Wiedza o Teatrze [296]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Judyta

czy moglibyscie przyblizyc mi nieco pojecie "pracy pisemnej, bedacej wypowiedzia na temat dowolngo przestawienia teatralnego"? tzn. czy powinna miec jakas konkretna forma (np. recenzja) czy po prostu refleksje na temat? czy musi byc dlugie? i o czym Wy pisaliscie? z gory dzieki :-)
  • Grono.Net

Ach, wciąż te same pytania...
    O ile wiem to juz zbliża się termin oddawania prac. A wy wszyscy w lesie.

praca:
    - ma byc twoja
    - inteligentna
    - po polsku
    - ciekawa
    - nie banalna
    - z elementem tylko oceny
    - ma byc refleksją
    - warto zobaczyc cos przez cos
    - nie staraj sie zjebac jakiegos przedstawienia
    - nie wpadaj tez w zachwyt
    - mozesz wyszukac analogie
    - mozesz wyszukac aktualnosc
    Najłatwiej recanzowac przedstawienie z repertuaru klasycznego, bo wtedy rezyser musiał odnalezc cos w tym dramacie co go zainteresowalo, co jest aktualne.
    Ty znajdz to coś. a potem znajdz to co dla ciebie jest wazne w przedstawieniu.
    Ale wcale nie musi byc klasyczny tekst. Jezeli jestes inteligentna, myslisz i czujesz - to nie spierdolisz.

powodzenia.
  • bu

>Jezeli jestes inteligentna, myslisz i czujesz - to nie spierdolisz.

to co, my tu i tam wszyscy jak jedna zona inteligentni myslimy i czujemy
    ??

buaaahahahahahahaa

(ej nie moglam sie powstrzymac, sory za OT)
  • Grono.Net

Oj, no co miałem napisać?

Wszelkie rozprawy na temat inteligencji są głupie i brzmią niesmacznie. wiem.

Jasne, że na wydziale są debile. Jakoś nie spierdolili egzaminów. Wiele osób natomiast jakoś tam inteligientnych sie co roku nie dostaje. Tak już jest i zrobić z tym sie niczego nie da. Zresztą nie wiem czy jest taka potrzeba.

Ale nie będę pisał, że nie ma reguł/regół, że od szcześcia zależy itp.

Niech się czegoś dzieci trzymają.

PS. dodam jeszcze od siebie, że za wielki fart uważam to, że studiuję z ludźmi, którzy są moimi prawdziwymi przyjaciółmi, że mogę wśród nich przebywać na codzień, i mogę się od nich uczyć.

całuję,
    m.
  • bu

izi
    mi wcale nie szlo o diagnoze poziomu intelektualnego WoTowych studentow/ek

poruszyla mnie ta wiara w serce i rozum
    ;@
  • Judyta

dziekuje :) zobaczymy, jak bedzie to bedzie z ta inteligencja... co do repertuaru klasycznego-pisze akurat o 'Krolu Edypie' w Ateneum - i wlasnie o tym, co rezyser w nim 'dzisiejszego' znalazl. I moze nawet udalo mi sie "zobaczyc cos przez cos"... Tak wiec wytycznych sie trzymam; ) pozdrawiam
  • Grono.Net

taa, czucie i wiara..
    a ja piszę o barczyku dla teatru telewizji
    reszta będzie zaiste milczeniem
    i nieporozumieniem z mojej strony:(
    ->judyto, czy orzeczenie lekarskie masz o zdolności do studiów? bo ja bym pewnie i tak nie dostała od pana doktora więc nie poszłam i nie mam, zonk kolejny, oj, litość i trwoga, a jak trwoga to do boga, amen zatem.
  • Judyta

dlaczego mialabys nie dostac?
    wiesz, ja mam po prostu taki swistek od szkolej pielegniarki, wydadawny jakos przed koncem roku.. tam jest napisane, ze brak przeciwskazan jakichkolwiek i juz :) bardziej niepokio mnie powyzsza praca - bo ona jakos (?) jest przeciez uwzgledniana/punktowana
  • Grono.Net

hihih, bo jak ostatnio byłam u lekarza to usłyszałam: taka 'ładna' 'panna', no ale w środku.. toż z ciebie jakiś 'strzępek' 'człowieka'!
    mam nadzieję, że się bez tego świstka na teraz obejdzie, że mi będzie pozwolone później donieść.
    a praca też mnie niepokoi. sam mój wybór mnie niepokoi. sama siebie niepokoję. wracam na pokoje.
  • Judyta

"...jakzez ja sie uspokoje
    pelne strachu oczy moje
    pelne grozymysli moje..."; )
| |

Co wiedzieć, a czego lepiej nie wiedzieć o teatrze. grono im. Jurka koeniga.

Fotki

Miejsca grona (1)