Warszawa Wo(L)a [3325]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

jw.
  • Elza

cześć, nazywam się Biggie, kot Biggie. tak prawie rok temu nazwali mnie moi państwo, kiedy uratowali mnie od instytucji zwanej przez ludzi "schroniskiem". nie wiem dokładnie, co to znaczy, brzmi nawet ładnie, ale nie wiem czemu - to słowo mnie przeraża. słyszałem, że tam koci światopogląd zupełnie się zmienia, że nie ma tam pełnej miseczki, ciepłych kolan, na których można się wylegiwać, ludzkich nóg, o które można się ocierać i uszu, do których można pomruczeć, nie ma też rąk, które głaszczą. słyszałem, że ludzie tam wydają się źli i obcy, że kot w schronisku staję się nieufny. nie rozumiem tego, bo chociaż jestem indywidualistą bardzo kocham ludzi - jeszcze nigdy mnie nie zawiedli. nie ma okien i parapetów, na które można usiąść i popatrzeć na to co nieznane. podobno świat ogląda się zza krat. nie ma tam też mojej ukochanej myszki do zabawy i nie ma tam człowieka, który chciałby się ze mną pobawić. za to są inne koty, często chore i mnóstwo szczekających psów, których strasznie się boję. od kiedy przeprowadziłem się z moim człowiekiem do jej rodziców jest tu taki jeden - gania mnie po mieszkaniu, szczeka, warczy i pokazuje te swoje wielkie zębiska. strasznie się go boję i pańcia mówi, że nie mogę tutaj dłużej tu zostać. rodzice pani również są niezadowoleni. jestem przerażony.
    wiem, że jeśli trafię do "schroniska" napewno zachoruję, nie jestem przyzwyczajony do radzenia sobie samemu. od małego mieszkam w mieszkaniu, nie wiem jak jest na zewnątrz, nie wiem czy inne koty w schronisku nie zrobią mi krzywdy. nie wiem jak to jest być kotem pozostawionym samemu sobie.
    mam trochę ponad rok. myślę, że jestem bardzo przystojnym czarno -białym, dużym kocurkiem. jestem żywiołowy, uwielbiam się bawić, ale lubię też ludzi. za swoją panią zawsze chodziłem krok w krok, wszystko robiliśmy razem. obserwowanie ludzi to moje ulubione zajęcie. jestem też bardzo kontaktowy i towarzyski, czasem sobie pomrukuję i pomiałczę do mojej Pani, bo lubie być w centrum uwagi jak to kot. jak nie działa to ocieram się o nogi albo przytulam się moją kocią głową do ręki. jestem naprawdę sympatyczny. umiem też rozpoznawać ludzkie nastroje, wyczuwam, gdy mojemu człowiekowi jest źle - wtedy robię wszystko co tylko mogę, aby mu pomóc. mruczę, wdrapuję się na kolana, przytulam. jestem dumny, ale to tylko pozory, ja naprawdę wierzę ludziom i proszę Was nie pozwólcie mi tej wiary utracić w schronisku

szukam dachu nad głową, swojego, kochającego człowieka, który zadba o moją miseczkę, czasem się mną zajmie, poprzytula, pozwoli położyć się obok siebie i pomruczeć, bo bliskość człowieka sprawia mi radość. naprawdę nie mam wielkich wymagań, dogadam się również z kocim współlokatorem.

proszę, pomóż mi, naprawdę boję się "schroniska". jestem śliczny i kochany, zaszczepiony, wykastrowany, całkiem zdrowy(mam książeczkę) i kulturalny - potrafię załatwiać się do kufety.

http/grono.net/gallery/show/63 00836/biggie-czyli-cztery-lapy -kochane/ - a oto moje zdjęcia.

kontakt na priv lub na majla mojej pani : sobecka-1990@tlen.pl
    odezwij się, bo być może jesteś moja ostatnia nadzieją
    nie chcę być bezdomny, niczyi i strasznie boję się samotności, braku człowieka obok.
    proszę nie skazuj mnie na taki los...
    być może wyglądam na kota całkiem pospolitego, ale obiecuję, że okażę się Twoim najlepszym przyjacielem, który rozumie więcej niż CI się wydaje. jestem kotem naprawdę wyjątkowym i jedynym w swoim rodzaju.

