-
Komisja ds. Dydaktycznych
Komunikat Komisji Dydaktycznej nt. obowiązkowych kursów online dla studentów I roku (wiem że niewiele wiadomo, ale wiele spraw nadal jest w trakcie ustalania):
1) Szkolenie BUW - jest na stronie kampus.uw.edu.pl, wpisy w BUW-ie
2) BHP - będzie na stronie kampus.uw.edu.pl przypuszczalnie od najbliższego poniedziałku, gdzie i kiedy wpisy - nie wiadomo
3) Technologie Informacyjne - będzie w bliżej nieokreślonej przyszłości (listopad?), informacja na ten temat będzie na stronie WPiA
4) Ochrona własności intelektualnej - jak wyżej (punkt 3), przypuszczalnie będziemy dołączeni do kursu który już jest na stronie moodle, ale narazie nie podejmujcie żadnych działań
5) Szkolenie biblioteczne WPiA - kurs biblioteki wydziałowej będzie częścią przedmiotu Technologie Informacyjne (patrz punkt 3), nie będzie osobnego kursu
W razie jakichkolwiek pytań, służymy pomocą -
słuchaj ja mam pytanie, w zeszłym roku studiowałem na innym kierunku... przeszedłem przesz szkolenie biblioteczne z pracownikiem BUWu ale nie było potrzebne przechodzić szkolenia online... w moim dawnym indeksie mam wpis z biblioteki... przechodząc do sedna, czy potrzebuję przechodzić przez kurs online czy wystarczy mi że mam już wpis???
-
Tomek
Przejście kursu bibliotecznego online z maksymalną oceną zajmuje <10 min;p Zrobisz i po problemie. -
-
-
Angela
-
Kuba
Chyba od 5 na 7, ale generalnie szkolenie biblioteczne nie jest wyzwaniem intelektualnym i nie trzeba byc Stephenem Hawkingiem, zeby je zaliczyc; ) -
ta... ale jak dostaniesz 7/7 to możesz rozpoczynać drugi kierunek na bibliotekoznastwie :P
-
Komisja ds. Dydaktycznych
Wracając do sedna - musisz mieć wpis z BUWu w indeksie. W jaki sposób go zdobędziesz - Twoja sprawa. Jeśli pani w BUWie wbije pieczątkę bez ponownego kursu - jest ok. -
Kupciuń
Weź oba indeksy i pójdź do informatorium w BUWie. Powinni przybić pieczątkę w tym drugim indeksie (z prawa). Nie praktykowałem takiej sytuacji ale nie sądzę żeby ktoś problemy robił z jakimś szkoleniem bibliotecznym. A nawet jakby ktoś się bardzo czepiał, to faktycznie każdy zdaje taki "egzamin" i zajmuje 10 minut. Ale nie wyobrazam sobie żeby jakies problemy robili... -
Ewelinka
A ja mam pytanie odnośnie technologii informacyjnej. Czy jeżeli na politologii miałam taki przedmiot (wykłady, ćwiczenia i egzamin) to moge liczyc na przepisanie oceny? A jesli tak to do kogo mam z tym pojsc?
-
Anonim
Tym przedmiotem zajmuje się mgr Rafał Sikorski i to z nim trzeba (będzie) załatwiać przepisywanie ocen itp. Czy się zgodzi? Trudno powiedzieć, z jednej strony to "TI dla prawników", poznawanie internetowych prawniczych baz danych i szkolenie biblioteczne WPiA, więc rzeczy których gdzie indziej nie ma. Wydaje mi się jednak że nie powinien robić problemów, w końcu cała reszta jest podobna. Narazie poczekałbym na oficjalny start przedmiotu (trzeba zobaczyć syllabus) a później bym poszedł na dyżur (wt i pt, godz. 17-18, pokój 6 w dawnym CIUW-ie) -
Ewelinka
-
KwiateK
przepraszam ze tu ale mem pytanko. mam wf nieobowiązkowy... ale zapisałem się. co sie stanie jeżeli będę miał więcej niż dwie nieobecności... ? nie zalicza mi roku czy nie brany pod uwagę bedzie ? -
V.G. de Alpeneau
Wpisałem w wyszukiwarkę BHP na platformie Come i zobaczyłem, że jest tam coś takiego jak "Szkolenie dla prowadzących (Olejarka)" w opisie: szkolenie bhp dla studentow 1-go roku . Czy jest to BHP dla prowadzących czy dla studentów. Czy to jest właśnie to BHP, które student prawa powinien zaliczyć?
Ponadto na stronie głównej jest:Podstawy ochrony własności intelektualnej. W liście wydziałów, dla których prowadzony jest wykład nie ma niestety naszego wydziału. Czy to nie przeoczenie? -
Kuba
>Kwiatek.... napisał
>przepraszam ze tu ale mem pytanko. mam wf nieobowiązkowy...
>ale zapisałem się. co sie stanie jeżeli będę miał
>więcej niż dwie nieobecności... ? nie zalicza mi roku czy
>nie brany pod uwagę bedzie ?
Nic, starcisz tylko zetony, ktore przeznacyzles na wf, bez zadnych dodatkowych konsekwencji -
Kuba
>sing napisał
>Wpisałem w wyszukiwarkę BHP na platformie Come i
>zobaczyłem, że jest tam coś takiego jak "Szkolenie dla
>prowadzących (Olejarka)" w opisie: szkolenie bhp dla
>studentow 1-go roku . Czy jest to BHP dla prowadzących czy
>dla studentów. Czy to jest właśnie to BHP, które student
>prawa powinien zaliczyć?
>
>Ponadto na stronie głównej jest:Podstawy ochrony
>własności intelektualnej. W liście wydziałów, dla
>których prowadzony jest wykład nie ma niestety naszego
>wydziału. Czy to nie przeoczenie?
Wstrzymaj sie troche z BHP bo na razie jeszcze jest balagan, a nawet jesli to jest kurs dla nas to i tak nie wiadomo gdzie i keidy dostaniesz wpis wiec nie pali sie; )
Z podstawami ochrony wlasnosci intelektualnej jest jeszcze wiekszy balagan, na razie nasz wydzial nie jest "podpiety" pod ten kurs, wiec tez poczekaj jeszcze troszke -
Ewelinka
-
Kuba
-
Ewelinka
-
Anonim
Ochrona własności intelektualnej - mgr Sikorski napisał maila w sprawie dopisania naszego Wydziału do listy jednostek uczestniczących w tym kursie, czeka na odpowiedź.
BHP - miało być dzisiaj, ale ten kurs o którym mowa powyżej to chyba nie jest to (nie ten dział). Nigdzie się nie spieszy, więc czekamy nadal.
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne