WPiA UW - ogłoszenia [5209]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Pięknie

Może polecilibyście kilka pozycji z których Wy przygotowaliście sie do egzaminów.Jakieś rady od starszych kolegów i koleżanek ??Please
  • Krzysztof Chaciński

sylogizmy z "Logiki dla prawników"; )
  • Krzysztof Chaciński

Poprzeglądaj również podręczniki od historii pod kątem zamieszczonych w nich ilustracji. W zeszłym roku miałem obraz Delacroux (czy jak się to pisze) ale wcale nie wolność wiodąca lud na barykady tylko inny mniej znany "rzeź na Chiox" czy coś takiego był w podręczniku Cegielskiego i zapadł mi w pamięć. Niestety i tak jestem wieczorowy, alwe życzę szczęścia.
  • Cath

Delacroix :)
  • Ninja

hmmm :) dokładnie tak.podręczniki : szczególna uwaga na podpisy pod obrazkami i obrazki też warto dokładnie oglądnąć czasem coś ciekawego się znajdzie o co mogą pytać.Trzeba też zwracać uwagę na to co jest maczkiem napisane bo o to też pytają a zazwyczaj się takie rzeczy opuszcza :)Nie wiem jak to teraz będzie z egzaminami ale za moich czasów (:P 2 rok) pytania były mieszane z serii podręczników gdzie jest Roszkowski i z serii tych czarno białych (okładka) podręczników a jak przeglądałem testy z wcześniejszych lat to podręczniki z tej serii z czarno bialym grzbietem zdecydowanie dominowały..warto też mieć jakąś podstawową wiedzę na temat aktów prawnych które przewijają się w podręczniku Bardacha na I rok np o kodyfikacje w XIX wieku ew. jakieś znane nazwiska typu Makarewicz. :) pzdr
  • Ninja

"Delacroix :) "

dobrze, że mamy tak oczytaną i wykształconą młodzież..
  • Gonzo

no ba!; ]
  • illimitato

no no no ... nie przesadzajcie z tym triumwiratem Bardach Leśnodorski Pietrzak... Jeszcze się nam młodzi wystraszą... Bardacha absolutnie odradzam... nawet konstytucje z 20. lecia też nie, bo jeśli coś z nich będzie to kazus, więc znanie treści na pamięć ni cholery się nie przyda...
    Generalnie trzeba się oczytać... no i niestety Delacroix i inni... coraz więcej pytań jest w wiedzy ogólnej a mniej z historii... niestety, a może na szczęście nie da sie tego opanować w kilka miesięcy... albo się słyszał i i widziało, albo trzeba strzelać... generalnie dajcie przed egzaminem na tacę, bo szczęście jest cholernie potrzebne...;)
    Jeśli ktoś ma jakieś szczególowe pytania, pytajcie przez GG:)