-
Anonim
Hmm generalnie to dopiero od jutra zaczynam sie uczyc tak wiec mam 4 dni na cala his pow i mam male pytanko na co zwracac uwage z sojki i z wasowicza bo o szczanieckim wogole nie mysle; ) podobno z wasowicza nie warto sie uczyc niczego co jest przed konstytucjonalizmem bo malo prawdopodobne ze sie trafi a z sojki co czytac czego sie uczyc?? please help; ) -
Cath
ja I semestru uczę się z wąsowicza a II ze skryptów-do sójki chyba nie zaglądam nawet... na stronie http://www.eleni.prv.pl jest wszystko świetnie rozpisane więc stwierdziłam,że powinno starczyć... chyba,że nie ? -
Anonim
DZISIAJ USIADLEM DO NAUKI I CHYBA NIEPOTRZEBNIE OGARNALEM WASAWICZA DO KONSTYTUCJONALIZMU.. CHOCIAZ NA KOLOSIE DOP DO "0" U PASZKOWSKIEJ BYLY PYTANIA NP. O SOBOR ZIEMSKI,EKLEZJE.. MOJ PLAN TO: JUTRO KONSTYTUCJE, PIATEK-SOJKA Z ELENI DO KODYFIKACJI+JAK DOBRZE POJDZIE-KODEKSY CYWILNE, SOBOTA-CYWILNE KODEKSY+KARNE, NIEDZIELA-OSTRA POWTORKA KONST I KODEKSOW NA PODSTAWIE PYTAN ZE STRONY INSTYTUTU.. PLAN SADOMASO, ALE CO ROBIC.. ZOSTALY W KONCU 4 DNI.. :0 PZDR PEACE&LOVE 4 ALL -
M B
mastah, nie chce cie narazac, ale u mnie bylo to tak: do 1szego terminu olalem sprawe 'bo to banal'. efektem bylo to ze jak to mowi dowcip, przyszedlem na egzamin, patrze na pytania i mowie: "o kurwa", a intuicja- "o ja pierdole"... we wrzesniu zastosowalem taka taktyke- 3 dni przed egzaminem przysiadlem do sojki, w 1 dzien przeczytalem, zaznaczajac wazniejsze rzeczy, ale ogolnie wczuwajac sie w klimat. nastepnego dnia zrobilem to samo ze szczanieckim- zaznaczanie, klimat. w przeddzien egzaminu przysiadlem do obu i zrobilem sobie konspekty z obu ksiazek... i faktycznie to zdalo egzamin. bo jak sie wczujesz w te zajebiste (rotfl) klimaty i pomyslisz to zdasz.no chyba ze zalezy ci na dobrej ocenie :]
dlatego, chociaz nie lubie sie uczyc i zostawiam to na ostatnia chwile, jako jeden z nielicznych nie polecam skryptow- zabijaja mozliwosc wymyslenia czegos 'z glowy'. pozdrawiam i powodzenia. -
-
AnJu
jesli chodzi o sójke to ze spokojnym sercem mozna darowac sobie antyk i pomniejsze zrodla prawa w Czechach, Hiszpanii itp oraz socjalizm. Z niej najwazniejsze sa kodyfikacje nowozytne. Do zero u prof Grazi uczylam sie z wasowicza i tu zbyt wiele do pomijania nie bylo/ poza typowo historycznymi calkowicie nieprzydatnymi do zdania examu z HISTORII POWSZECHNEJ bajerami/...
Niestety ten exam stanowi calkowita loterie tematow i albo sie trafi na najlepiej przez siebie opracowana konstytucje francuzka fuuj albo nie;/ Najlepiej miec chocby blade pojecie o wszystkim np mozna trafic na pytanie w stylu: wymien system sadow w Angli lub kto wchodzil w sklad soboru ziemskiego albo co bylo najlepszym pytaniem na kole dopuszczajacym do zero: w jakich krajach europy istaniala instytucja sedziow pokoju; ]
W kazdym badz razie powodzenia :-)
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa - Śródmieście
- Załóż własne grono tematyczne
|
|
Grono studentów Wydziału Prawa i Administracji na Uniwersytecie Warszawskim. Zasady grona: Przeczy...
Miejsca grona (5)
-
Coffeetura Krakowskie Przedmieście 4/6, Warszawa
-
Błaszczuk i Wspólnicy Kancelaria Radców Prawnych undefined, Warszawa
-
CLUB STEREO Nowy Świat 21A, Warszawa
-
The Shot Polna, Warsaw
-
Uniwersytet Warszawski Krakowskie Przedmieście, Warsaw
- Dodaj miejsce