WPiA UW - ogłoszenia [5209]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

W związku z dyskusją, która wywiązała się w tym: http://grono.net/forum/topic/146065... temacie, prosimy o przeniesienie wszelkich dyskusji na drugie grono WPIA UW, które znajduje się pod adresem:

http://grono.net/forum/1481/0/

Postanowiliśmy na próbę uczynić to grono tablicą ogłoszeń.

FAQ

Q: Kto może zamieszczać ogłoszenia i czego mogą one dotyczyć?

A: Ogłoszenie może zamieścić każdy, o ile jego treść będzie w ponadprzeciętny sposób związana z WPiA UW i jego studentami. W szczególności dotyczy to ogłoszeń ZSS UW, Samorządu Studentów WPiA UW, Kół Naukowych, S.O.S "Lista Żółta", ELSA etc. Ogłoszenia wykraczające poza te ramy będą usuwane, a w krytycznych sytuacjach ich autorzy banowani. Ogłoszenia dotyczące wszelkich innych imprez oraz ogłoszenia typu "kupię - sprzedam", można zamieszczać w podwieszonych wątkach na gronia podanym powyżej.

Q: Zgubiłem portfel, komórkę etc. Bardzo zależy mi na dotarciu do dużej liczby osób. Czy mogę zamieścić ogłoszenie?

A: Moderatorzy także są ludźmi.

Q: Jakie posty mogą być pisane?

A: Można zadawać pytania uściślające w ogłoszeniach. Ogłoszenia mogą być uaktualniane. Wszelka inna dyskusja będzie kończyła się zamknięciem lub usunięciem tematu. W ostateczności - zbanowaniem autora.

Q: Gdzie mogę jeszcze szukac informacji/pomocy?

na stronie WPiA UW: http://www.wpia.uw.edu.pl
    na stronie SS WPiA UW: http://www.ss-wpia.pl

oraz na dwóch forach wydziałowych:
    http://www.forum.wpia.uw.edu.pl
    http://www.wpia-uw.pl

Q: Nie podoba mi się porządek wprowadzany przez moderatorów. Dlaczego to robicie?

A: Odpowiedzi znajdziesz w temacie podanym na początku tej wypowiedzi.
  • Mercedes

Jestem przeciwna temu pomyslowi, od tego jest strona wpia z ogloszeniami, jesli ktos szuka ogloszen dot. kol naukowych, konferencji itd, to na pewno predzej zajrzy na strone wydzialowa.
  • Anonim

>Mercedes napisała:
    >Jestem przeciwna temu pomyslowi, od tego jest strona wpia z
    >ogloszeniami, jesli ktos szuka ogloszen dot. kol naukowych,
    >konferencji itd, to na pewno predzej zajrzy na strone
    >wydzialowa.

zapewniam, nie wszystkie ogłoszenia [znikoma ilość?] które tutaj są ukazują się na stronie wydziałowej. można sie o tym przekonać porównując grono i strone główną Wydziału.

• Anonim

>Mercedes napisała:
    >Jestem przeciwna temu pomyslowi

tez mi sie nie podoba.... :(
  • Anonim

>magdalenka napisała:
    >>Mercedes napisała:
    >>Jestem przeciwna temu pomyslowi
    >
    >tez mi sie nie podoba.... :(

to troche jak z nową wersją grona - na początku jest szok. z tym wyjątkiem - że tutaj ankieta wypadła pozytywnie, a te zmiany nie powinny być zaskoczeniem. bardzo możliwe, że są na lepsze.

nie jest najlepszym dla nas zajęciem zamykanie tematów, ale - w razie porażki pomysłu - zmiany nie są nieodwracalne. nikt nikogo z grona nie usuwa, wręcz przeciwnie - czytajcie je nadal, tylko w nieco innej formie.
  • Anonim

poczekamy, zobaczymy :)
  • Mgr Gołąb

Tablica ogłoszeń? To grono nie pośredniak!
    W tzw. "ankiecie" była dośc marna liczba wypowiedzi.
    Teraz to już naprawdę mało komu będzie się chciało tu wchodzic a ogłoszenia i tak będą lądowały także na gronie WPIA by zwiększyc swe pole rażenia.
    Wam się chyba nudzi że wprowadzacie takie badziewne zmiany.
  • Anonim

>Gołąb napisał
    >Tablica ogłoszeń? To grono nie pośredniak!

jedno drugiego nie wyklucza :)

>W tzw. "ankiecie" była dośc marna liczba
    >wypowiedzi.

stosunek głosów był znaczący. liczba głosów - trudno byśmy zmuszali się do wypowiadania się.

