-
AGA
Słyszałam, że egzamin u Wacha to nic strasznego...ale czy to na pewno prawda?
Z czego dokładnie pyta i na co zwrócic szczególną uwagę? -
aga
to prawda:)!jestem tego przykladem...;)
a pytania w danym dniu egzaminu non stop sie powtarzają,więc zwróc uwagę o co pyta Twoich poprzednikow.
pyta przede wszystkim z ksiązki.
powodzenia -
Przebóg-Cojawidzę
Hej, czy ktoś mógłby mi udostępnić notatki z KPC? Wdzięczność moja będzie wielka :) -
Anonim
-
-
Mercedes
-
Anonim
-
Anonim
-
Anonim
btw: jakby ktoś chciał się jeszcze podzielić informacjami, które z tych pytań najczęściej pojawiały się w tym roku, to proponuję właśnie w tym temacie; )) -
Ina
Ok z listy wynika że właściwie trzeba umieć wszytko. A czy ktoś wie czy dr Wach pyta o:
postępowanie międzynarodowe
postępowanie egzekucyjne
postępowanie zabezpieczające
zasady postępowania cywilnego
??? -
Lucas
Sprawdz liste...:D
No zarcik...tam jest wszystko wiec nie wiem kto ta liste stworzyl:) Od znajomych wiem,ze pytal o tytuly egzekucyjne i powodztwa przeciwegzekucyjne,pytal tez z miedzynarodowego. -
szukaj na innym portalu
-
Anonim
Wow, piękne to zdjęcie z Amalfi w Twoim profilu- normalnie się rozmarzyłem; ))
Co do meritum, to na egzaminie było bardzo przyjemnie. Wchodzi się dwójkami, dr Wach przychodzi znacznie wcześniej (egzamin miał być o 8.30, a startowaliśmy już 20 minut wcześniej). Egzaminuje dwójkami, na każdą parę 10-15 minut. Egzaminu praktycznie nie da się nie zdać, bo Pan dr prezentuje chill-outowy odłam doktryny, jeśli chodzi o ocenę wypowiedzi :) Oczywiście przy założeniu, że ludzie potrafią się zachować na egzaminie i nie wyprowadza go z równowagi.Oceny bardzo dobre.
Pytania zmojej tury i nie tylko : współuczestnictwo (jego ulubione pytanie chyba, bo pojawia się prawie w każdej turze), przedsąd, prawomocność, natychmiastowa wykonalność , rodzaje orzeczeń sądu apelacyjnego, wznowienie, nieważność, prawomocność, tytuły egzekucyjne, przesłanki procesowe, wymienić postępowania odrębne, wymienić postępowania pomocnicze. Odniosłem wrażenie, że nie pyta w ogóle z toku procesu, postępowania dowodowego itd. Ale za to oczywiście głowy nie daję, to tylko moja ocena. Nawet jeśli Wam często przerywa albo się z czymś nie zgadza, to wcale nie pozbawia Was szans na dobry stopień. Aha, no i często prosi o przykłady. Egzaminator bardzo pro-studencki, zdecydowanie polecam na egzamin.
Pozdrówka i powodzenia! :) -
Lucas
Tez dzis zdawalem...nie bylo ocen ponizej 4:) Goraco polecam...jeden z najprzyjemniejszych egzamow;D -
Anonim
-
Anonim
egzamin expressowy:) ja wszedlem sam, 2,5 minuty i po sprawie, pytania banalne, polecam -
szukaj na innym portalu
>Byczek Fernando; ))) napisał
>Wow, piękne to zdjęcie z Amalfi w Twoim profilu- normalnie
>się rozmarzyłem; ))
>
hehe dzięki,to tak specjalnie żeby każdy mógł sie rozmarzyć; )
dzięki za pytania i proszę o jeszcze :) -
Mary
no to super :) jak to czytałam, to sama sie nie moge doczekać egzaminu :) a to dopiero za tydzień...najpierw ksh..fuj... -
Anonim
ja miałem pytanko dot. tytułów egzekucyjnych, ale mimo to egzamin najluźniejszy w historii nawet ppg u dr Szafrańskiego było trudniejsze:)))
p.s naliczyłem 5 piątek i mnóstwo 4+... -
Anonim
Do tych co jeszcze nie zdawali: jeżeli chcecie mogę wam podesłać opracowanie tych pytań, które właśnie skończyłam robić... ufff... jak pewnie zauważyliście - pytania się powtarzają, razem wyszło 157; ) -
Magda M
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa - Śródmieście
- Załóż własne grono tematyczne