Biggie, kot.

jeśli szybko nie znajdzie się dom dla BIGGIEGO będzie musiał trafić do SCHRONISKA
    JEST TO KOT TYPOWO DOMOWY - NIE PORADZI SOBIE W SCHRONISKU.
    BARDZO PILNEEEEE!!!!!!!!!!!!
  • kataryniarz

Od kilku dni biorę udział w konkursie internetowym zorganizowanym przez radio RDC na opis pasji życiowych w formie bloga. Wynik zależy od ilości głosów oddanych na dany profil. Proszę o wasze głosy: http://kataryniarz.dlaniepokonanych... - głosować można codziennie do 27 sierpnia. Nie trzeba się logować, wystarczy podać maila i kliknąć w otrzymany link. Miłej lektury i słuchania:D
    Zapraszam również na moją stronę internetową http://kataryniarz.com.pl
    Chętnie zostanę ozdobą różnych imprez. Kontakt na priw oraz na mojej stronie www.
  • Naturantis

Wielkie Wyzwanie na Odchudzanie na Woli

Masz problem ze zgubieniem zbędnych kilogramów?
    Brak Ci motywacji? Kolejna dieta staje się frustrująca?

Tym razem spróbuj inaczej!!!
    Dołącz do grupy wsparcia dla osób , które chcą schudnąć!
    W ciągu 12 tygodniowego czasu trwania grupy min. :

dowiesz jak powinno wyglądać prawidłowe odżywianie nie tylko w czasie odchudzania
    jak odchudzać się się w zdrowy sposób

Ponadto :

opieka osobistego trenera wellness
    schudnij i wygraj (nagrody dla osób które schudną najwięcej)

Ruszamy z kolejną grupą już pod koniec sierpnia w Poradni Odchudzania i Odżywiania na ul. Kaczej 9G
    Więcej informacji i zapisy pod nr tel. 663 – 777 - 337
    lub pod adresem email : grupawsparciawwo@gmail.com
  • Ania

szukam kawalerki od pazdziernika do 1200zł z oplatami kontakt na priv
  • PJ

Korepetycje z języka polskiego!

Pomogę Ci sumiennie przygotować się do matury na poziomie podstawowym i rozszerzonym(praca z kluczem,czytanie ze zrozumieniem, prezentacja ustna). Jestem studentką dziennych studiów na Uniwersytecie Warszawskim, język polski od zawsze był moją pasją i nigdy nie sprawiał mi problemów.
    Od roku przygotowuję uczniów ostatniej klasy szkoły średniej do egzaminu maturalnego z języka polskiego. W maju czworo moich uczniów pomyślnie i satysfakcjonująco, dla nich i dla mnie zdało maturę z tego przedmiortu. Troje z nich wybrało poziom rozszerzony, uzyskując - 88%, 74% i 66%, jeden poziom podstawowy (68%). Posiadam własne materiały. Grafik elastyczny; )

60 minut = 35zł/ jedna osoba
    60 minut = 50zł/ dwie osoby

Miejsce korepetycji: u mnie -> Warszawa - Ochota, okolice Dickensa.

Lekcje od października, liczba miejsc ograniczona! 602 323 513 Nina :)
  • Yagoor Pogotowie Komputerowe

POGOTOWIE KOMPUTEROWE 24 H

WARSZAWA I POWIATY PRZYLEGŁE

DOJAZD DO KLIENTA ( na Wolę i Bemowo najszybszy)

Naprawiamy Komputery Stacjonarne i Laptopy.
    Modernizujemy Komputery
    Konfigurujemy i montujemy najlepsze komputery PC przystosowane do indywidualnych potrzeb klienta.

605 735 666 ( całodobowy nr interwencyjny )

(22) 664 01 82 ( w godzinach od 8 do 21 )

Rozwiązujemy wszystkie problemy komputerowe

Pracujemy 24 h na dobę przez 7 dni w tygodniu

Nasze usługi to miedzy innymi :

- naprawa komputerów stacjonarnych oraz laptopów.