>Teraz to już naprawdę mało komu będzie
    >się chciało tu wchodzic a ogłoszenia i tak
    >będą lądowały także na gronie WPIA
    >by zwiększyc swe pole rażenia.

nie pozwolimy na to, a dzieki temu tematy na drugim gronie będą "przesuwać się" wolniej.
    skoro są ludzie którzy uczestniczą w tym gronie - wchodzić będą.
  • Anonim

nieźle:)
    miala byc likwidacja jednego z gron, w rezultacie powstalo kolejne...;D
    miłego tworzenia świata:)
  • Anonim

>jabol napisał
    >nieźle:)
    >miala byc likwidacja jednego z gron, w rezultacie powstalo
    >kolejne...;D
    >miłego tworzenia świata:)

mysle ze całkowite zamknięcie grona to gorszy pomysł niż przekształcenie w grono ogłoszeniowe. przecież możemy je wykorzystać w inny sposób z korzyścią dla wszystkich.

• PizzaBella

to dobrze teraz wszystko bedzie w 1 miejscu i bardziej przejrzyste. Jak szukacie informacje naukowe albo nie-ogloszeniowe to tutaj nie musicie zajrzec . Tak najprosciej :)
  • b.

Mi się podoba. Bo ileż można oglądać te same pytania na obu gronach? (zwłaszcza te, na które nikt nie odpowiada:P )
  • Anonim

moim zdaniem nawet jezeli oglada sie to samo na dwoch gronach, to tak naprawde zabardzo chyba nie przeszkadza, a jest szansa ze jak ktos to zobaczy na jednym z nich to odpisze. nie zawsze ejst tak ze ludzie naleza do obu jednoczesnie. Istanieje takze mozliwosc ze komus sie poprosu na cos odpisac nie chce a jak to zobaczy dwa razy a nie tylko raz to moze sie jakos zmobilizuje by komus pomoc, takie jest moje zdanie. czesto tak mialam ze na jednym gronie nikt nie odpisal a na innym nawet sporo ludzi.
  • roktiw

mi pomysł się podoba. mam nadzieję, że będzie większy porządek i ludzie czytając opisy obydwu gron będą wiedzieć o co chodzi
  • Anonim

! WAŻNE !

Osoby które jedynie "upują" ogłoszenia szczególnie w sytuacji gdy temat nie spadł poza pierwszą strone mogą liczyć w kolejności na zamknięcie tematu/usunięcie tematu/zbanowanie.

Tablica ogłoszeń nie jest po to by przeprowadzać wojny czyj temat jest wyżej.

Poza tym, nieco irytujące jest (pewnie nie tylko dla mnie) wchodzenia na grono by przeczytać "up" w jakimś temacie.
  • §Hrabia§

Oglaszam ANARCHIE - precz z zasadami! Zasady dla reszty spoleczenstwa, My studiujemy zeby je obchodzic!
  • §Hrabia§

;) Ukraina bez Putina, Wolny Tybet
  • Anonim

>§Hrabia§ napisał
    >Oglaszam ANARCHIE - precz z zasadami! Zasady dla reszty
    >spoleczenstwa, My studiujemy zeby je obchodzic!

Jak nie chcesz ich przestrzegac (zasad) to nie musisz wogole wchodzic na grono ..

Wg mnie zasady sa potrzebne.. bo to w mysl dla wszystkich .. a nie dla wybranych.
  • bej

>§Hrabia§ napisał
    >;) Ukraina bez Putina, Wolny Tybet

Palestyna bez Putina, spytaj eksperta Miłosza:P
  • §Hrabia§

Grono bez Putina... i up ten temat up up.

• 1
  • 2