i chcial przyklad organizacji w 100% scentralizowanej..

i jeszcze o cos z kanonu myslenia systemowego, ale o 1 rzecz i nie pamietam o co..

i postawil 4,5 :) chyba byl juz wtedy wesoly, ze konczymy..
  • 1
  • 2
| |

Grono dla wszystkich studiujących ekonomię na UW... i dla wszystkich innych, których to może pod...

Uniwersytet Warszawski

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (3)