- instalacje systemów operacyjnych ( MS Windows 98/2000/XP/Vista , Linux )

- modernizacje zestawów komputerowych

- ocena zestawów komputerowych.

- diagnostyka sprzętu.

- odzyskiwanie danych z dysków twardych i innych nośników

- usuwanie wirusów, spyware, dialerów oraz aplikacji zlośliwych

- instalacja programów antywirusowych

- instalacja/ deinstalacja oprogramowania.

- aktualizacje sterowników i konfiguracje bios.

- konfiguracje aplikacji internetowych .

- wykonywanie backupów danych

- oraz rozwiązywanie wszystkich problemów z pod znaku „NIE DZIAŁA TAK JAK CHCĘ”
  • Anonim

Chcesz się poruszać? Szukasz dla siebie czegoś nowego?
    To właśnie jest oferta dla Ciebie.

Capoeira. Unikalne połączenie sztuki walki, akrobatyki i tańca prosto
    z Brazylii. W sekcjach Warszawa Bemowo i Warszawa Ochota, pod okiem instruktorów posiadających polskie i brazylijskie
    uprawnienia w sposób
    bezpieczny nauczysz się podstaw a z czasem zaawansowanych technik
    capoeira, akrobatyki
    oraz samoobrony.

Zobacz klipy reklamowy naszej grupy:

http://www.youtube.com/watch?v=b7YS...

http://pl.youtube.com/watch?v=eaVA2...

Zapisz się już dzisiaj i dołącz do sekcji na Bemowie lub Ochocie.

Więcej informacji:

http://www.Akademia-Capoeira.pl

sebastian.grabowski@gmail.com

728-465-475
  • Charlie

Spożytkuj swoją energię.
    Twórz i działaj.
    Zrealizuj swój pomysł.

Stowarzyszenie Kompilacja Warszawska zaprasza do współpracy! Animujemy,
    tworzymy, działamy, organizujemy festiwale filmowe, akcje społeczne i co tylko
    przyjdzie nam do głowy.

Dołącz do naszej grupy.
    Wejdź na stronę http://www.rekrutacja.kompilacja.pl i zgłoś się!
  • Magda

Sprzedam
    1. Prawo Rzymskie, W.Wołodkiewicz, M. Zabłocka: 25 PLN
    2. 565 Zagadek z Prawa Rzymskiego, A. Kacprzak, J. Krzyżówek, F. Longchamps de Berier, J. Urbanik: 13 PLN
    3. Prawo Rzymskie: pytania, kazusy, tablice; A. Kacprzak, J. Krzyżówek: 30 PLN
    4. Powszechna Historia Państwa i Prawa, M. Sczaniecki : 35 PLN
    5. Historia Prawa, K. Sójka-Zielińska: 35 PLN
    6. Historia Ustroju Państw Zachodnich, M. Wąsowicz: 10 PLN
    7. Wstęp do Prawoznawstwa, T. Staweczki, P. Wieczorek: 25 PLN
    8. Historia Ustroju i Prawa Polskiego, J. Bardach, B. Leśnodorski, M. Pietrzak: 25 PLN

Komplet za 190 PLN + notatki gratis
    Kontakt tylko przez GRONO

i

sprzedam samochód H Y U N D A I L A N T R A (sedan)
    • rok produkcji: 1994
    • pojemność silnika: 1.5
    • benzyna
    • kolor: bordowy
    • poduszka powietrzna
    • elektryczne szyby
    • immobiliser
    • wspomaganie kierownicy
    • manualna skrzynia biegów
    • ważne OC (do 14.11.2009)
    • ważny przegląd (do 06.2010)
    • możliwość obejrzenia w Warszawie
    Cena: 2700 PLN
    KONTAKT tylko przez kom: 667-292-877

• Alaobama -

Poszukuję Partnerki do tańca towarzyskiego na poziomie podstawowym:)
    Chciałbym zacząć jak najszybciej; szkoła tańca do ustalenia.

