Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego [7244]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Edźka

hm.... słuchajcie wątek dotyczy DR KRAJEWSKIEGO!!!! nie kłócić się!!!:P
  • Karolina

uwielbiam krytykować te "powszechnie znane"autorytety...tworzące szczególnie to wspaniałe polskie prawo...;)a jesli chodzi o czwarty rok to raczej ominęłam pfor.szerokim kręgiem i wcale nie zamierzam próbować ścigać się ze szczórami o miejce do niego.....zapisana jestem zupełnie do kogoś innego do kogo chciałam się od poczatlu zapisać.nie popisał to sie tylko szanowny pan profesor siedząc z głową w kodeksie na egzaminie.....ja nie lubię ludzi tego typu jak on i mam do tego pełne prawo,niech sobie uczy tego handlu kogo tam chce ale ja nie zamierzam kożystać z tej jego wiedzy.....pozdrawiam kolegów sprzeczających się ze mną....;p
  • Anonim

EDZKA DOBRZE CI RADZE PRZENIES SOBIE TERMIN NA WRZESIEN!!! UCIEKAJ OD TEGO DR!!!!! SA O WIELE PRZYJEMNIEJSI EGZAMINATORZY!!!!!!!!!! POWODZENIA!!!!!!! APPA
  • Anonim

A jak we wrzesniu dr Krajewski porządnie obsadzi terminy ?; p
  • Mary

na pocieszenie ci powiem, że udało mi się "zbiec" z terminu u dr K, w zamian we wrześniu dostałam prof. Chłopeckiego.
    Naprawde, po co na mocny stres narażać? szansa zdania jest marna, chyba ze satysfakcjonuje cie wymęczone 3. nie słyszałam zeby komus 5 postawił.

Ci, co ci radze zmieniać egzaminatora - dobrze ci radzą, a ja sie do nich przyłączam.
  • Anonim

Tak juz na serio, to powinnismy miec wylacznie takich wymagajacych a zarazem sprawiedliwych egzaminatorow jak dr Krajewski.
  • justyś

wiesz jesli nie czujesz sie pewnie z cywilem to lepiej nie idz do dr Krajewskiego. moi przedmowcy maja racje. tym bardziej ze jest szansa ze uda Ci sie dostac prof. Chlopeckiego w prezencie:) zeby isc do K. to mosisz miec KC na pamiec (no prawie;) no i byc pewna siebie:) w trakcie egzaminu. a jesli nie spelniasz ktores z tych przeslanek to nie idz i staraj sie przywrocic termin :) ale tak bdw to polecam go na cwiczenia na 3 roku;)
  • Edźka

mam pytanie... nigdy nie przekładałam egzminu. czy wtedy z góry zostaje ,,przypisana,, do jakiegos egzaminatora czy sie zapisuje sama??? a prof. Chlopecki jaki jest???:P
  • gym class hero

jak ja zdawalm to postawil dwie 4+, ze dwie 4 i pare 3 - tak jakos o ile dobrze pamietam ja meczylam cywila jakies 2,5 tyg i dalo rade, nawet niezle zdac.Ja osobiscie wole miec z glowy wszystko w czerwcu i 3 miesiace wakacji ale to juz Twoja decyzja- Chlopecki jest w porzadku- podobno sprawiedliwy i stawia calkiem niezle oceny.Chociaz jesli kryterium ma byc sprawiedliwosc to Krajewski wygrywa;)
    alez ten watek jest oblegany!
  • justyś

prof. Chlopecki nalezy do tych bardzo prostudenckich egzaminatorow:), ewentualnie mozesz pomyslec tez o dr. Wojciechowskim, dr.Błeszyńskiej. nie wiem dokladnie czy masz wpływ na wybów egzamnatora-jeśli egzamin bedzie odbywal sie razem z poprawkami to tak bo wtedy wpisujesz sie konkretnie do danej osoby.a z tego co dr Krajewski mowil to on ma zawsze obstawionych duzo terminow na komisach :P
  • Mary

no wlaśnie na komisach, a nie we wrześniu,gdzie w zeszłym roku rządziła wojtaszek mik, chłopecki, wojciechowski, błeszynski no i niestety był tez kalinski, kocot i krajewski. ale szansa jest.

