-
Edźka
czy mogłby ktos napisac mi jak wyglada egzamin u dr Krajewskiego z Cywlia I???? jakie moga sie trafic pytania???? -
Karolina
pytania raczej po prostu każde....tzn kodeks,książka i orzeczenia co w książce...............mówić trzeba szybko,pewnie,nie mylić się itp.błedów raczej nie wybacza i jest bardzo wymagający..... współczuję.......... -
Anonim
Za kazda odpowiedz dostajesz ocene, a potem liczy srednia. Kiedy sie Ciebie spyta, czy odpowiadasz z miejsca, czy chcesz sie troche zastanowic, nigdy nie pros o to drugie. -
Anonim
Pytania raczej kodeksowe, ale wymaga precyzyjnych odpowiedzi. Atmosfera stresujaca. Egzamin konczy sie szybko, gdy popelni sie jakis powazny błąd.
Ciezka przeprawa -
-
Anonim
-
Edźka
-
Agnieszka
-
Karolina
myślcie co chcecie ale ja to bym chciała mieć u dr.Krajewskiego egzamin......szkoda że nie egzaminuje na III roku:(wiem że jest nadto wymagający ale ja z nim nigdy żadnych problemów nie miałam.......
-
Magdzior
Podobno pierwsze pytanie jest z rodzinnego...(i zazwyczaj jest to twoje ostatnie pytanie...) potem to już jakoś idzie... -
olivka
przestańcie straszyć koleżankę... Miałam z dr w zeszłym roku ćwiczenia i prawdą jest że jest wymagający, ale z drugiej strony jest wymagający dla wszystkich. Żadnych scen czy humorów, faworyzowania jednych , gniecenia innych (a tak bywa często)- albo umiesz albo nie,krótka piłka. Zalecam powiedzieć mniej , ale być pewnym, że mówi się słusznie niż tworzyć..Jak będzie chciał więcej informacji to oto spyta- Ty masz więcej czasu , a zazwyczaj takie pytanie lekko naprowadza na właściwy tor. Na ćwiczeniach bardzo dokładnie przerabialiśmy podręcznik Radwańskiego i ten drugi Lexis Nexis ale radziłabym dobrze opanować kodeks- słownictwo obowiązkowo. -
Anonim
Problem polega na tym, ze to jest chyba najbardziej wymagajacy egzaminator i to przyzna wielu. Trzeba miec wiedze bardzo dokladnie opanowana.
To ze sie mialo z nim cwiczenia (tez mialem) nie znaczy tak wiele, jak sie mysli. Egzamin to zupelnie inna bajka niz zaliczenie na dyzurze czy odpytywanie na zajeciach.
Nikt nikogo nie straszy, ale trudno trafic na trudniejszy egzamin niz w tym przypadku -
Kuba
ja bardzo sobie cenie zajecia z dr Krajewskim, ale fakt, wymaga, lubi kiedy dobrze operujesz slownictwem, denerwuje sie gdy mieszasz pojecia, nie wiem jak na egzaminach ale na dyzurze krotko i konkretnie, szybko oceni czy umiesz czy nie i pewnie taryfy ulgowej nie bedzie, i to prawda, ze potrafi cie udpic z anielskim usmieszkiem na twarzy.
sam mowil ze uchodzi za srogiego wiec instytut nie wysyla go na zerowki, bo stawia tam dwoje
ale ale, na pocieszenie moge powiedziec ze nie jest jakos z natury wredny, nawet sympatyczny tyle ze wymaga i nie wprowadza na przepytywaniu zadnych akcentow rozluzniajacych.
ale przynajmniej pytania zadaje dosc konkretne, zadnych tam historii prawa cywilnego i innych pierdol -
Anonim
-
Karolina
no co...bullterriery są całkiem sympatyczne tylko trzeba mieć odpowiednie podejście do nich; p -
olivka
to też piszę, że jest wymagający ... Ale gdybym miała w zeszłym roku wybór- dr Krajewski a Kaliński to na ślepo biegłabym do tego pierwszego. No chyba, że ktoś lubi historię prawa cywilnego na konkretnym obszarze Polski po 1930... -
justyś
ja dodam coś na pocieszenie bo widze ze te komentarze zdoluja Cie kompletnie przed egzaminem:P powiem Ci ze jesli chodzi o dr. Krajewskiego to nie mialam negatywnych doswiadczen ( a mialam z nim cwiczenia w zeszlym i w tym roku). jest wymagajacy to prawda, i nie mozesz popelnic niewybaczajacych bledow, bo jest po tobie ale... jest bardzo sprawiedliwy i sposob jego odpytywania nie jest stresujacy:)) napewno nie wprowadzi cie specjalnie w blad lub cie nie podposci:) jeszcze jedna mala rada-ucz sie przede wszystkim z kodeksu i ustaw (na II roku macie ustawe o hipotece,zastawie wiec przeczytaj je sobie dobrze bo mnie w zeszlym roku pytal o to na dyzurze jak zaliczalam cwiczenia) no i nic tylko zyczyc powodzenia:) -
Edźka
wreszcie jakies krzepiace słowa:) mam jeszcze jedno pytanko czy DR zadajac pytanie formułuje je w formie wybranego hasla czy tez daje jakies zagadnienie do przedstawienia??? -
justyś
a to jest różnie, ale raczej pyta bardziej szczegółowo. pamietam ze mialam pytanie o rekojmie wiary publ. ksiag wieczystych i o przypadki nabycia od nieuprawnionego. pamietaj zeby mowic pewnie i nie sprawiac wrazenie przestraszonej:) a bedzie dobrze:) -
gym class hero
zgadzam sie z przedmowczynia:) mialam egz u krajewskeigo w zeszlym roku- co prawda cywil 2( wiec jeszcze wiecej materialu) i nie bylo tak zle- prawie zadnych pytan z doktryny ( w naszej 3 padlo tylko 1 no moze 2) raczej konkrety, konkrety, konkrety.A no i wcale nie jest tak bardzo stresujacy- przynajmniej ja nie mialam takiego wrazenia- bedzie dobrze- wazne zeby nie spanikowac!
powodzenia -
Anonim
po co oszukiwac?? spieprzac od niego gdzie pieprz rosnie!!! sam sie chwali ze jest wymagajacy na exam wiec jesli ktos jest wielkim pasjonatem np. dlugu gruntowego( z prawa niemieckiego) hehe to powodzenia!!!!!! :D
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa - Śródmieście
- Załóż własne grono tematyczne