Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego [7244]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Kattie

Czy ktoś u niego zdawał cywila?? bo moja kumpela ma z nim i nie wie czego sie spodziewać. Dzieki za wszelkie info !!!
  • barte.k

ja 3wlasnie zdalem (tylko na 3 ale wiekszisc dostala 3) i bylo bardzo milo.Trzeba umiec duzo zeby dostac 4 albo 5, ale naprawde ciezko jest niezdac..
    Prof dr hab A.Zielinski (w wieku chyba z 75 lat) jest dosyc mily (chociaz sie nie usmiecha wogule) i pomaga..
    pzdr
  • alek

imho nie bylo milo
    Pytanie - calkiem proste, ale szczegolow potrafi sie czepic :(
    No i ta kamienna twarz
    nie wiadomo czy kryje sie za nia zazenowanie, czy po prostu spelnianie przykrego obowiazku
    Dziewczynom pomaga
  • ayaya

Cudowny czlowiek. Tez dzisiaj u niego zdawalam. Pytania z ogolnych rzeczy (ale potem dopytuje duzo), pytania bardzo proste (ale takie często okazuja się nie takie łatwe jak myślisz). Czlowiek na poziomie, bardzo mily, serdeczny, inteligentny. Pyta na myslenie. Jesli ktos mysli i umie bardzo dobrze cywila, to spokojnie dostanie 4, 5.
    Ja mam 3, a balam sie dzis rano, ze nie zdam, bo nie zdazylam nawet tego powtorzyc, nawet notatek przeczytac.
    Mysle, ze bardzo bardzo, wybitnie ciezko jest nie zdac, gdy chociaz troche orientujesz sie.

Głowa do góry, bo będzie dobrze, nie ma innej opcji. Aha, pytania się nie powtarzaja (on je zapisuje i drugi raz o to samo nie pyta), jutro tez maja byc zupelnie inne.
  • ayaya

oj Alek co dostales? :) Pochwal sie :). Slyszalam, ze jeden koles nie zdal, to ten co ciagle krzyczal, ze tego nie da sie nie zdac i na pewno on zda? Ten? (zapomnialam imienia)

Aha, sprawdzilam Twoje wyniki z miedzynarodow, sluchaj 1 pkt zabraklo, mysle ze mozesz wywalczyc 3, sprobuj, naprawde!
  • alek

joasiu
    tylko dla dziewczyn jest mily
    serio
  • ayaya

hm, no to przykro mi. Ale zdales co? Na pewno, mam nadzieje, ze to nie Ty, bo byloby niesprawiedliwie.
    Znaczy wiesz on byl bardzo mily, ale tez nie wiedzialam, kiedy zle mowie, kiedy nie, nie dawal po sobie poznac, jesli to Cie pocieszy.
    A jesli dostales 3 i to Cie martwi, to wez, sa wieksze problemy, ja tam uwazam, ze nie wazna ocena, wazne co potrafisz i wazne, ze nie masz wrzesnia. Tak? No :)
  • Gosia

hej! Moje kumpele zdawalły wczoraj, byly super wykute i dostaly tylko 3 i 3+, a 2 kolesi przed nimi oblal, wiec hmm sadze ze wcale nie jest taki fajny jak mowia. Pozdrowionka
  • Kattie

No wiec ogóleni to nie za lepiej....
    dziekuje wszystkim może jakoś sie zda; p
  • alek

ja zdalem
    ale wiem ze umiem tego cholernego cywila na 4 przynajmniej
    nie bede sie klocil
    na odpowiedzi nic nie schrzanilem
    dostalem 3,
  • alek

zreszta...
    Po cwiczeniach z warcinskim nikt nie powinien dostac ponizej 4, moze oprocz osob zdajacych u zaradkiewicza, kocota...
    kryteria oceniania ten gosc ma naprawde jakies pochrzanione
    jak dla mnie dno
  • koalit

JA WCZORAJ ZDAWAŁEM I OBLAŁEM A NIE UWAŻAM SIE ZA IDIOTE!! WYDAJE MI ZE NIE ZASŁUŻYŁEM NA 2 ALE CO TAM WRZESIEŃ TEŻ MIESIĄC:D POZDRAWIAM
  • ayaya

i jak Wam poszło? :)
    Koleżanka napisała mi, że zdała (3), ale już druga dziewczyna z jej trójki niestety nie.
  • ayaya

koalit nikt nie mowi, ze jestes idiota :). Ja odnioslam wrazenie, ze trudno nie zdac, ale to zawsze wielka loteria, stres, mozna zaplatac sie, zrobic zle wrazenie, multum mozliwosci.

Alek, mysle, ze jednak lepiej cieszyc sie z tego co sie ma, oceny w ostatecznym rozrachunku na niewiele sie zdadza, wazniejsze jest to co masz w glowie, indeks to tylko dodatek.
  • alek

ciesz sie ze jestem jedna z tych szczesliwych osob ktore oceny maja gleboko w dupie
    nie sciemniam, nie sciagam, jakbym dostal zarada albo kocota to tez bym poszedl.
    A ocena jaka dostane naprawde mi zwisa :)
    Polecam takie bezstresowe podejsce
    (no chyba ze ktos musi sie dowartosciowac i chodzi tylko do Sont, Cieslakow, Machal, i innych Piotrowskich, zeby miec ladny indeks)
  • ada

Czy ktoś jest może poinformowany czy prof. pyta z Radwańskiego czy z Woltera ? Może ktoś posiada jakieś pytania lub wskazówki na temat egzaminu (cywilne I) ? byłabym wdzięczna.
  • Ukabi

Ja u niego zdawałem 3 lata temu Cywila I. Ogólnie raczej wymagający, pytania dodatkowe dość szczegółowe. Atmosfera całkiem w porządku. Efekty = 3+ a pozostałe osoby też 3+, 3 i 2, o ile pamięć mnie nie myli.

Można trafić i lepiej i gorzej w tej katedrze, jednak ogólnie raczej polecam :)
  • ada

A preferuje Radwańskiego czy Wolltera z części ogólnej?
  • Ukabi

Ja się uczyłem z Radwańskiego, ale jeśli zamierzasz mieć z cywilem coś wspólnego w przyszłości to polecam i tak zanabycie komentarza Bieńka i wczesne wzięcie się za jego przyswajanie :)
| |

Grono studentów Wydziału Prawa i Administracji na Uniwersytecie Warszawskim. Zasady grona: Przeczy...

Uniwersytet Warszawski

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (5)