Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego [7244]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • ola olga

Podzielcie się spostrzeżeniami z egzaminu. Czy to prawda że pyta z umów? Jakich?
  • PSJ, władca kotów

Aaa :P wcale mnie nie pytala dzis z umów :) mialem pytanie o zmiany skladu wspolnikow w sp. osobowych tudzież o firmę. I czwórkę. Dziękuję, arrivederci w październiku :D
  • magenta

a o co jeszcze pytała?

z umów słyszałam - leasing, nienazwane, agencja, komis, ubezpieczenia, spedycja

czy pyta z transformacji spółek????????
  • PSJ, władca kotów

kolegę obok pytała z transf., ale tak baaardzo ogólnie odpowiadał... z b.dobrym wynikiem zresztą.

Z naszej trójki nie pytała nikogo o żadną umowę, ale to może być wyjątek raczej, niz reguła.
  • aisha

ja słyszałam ze baaardzo lubi papiery wartościowe i obrót.. aha i konkurencję.. nie wiem czy to prawda..

a z umów jeszcze roboty budowlane..

No pochwlacie się jeszcze o co Was męczyła i jak pyta..? 2 pyt? trzeba dużo gadac czy raczej podstawowo..? plz mam stresa
  • PSJ, władca kotów

dużo gadać, ale dość ogólnie, na wysokim poziomie abstrakcji :) a ja z kolei słyszał-żem, iż z pap. wart. właśnie NIE pyta. 2 pytania, owszem. Bardzo miła i sympatyczna pani doktor, 0 stresu, pokrzykiwań, bicia linijką.... (co z kolei przywodzi mi na myśl dr Kocota... pozdrowienia, Panie doktorze K., po egzaminie u Pana nawet przesłuchanie przez Gestapo nie mogłoby już być dla mnie stresujące...)
  • magenta

a ja własnie słyszałam, że umowy a i owszem ale bez umów budowlanych!
    Słyszałam też, że nie lubi dziewczyn .... :(
    plotki plotki
  • PSJ, władca kotów

O tych dziewczynach to też słyszałem, i co jak co (w opowieści gminne o złych i dobrych egzaminatorach nie wierzę) w tym może być nieco prawdy. Ale ja bym się nie przejmował, ujmując sprawę tak - to nie jest tak, iż dr M. nie lubi dziewcząt; ona po prostu bardziej woli chłopców, ergo Ciebie oceni sprawiedliwie ( stała i niezmienna wola przyznawania każdemu, co mu się słusznie należy... :)) ) a chłopca bardziej na jego korzyść, niż mu sie należy.

A poza tym to pozdrawiam i szczęścia na egzaminie życzę, nie dziękuj :)
  • alberlie

Stary watek, ale bardzo malo jest o Pani dr na gronie.
    Mialbym pytanie o oceny? Jakie stawia? Raczej wszystkim w okolicach 3, 4, czy tez 5 tki czesto sie zdarzaja?
  • Anonim

jak w tym roku? Już był egzamin zerowy?
    Zastanawiam sie czy przy dobrym umieniu KSH i upadłoścowego a niewielkim całej reszty lepiej iść do Modrzejewskiej czy do Gasińskiego albo Opalskiego? Jakieś rady macie?
  • OLGA (O-Ł-G H'a)

c'mon!! informacje o Modrzejewskiej - bezcenne..
  • aplikant radcowski Marta Kopeć

podbijam temat. Cokolwiek o Modrzejewskiej??????
  • OLGA (O-Ł-G H'a)

niestety następny pierwszy egzamin dopiero 24 czerwca!!
  • Anonim

Na seminarium duzo czasu poswiecila firmie i prokurze. Z tego co wiem to na I terminie pyta ze wszystkiego, wlacznie z rozdzialem o konkurencji, bo akurat tym tematem sie interesuje (ma z tego oddzielnego speca nawet). Na zerowce jest duzo latwiej.
  • pascal johnson

zdawalem u niej teraz w zerowce, bylem sam wpisany na termin...wiec troche mnie pytala... no pani dr nie tryska humorem ale generalnie egzamin dosc przyjemny - cale ksh przejechalismy, firma prokura i pytala mnie z upadlosci (m.in uklad itd.) i o naprawcze...
  • OLGA (O-Ł-G H'a)

" no pani dr nie tryska
    >humorem" - to nie brzmi zbyt optymistycznie.... :-)
  • OLGA (O-Ł-G H'a)

Pascal: w każdym razie dzięki! Teraz chociaż wiadomo czemu nikt nie zabierał głosu :P skoro byłeś sam jeden na egzaminie to tym bardziej moje gratulacje@@@!!!
  • Konrad

Ja miałem egzamin u pani Dr w ten czwartek. Egzamin spoko, po wejściu pani Dr zapytała co umiemy i zaczęła pytać, Ja miałem pytania o KRS i ewidencję działalności gospodarczej, Walne zgromadzenie akcjonariuszy i co to jest Prokura, jakie mamy rodzaje itd. Całość trwało jakieś 15-20 minut, dostałem 4.5 Na egzaminie spoko atmosfera. Polecam zdawać egzamin u pani DR.
    Powodzenia.
  • Valpurgius54

Podbijam temat.
    Jak rozumiem : całe KSH, upadłość, firma, prokura, KRS ... czyli w sumie wszystko.
    Jak wyglada sprawa z papierami wart?
    Z jakich umów pyta?
  • Li§ek

Z powyższych opinii wynika, że to najlepszy egzaminator z KSH. Czyżby? Podzielcie się swoimi wrażeniami;)
  • 1
  • 2
| |

Grono studentów Wydziału Prawa i Administracji na Uniwersytecie Warszawskim. Zasady grona: Przeczy...

Uniwersytet Warszawski

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (5)