-
Anonim
znajomi straszą, odradzają.. ci co mają już ustawioną pozycję, mówią tylko, że da się wytrzymać..
ale mnie wciąż ciągnie..
a jak wam się podoba? prawo.. uw..
żałujecie, że akurat to wybraliście? świadomy wybór czy może :"nie było na co pójść, dziadek radził, to jestem"? bo tak też czasem się zdarza :p
jak jest na prawdę? -
Anonim
-
Anonim
Ja miałam na pierwszym roku załamanie prawnicze :D zwłaszcza po zawaleniu warunku z powszechnej, do dziś pamiętam tą zaryczaną ławeczkę przed starym wydziałem po fakcie <hahaha> ale udało mi się wywalczyć pobyt na drugim i jestem bardzo szczęśliwa z tego powodu, prawo to świetna sprawa do rozwijania swojej wiedzy o świecie, jeżeli masz oczywiście ambicje rozwijania jej, masz od groma możliwości tylko trzeba po nie po prostu sięgnąć a nie wierzyć niedowiarkom, którym się nie chciała, trzeba wcześniej zacząć i tyle i niekoniecznie pod względem praktyki prawniczej itp.. jedny słowem..POLECAM :D -
Anonim
Prawda, mozliwosci badzio duzo jest, od typowo prawniczych po ogolno akademickie;) -
-
Anonim
Prawda, mozliwosci badzio duzo jest, od typowo prawniczych po ogolno akademickie;) -
queen of u-turn
ja przechodze zalamanie i powiem tak 'prawu mowimy 3 razy nie!' to pewnie minie ale naprawde nikt ci nie powie jak jest jesli sama nie sprawdzisz :> -
Anonim
-
Anonim
rysio,a możesz obiecać że jak się przetrwa pierwszy rok to jest fajnie ??? :P Bo na razie mam zdanie jak agtesa :] -
queen of u-turn
czuje ze moj biedny mozg jest sprowadzany w slepa prawnicza uliczke i ze ucza nas myslec tylko o prawie jakby chcieli nam zamknac oczy na inne dziedziny zycia. mi to nie pasuje. zapisalam sie na speca z prawa w tekstach kultury i myslalam ze bedzie to jakis powiew swierzosci ale mylilam sie przeokrutnie. chociaz nie powiem sa to najciekawsze zajecia w jakich bralam udzial do tej pory. -
Anonim
Mam tak samo jak ty!od studiowania oczekiwalam mozliwosci jakiegos szerszego spojrzenia i to w roznych dziedzinach,ale niestety nasz wydzial nie do konca to umozliwia....Chociaz pod innymi wzgledami jest spoko:P Tez chodzilam na ten wyklad,bo oczekiwalam tego samego co ty,ale niestety...troche plycizna,co?!:) chociaz i tak jedno z lepszych! -
Anonim
jeżeli interesuje was ciekawy spec to polecam "prawnomiędzynarodowe aspekty terroryzmu"
a co do samych studiów
są one tak zorganizowane że trzeba samemu sobie obrać drogę rozwoju, a możliwości jest multum, tylko nawala na wydziale ogranizacja i informacja, jakbym cofnął się cztery lata do tyłu z obecną wiedzą to inaczej bym poprowadził sobie studia,
-
Anonim
aha... no, widzę że zdania podzielone:P
a ja sie waham między prawem a stosunki miedzynarodowe/europeistyka..
znając siebie wybiore to pierwsze:p za długo juz o tym mysle.. a tamte zawsze można na dodatkowe wziąc..
a będziecie jutro na dniu otwartym?
bo ja ide :D
do zobaczenia jakby co:)
-
aplikant radcowski Marta Kopeć
Mi sie podoba:)Jak na razie wydaje mi sie, ze jezeli ktos jest ambitny to cos robi, jezeli mu zwisa i zalezy mu tylko na zal., to w sumie sie obija, tak jest przynajmniej u mnie w grupie...
Ale nie wiem ja mam jakos czas na rozwoj intelektualny poza prawniczym...nie dajmy sie zwariowac, wiadomo, ze oni chca nas tak pokierowac, ale bez przesady przeciez organizuja pokazy filmowe: bodajze 6.03 był jakies włoski fim na Nowym Wydziale w A2, teraz tez m jakis być, czyli patrz: rozwoj pozaprawniczy jest, tylko trzeba sie troche sie rozejrzec a nie tylko wymagac:) -
Anonim
Wiadomo,wiadomo-masz racje! :) a co do filmu to moge nawet podac szczegoly jesli ktos chce wiedziec:D czyli niedziela sala 1.3 na lipowej godz. 16.15 film "Gulietta i duchy" - bo teraz ma byc "wloski semestr" :) i to jest przyznaje fajna sprawa! -
Jak ktos był dzisiaj na spotkaniu informacyjnym, to mam jedno pytanie: Jaka bedzie forma egzaminu centralnego z historii i z WOS-u, bardzo mnie to interesuje, bo chce sie w tym roku przeniesc na dzienne i musze zdawac egzaminy/.......please -
Anonim
Obiecac niemoge bo to zalezy glownei od Ciebie ale mi si ebardzo podoba od trzeciego roku mozesz juz zaczac wykorzystywac swoja wiedze w klinice prawa czy innych instytucjach swiadczacych tego typu uslugi patrz AI. Wiadomo ze na prawie jest przede wszystkim prawo, ale rowniez jest mikroekonomia, espekty etyczne, kola naukowe kurcze mnostwo rzeczy niezwiazane z prawem patrz Aegee, musisz szukac tego co Cie interesuje. Prawo uczy pewnego sposobu myslenia:) -
Anonim
:)
własnie po dzisiejszym dniu jeszcze bardziej się przekonałam :p
szczególnie spodobała mi się opcja z prawem hiszpańskim.. nie wiedziałam o tym wcześniej...
fajnie..
dobrze będzie, pewnie trudno, ale ja się nie dam :D
-
coccinelle nie slyszalas dzisiaj na spotkaniu, jaka bedzie forma egzaminu wstepnego z HISTORII i z WOS-u????? -
Anonim
hmm..
rejestracja do 12 czerwca.. no i oczywiscie zdać jakieś egzaminy, zbliżone do matury, powodzenia:p historia-20.06, wos-21.06...
tak jest w informatorze.. -
Dzieki:)A nie wiesz czy to bedzie test, czy cos a'la wasza matura, czy wogole nic nie mowili????