WNE UW [3065]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Marta

...... jak mi przykro....
  • Anonim

Mnie tym bardziej przykro, ze obiektywnie rzecz biorac nie bylo to trudne. Bylo latwiejsze niz mikro 1 rok temu, co nie przeszkodzilo mi napisac... raczej kiepsko. :-/
  • Anton

ktos zrobil podaz pracy i wyszlo mu cos w maire rozsadnego?
  • feline

ja pie...
    :/
    porazka:/
    umiec przedmiot i w domu dopiero uswiadomic sobie jake debilizmy sie powypisywalo:/
  • wind & sun, leisure & fun

Mam nadzieję, żę znowu będe miał farta tzn.: tak jak na mikro I rok temu, mimo wszystko szczęśliwie zalicze.; )
  • ufol

ja mam to w dupie, najpierw organizacja leży i poślizg pół godziny, w międzyczasie jakieś szkolenie jak dla kołchoźników, potem za mało czasu i za kosmiczne wyniki... trzy baby zrobiły egzamin jakby się wybiefrały na wakacje last minute... ja pier...
  • dod.MILCZ!.

a ja chciałabym serdecznie podziękować moim kredkom, mojemu kalkulatorowi, mojemu ołówkowi, gumce i innym przyborom, które dzielnie mnie wspierały i pomagały mi podczas zmagań z mikro 2

ale przede wszystkim
    PRZEDE WSZYSTKIM CHCIAŁABYM PODZIĘKOWAĆ MAGDALENIE KANIEWSKIEJ
    za wspaniałe podstawy jakie wyniosłam z zajęć, za gruntowne przygotowanie do egzaminu , za te fantastyczne kolokwia i za robienie z nami na ćwiczeniach zadań n i e odbiegajacych poziomem od poniższego:

bogumił prowadzi małą pralnię ręczną. Zatrudniane przez niego czynniki to albo mydło (cena na 1 pranie 0,02 zł) albo proszek do prania vizir (cena w przeliczeniu na 1 pranie 0,56 zł). oczywiście boguś zatrudnia również swoją żonę brygidę na stanowisku naczelnej praczki, ale że nic jej nie płaci, to nie ma tu mowy o żadnych kosztach (pomijamy kwestię amortyzacji żony) . Co więcej, jako że boguś bardzo lubi zygmunta chajzera, który ostatnio namiętnie w reklamie viziru występuje, to jest skłonny znieść wyższą cenę tego czynnika (mimo iż koszule wcale nie są bardziej śnieżnobiałe niż po praniu w mydle, a wręcz tak samo szare) i jego skłonność do kupowania proszku jest 2krotnie większa niż w przypadku mydła. Biorąc pod uwagę, że rynek pralni ręcznych w radomiu jest konkurencyjny z sezonowymi zmianami popytu, powiedzieć :
    a)JAK MA NA IMIĘ ŻONA BOGUMIŁA?
    b)JAK MA NA IMIĘ MĄŻ ŻONY BOGUMIŁA?
    C) JAK MA NA IMIĘ OSOBA POZOSTAJĄCA W ZWIĄZKU MAŁŻEŃSKIM Z BOGUMIŁEM A JAK TA POZOSTAJĄCA W ZWIĄZKU MAŁŻEŃSKIM Z JEGO ŻONĄ?

buzi,buzi, madzia :*
  • Nikita

a mi poszlo calkiem niezle, przynajmniej tak mi sie wydaje. podaz pracy zrobilam i cos tam sensownego wyszlo. chyba ze R=25.75 a C=309 ale nie pamietam dokladnie.
    aczkolwiek...
    zdecydowanie za malo czasu. organizacja fatalna i... i... i... liczby brzydkie wychodzily; )
  • Anonim

jezu a ja chyba nawet zalicze ... chamstwo, ze najwiecej ptów było za 2 :(
  • Anonim

jezu a ja nie zalicze... bo jak mozna zaliczyc jak sie zjebalo najprostsze zadanie czyli nr1 :(((
  • Anonim

Antek: ja zrobiłam podaz pracy, ale wyniki nie były w żaden sposób rozsądne... tylko, że po drodze do domu zrobiłam to zadanie jeszcze raz i wynik wyszedł mi dokładnie ten sam, więc albo nie umiem liczyć, albo to jest dobrze: wyszło mi R=79.8, czyli L=0.02, C=16, U=7(około), dodam jeszcze, że miałam grupę B
  • Anton

a nie L=79.8 (przyblizone) i R=0.02?
  • Anonim

nie
  • Anonim

Zo9baczcie jaki ten zenek z zadania o pracy elastyczny, u mnie to on pracowal wiecej niz mniej, a jak po przecinku (nie tak ladnei jak Nikicie; -) ), ale spokojnie, spokojnie... mam to zle; -P

Co do zadania Dodo, a jak ma na imie ta zona? Walnelas zadanie poziomem 10 krotnie rpzewzywszajace nasze cwiczenia z mikro. Wstydz sie. :-P
  • D

a rok temu kopczewski na poprawce wstawial wszytskim co zaliczyli cwicznia 3 bez pisania tejze:)-to tak na pocieszenie;)
  • słoneczna_a

a mi w grupie A R wyszło ok.14,5
    ale tak ogólnie to poszło kiepsko a szkoda, bo w sumie nie bylo takie trudne...
    powodzenia na statystyce
  • Marta

do nikita: jest podejrzeie ze nie chodzilo w tym przykladzie o nadgodziny, bo bartczak na kookwium dala kiedys po prostu dwie rozne stawki pracy dla pracownikow krotko i dlugo praujacych.... chyba wyglada na to z kazdy zrozumial to jak chcial...... a ty jak robilas to zadanie bo mi wyszlo podobnie.
  • Grono.Net

sonia... mi wyszlo podobnie... bo R=78; )
    ale nie zmiania to faktu ze mamy zle:P
  • Angela

a mi tez wyszlo c=309... mam sie cieszyc? w 1 liczba gosp sie zwiekszyla z 90 do 95 a cena i produkcja gospodarstwa sie nie zmienily bo niby jak.. o 2 nie mialam pojecia wyszla mi jedynie skladka rowna 7, a w 3 za duzo wynikow zeby zapamietac ale kartel i stackelberg dawaly adasiowi taki sam zysk... ale to (nie tylko) moje zdanie..
  • Anonim

1 - dokładnie jak Angela,
    3 - wcale nie ten sam zysk... kartel dawał mu wiekszy... przynajmniej według moich obliczeń...
    Scis - skąd podejrzenie, ze mamy źle?
  • 1
  • 2
| |

Grono dla wszystkich studiujących ekonomię na UW... i dla wszystkich innych, których to może pod...

Uniwersytet Warszawski

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (3)