zeby miec termin we wrzesniu po prostu nie idziesz w czercwu, ewentualnie nie idziesz, piszesz podanie o przywrocenie terminu, jesli masz dobry powód, bo mr handy w 99% pisze "nie" na podaniach.
    ale ale, jesli teraz pojdziesz i dostaniesz 2, we wrzesniu też pojdziesz i tez dostaniesz 2, mozesz sie starac o komisa, ALE nie wszyscy go dostają.
    jeśli nie pojdziesz teraz, tracisz termin, ale nie masz 2, idziesz we wrzesniu i np dostaniesz 2, to należy ci sie warunek. piszesz podanie o warunek i jest on z urzędu ci przydzielany. dopiero wtedy gdy warunek uwalisz, mozesz sie starać o komisa.

summa summarum, jak nie umiesz, to lepiej nie isc, niz lufe dostać, bo nie posiadanie 2 w indeksie sto razy lepiej rokuje na wrześnień :)

• olivka

wszystko pięknie tylko z tym wrześniem to nie jest taka prosta sprawa.. Po pierwsze dlatego, że zapisami również dyryguje USOS a terminów jest mało, podobnie jak i miejsc (podobna liczba jak na zerówkach) zwłaszcza u tych najmilszych egzaminatorów. Należy się nastawić na ostrą rywalizację jeżeli nie jest Ci wszystkojedno do kogo idziesz (a wiadomo, że w drugim terminie nie jest Ci wszystko jedno). W zeszłym roku nie minęły 3 min i wszystko "dobre" terminy zostały zająte. Nie ma się co oszukiwać-szansa na dostanie się na egzamin do ulubionego egzaminatora, gdy ten ma 1 grupę jest niewielka.
    Po drugie-bazując na własnym doświadczeniu jak i kolegów/koleżanek, przekładanie na wrzesień wcale nie spowoduje,że przysiądziesz w słoneczne, wakacyjne dni i poświęcisz się przedmiotowi w sposób należyty.Zazwyczaj na termin wrześniowy idziesz słabiej przygotowana niż gdybyś poszła w czerwcu ( w końcu coś jeszcze z ćwiczeń pamiętasz a do września wszystko ulatuje). I po trzecie- termin czerwcowy to Twój pierwszy termin, a przysługują Ci dwa, więc jeżeli nie jesteś "tabula rasa" to zazwyczaj lepiej zaryzykować- a nuż się uda. A jak się nie uda to jest poprawka, która przysługuje każdemu! Oczywiście powtarzam-->to ma sens gdy coś jednak umiesz.Jeżeli cały rok się próbuje nadrobić w parę dni to nie ma co się oszukiwać, zwłaszcza przy prawie cywilnym-->3 dni to zdecydowanie zbyt mało.
  • Anonim

> I po
    >trzecie- termin czerwcowy to Twój pierwszy termin, a
    >przysługują Ci dwa, więc jeżeli nie jesteś "tabula
    >rasa" to zazwyczaj lepiej zaryzykować- a nuż się uda. A
    >jak się nie uda to jest poprawka, która przysługuje
    >każdemu!

Oprócz dwóch terminów jest termin warunkowy. Przysługuje on wtedy gdy nie było się na jednym terminie.

• Tomek

Poszukuje informacje na temat Doktora. Chciałbym się dowiedzieć jakie pytania zadaje ze spadków i rodzinnego:) może mi doradzicie bo mam do wyboru na egzamin Krajewski, Warciński albo Olechowski kogo wybrać?:)
| |

Grono studentów Wydziału Prawa i Administracji na Uniwersytecie Warszawskim. Zasady grona: Przeczy...

Uniwersytet Warszawski

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (5)