Mój wzrost - 184, wiek - 22.
    Preferencje co do partnerki - szczupła, pozytywna i pełna energii :)

:)
  • SKLEP SNO ŻOLIBORZ

Witam
    Sklep SNO ŻOLIBORZ zaprasza w swoje skromne progi, osoby zainteresowane suplementami diety. Prowadzimy także konsultacje dietetyczne i treningowe.
    Zapraszamy również do zadawania pytań.

adres: Słomińskiego 5 lokal U3(na przeciw dw. Gdańskiego)
    tel: 22 635-02-98
    Http: http://www.sklep.sno.pl
    Allegro użytkownik: odzywki_outlet

Pozdrawiam
    Sklep SNO ŻOLIBORZ
  • SKLEP SNO ŻOLIBORZ

Najnowsza promocja w SNO ŻOLIBORZ :

10 SZTUK FULL ENERGY DRINK 500ml W SUPER CENIE 19,99zł.
    10 sztuk to odpowiednik 1000g węglowodanów (każda butelka po 100g węglowodanów).

FULL ENERGY DRINK to preparat uzupełniający dietę w węglowodany o różnym czasie wchłaniania, uzupełniający poziom glikogenu w okresie około treningowym.

Dla kogo jest przeznaczony?
    Produkt jest przeznaczony do utrzymywania cukru we krwi na stałym poziomie przez cały czas trwania wysiłku fizycznego i pomiędzy treningami. Polecany w sportach walki, kulturystyce, lekkiej atletyce, podnoszeniu ciężarów, sportach wodnych, grach zespołowych, narciarstwie itp. Szczególnie polecany wszystkim osobom trenującym dyscypliny wytrzymałościowe.

Pozdrawiam
    SNO ŻOLIBORZ
  • Emalka NN

Sala taneczna do wynajęcia, na warszawskiej Woli

Mam do wynajęcia kameralną salę z lustrami za rozsądną cenę.

Sala pomieści 10-14 tancerzy.
    Długość luster 5 metrów, podłoga pcv, w sam raz do tańca, nie za tępa, nie za śliskie.
    Nagłośnienie i kameralne oświetlenie, jest barek, korytarz przeznaczony na szatnię.

Dobry dojazd, ul. Górczewska koło Parku Moczydło, parking.
    Obok restauracja, siłownia, szkoła jazdy, park, baseny, stacja benzynowa i przystanki autobusowe.

Kontakt tylko telefoniczny: 660838440

Zapraszam!
  • dorota p

Mam do wynajęcia miejsce w pokoju w mieszkaniu dwupokojowym na Muranowie.
    Pilnie poszukuję współlokatorki od 1 grudnia 2009 roku.
    Mieszkanie ma ok. 60 m. 2 , jest w pełni umeblowane, bardzo przestronne, ciepłe i przytulne.
    Koszty to 450 zł. od osoby plus drobne comiesięczne opłaty za internet i kwartalne za gaz, prąd, wodę (zaznaczę, że są to małe sumy).
    Mieszkanie znajduje się w bardzo dogodnej lokalizacji: centrum Warszawy, blisko metra (Ratusz Arsenał), dobre połączenie tramwajowe, autobusowe.
    Nadmienię jeszcze, że osobami zamieszkującymi wyżej opisane mieszkanie są dwie studentki czwartego roku na Uniwersytecie Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie.
    W razie zainteresowania proszę dzwonić:
    Dorota – 509076995 lub nr. gadu-gadu 3032457
    Ania – 609611809 lub nr. gadu-gadu 2616753
    Pozdrawiamy 

• >F

WOLA! NIEPRZECHODNI STUDENCKI POKÓJ OD ZARAZ BEZ WŁASCICIELA

Do wynajęcia, najchętniej studentowi OD ZARAZ 9m2 samodzielny, widny, nieumeblowany pokój (jest tylko szafa z ikei i krzesło) na Woli.

Mieszkanie znajduje się przy ul. Młynarskiej i Długosza na 3piętrze w 4piętrowym bydunku. Powierzchnia 47m - 3 samodzielne pokoje, kuchnia z nowa lodówką, kuchenką oraz łazienka z wanną i nową pralką. Pozostałe pokoje są zajęte przez dwóch pracujących studentów, których zazwyczaj nie ma w mieszkaniu.

Jest internet.
    Opłaty wynoszą 600zł + liczniki. Całość zamyka się w 650zł.
    Kaucja w wysokości jednego czynszu.
    Bezpośrednio, bez właściciela.
    Spokojna, cicha okolica. Blisko przystanki: tramwajowy Długosza (3min drogi) -13,23,24 (dojazd do metra Arsenał 15min) i przystanek autobusowy Grenady (5min drogi) 103,136,151,N45,N95. Dojazd do centrum - 20min.

W pobliżu znajdują sie sklepy spożywcze, apteka, z okna widok na podwórze szkoły muzycznej.

Mieszkanie można obejrzeć w najbliższy poniedziałek koło godz. 20.

Kontakt:
    793055023
    Krzysiek
    504976566
    Patryk

• K.

nowa agencja HOT N!GHT EVENTS prezentuje :

HOTTEST MUSIC SOUNDS vol.1

gorące dźwięki na dwóch salach: house/elctro/electrohous/Rnb oraz hip hop

serwowane przez naszych Dj'ów:

*dj Martin D-Line (rezydent Mega Music Wilga)

*dj Level (rezydent Stereo)

*dj Technnik (rezydent The Fresh)

*dj Fatboy

*dj Phelippe

*dj Surf

*dj PiotrJD

SALA 1 - r'n'b, hip hop

SALA 2 - house , electro

będziecie mogli usłyszeć już:

22.12.09 (wtorek, środa 23.12 wolna od szkoły) w klubie Lucid
    przy ul.Aleje Jerozolimskie 179
    < (blue city) poziom +4

Wstęp od rocznika 93(niepełnoletni tylko za zgoda rodziców)
    wzór znajdziecie tutaj : http://hotnightevents.prv.pl/zgody....

Wejście: 15zl, w dzień imprezy 20zl

SELEKCJA!

melanż gwarantowany!

http://www.hotnightevents.prv.pl

wejściówki u mnie, zapraszam na prv. :)
  • karolina

sklep "A" na ul. leszno http://www.annasulek.pl/ super sukienki na sylwestra bądź studniówkę, na stronie nie ma pełnego asortymentu. Naprawdę warto się wybrać :)
  • Anonim

http://www.WWAszop.pl - dresy, bluzy, jeansy, t-shirty, czapki, szaliki, buty, portfele, bandany, puszki, stuff dla palaczy i inne...
    firmy takie jak: WA, FIRMA, 5G, SMOKESTORY, MANTO, METODA, MORO, DILL, GALANT FASON, NASA HUSTLE, COMPETITOR, WHITE WIDOW, MTN MTN, OCB

oprócz tego płyty cd i dvd. HG, RPK, HZU, PYSKATY, DJ STEEZ, FIRMA

ul. Ciołka 35 lok. 72 na I piętrze (nad byłą hurtownią adidasa)

Nowość w sklepie- t-shirty POWSTANIA WARSZAWSKIEGO z oryginalnym rękawkiem na podobiznę opaski
  • Monika

Daimler Conquest Century z 1956 roku - WYNAJEM

Nowo odrestaurowane auto - stan idealny !!!

Tapicerka skórzana bordowa.
    W granicach W-wy i zakresie czasowym do 4 godz cena za wynajem 700 zl. Obsługa ślubów całodniowa-900 zl.
    Jesteśmy w stanie dostarczyć auto na teren całej Polski.

Kontakt: Ewa Skorupska tel. 603-943-861 mail: ewaskorupska@wp.pl, transmaster@vp.pl

Dodatkowo można wynająć:
    busy:
    1.Mercedes Sprinter srebrny mieści 17 osób + kierowca - cena do 4 godz -
    350 zł + 7% VAT
    2.Mercedes Sprinter zielony 14+1 - cena do 4 godz 300 zl + VAT
    3.Mercedes VITO 8+1 - cena do 4 godz 250 zl +
    VAT
    Ceny dotyczą jazdy po mieście i mogą być negocjowane

Jeżeli chodzi o wyjazd za miasto w dłuższa trasę-cena ustalana indywidualnie w zależności od zlecenia.
    • 2010 008

| |

Najfajniejsza dzielnica w mieście. Wola dla Wolaków :). Regulamin grona Warszawa Wo(L)a: 1.Zanim...

Fotki

Miejsca grona (6)