-
ther
Interesuje Cię animacja. Jeszcze nie zacząłeś swojej przygody z grafiką 3D lub masz już pewną wiedzę i chciałbyś osiągnąć pewien poziom – dlatego jesteś na tym gronie i uczysz się co dzień nowych rzeczy. Nie wiesz jeszcze wszystkiego, ale być może wiesz już co chciałbyś wiedzieć. Chcesz zostać Animatorem z Prawdziwego Zdarzenia? Masz wreszcie okazję!
Wykorzystując siedmioletnie doświadczenie w uczeniu innych tworzenia grafiki 2D i 3D, uruchomiliśmy specjalny, perfekcyjnie dopasowany do Twoich potrzeb program szkolenia z obsługi oprogramowania do tworzenia grafiki i animacji 3D. Nasi trenerzy, w ciągu jednego, dwóch lub trzech dni nauczą Cię czegoś więcej niż tylko podstawowych i zaawansowanych technik obsługi oprogramowania do tworzenia animacji i grafiki. Dowiesz się między innymi jak tworzyć obiekty przestrzenne, modelować, oświetlać, kreować fotorealistyczne sceny. Poznasz też sposoby animacji kamery, tworzenia postaci, nadawania im osobowości, teksturowania, tworzenia w 2D i wielu innych aspektów pracy z grafiką.
Nasz zespół to siedmiu doświadczonych instruktorów ze znacznym dorobkiem personalnym i zawodowym. Przez cały czas ktoś będzie nadzorował Twoją pracę i proces nauki, tak byś wyciągnął od nas jak najwięcej i dostał umiejętności, których nie spodziewałeś się nabyć w tak krótkim czasie.
Inwestując bez przerwy we własny potencjał, przywieźliśmy zza granicy najświeższą wiedzę, której w naszym kraju jeszcze nie było! To jedyne tego typu szkolenie w Polsce, na którym nauczysz się najnowszych sposobów pracy z umysłem przy kreowaniu animacji komputerowych! Dowiesz się dlaczego kreatywność jest ograniczona i jak się tych ograniczeń pozbyć, co dokładnie i w jaki sposób wpływa na emocje widza. Poznasz strukturę emocji i matryce emocjonalne, dzięki który będziesz mógł stworzyć wyjątkowe pomysły, animacje i kultowe postaci. Dostaniesz też narzędzia do pracy z umysłem takie jak np. rendering mentalny, mindmapping i dowiesz się jak tworzyć szkice animacji w swojej własnej głowie. Możesz pożegnać się z wymówkami typu „Ale ja nie mam dobrej wyobraźni...”. Dostaniesz ją na szkoleniu – i to w pełnym tego słowa znaczeniu! A to wszystko dopiero początek...
Zanim jednak zdecydujesz się zapoznać z całym programem szkolenia na stronie http://www.szkolenia.actionheroes.p... musisz wiedzieć jeszcze jedno. Każdy zarejestrowany użytkownik grono.net, który przy rejestracji na szkolenie w temacie maila dopisze „(grononet)” otrzyma 15% zniżki na dowolny moduł!
Aby rozwiać Twoje ostatnie wątpliwości warto byś wiedział kto za tym wszystkim stoi...
„Pawel Lipka - absolwent wrocławskiej ASP, właściciel studia animacji Action Heroes. Projektant całego cyklu szkoleniowego opartego o wieloletnie doświadczenie w dziedzinie animacji trójwymiarowej. Nabył je pracując między innymi nad zagranicznymi superprodukcjami, efektami 3d do polskich filmów i przy produkcji animacji filmowych do gier. Aktualnie realizuje innowacyjny na skalę Polski projekt serialu animowanego dla telewizji.
Zajmował się również m.in.:
-Reżyserią filmów animowanych dla Telewizji Polskiej
-Tworzeniem choreografii walki i animacji do zachodniej superprodukcji "Perry Rhodan"
-Prace nad polskimi i zagranicznymi produkcjami filmowymi i animowanymi
-Tworzeniem kompozycji muzycznych na potrzeby serii talk-show politycznych prowadzonych przez Kamila Durczoka
Jest również autorem wielu konceptów i storyboardów do projektów reklamowych i filmowych.”
Najwyższy czas wynieść swoje umiejętności na poziom, o którym zawsze marzyłeś. Sprawdź co jeszcze mamy dla Ciebie na http://www.szkolenia.actionheroes.p... -
kubunio
NLP i grafika 2D, 3D jakos mi sie nie klei razem ....
a z after effectsa nie robi pan Lipka szkolen :P
-
ther
Czesc kubunio :)
Najpierw sprawdz program, potem oceniaj [jesli musisz i twierdzisz, ze mozesz, nie bedac uprzednio na szkoleniu i nie 'sprawdzajac' wiedzy w praktyce;)] wskocz na szkolenie profesjonalne, modul 9.
Pozdrawiam! -
kubunio
>TransMaker napisał
>Czesc kubunio :)
>
>Najpierw sprawdz program, potem oceniaj [jesli musisz i
>twierdzisz, ze mozesz, nie bedac uprzednio na szkoleniu i
>nie 'sprawdzajac' wiedzy w praktyce;)] wskocz na szkolenie
>profesjonalne, modul 9.
>
>Pozdrawiam!
w moje powyzszej wypowiedzi nie bylo zadnej oceny szkolenia ... jedynie stwierdzenie ze nie wiedze powiazania NLP z grafika 2d czy tez 3d (jak mi podasz argumenty moze zuwaze powiazanie) ... oraz pytanie o adobe after effect (ktory jest dosyc czesto uzywany do tworzenia animacji)
pelen szacun dla agencji po tym co widac na stronie ...
najpierw czytaj ze zrozumieniem wypowiedzi potem oceniaj ...
pozdr -
-
ther
"a z after effectsa nie robi pan Lipka szkolen :P"
Nie było znaku zapytania, więc nie odebrałem tego jako pytanie; )
Jeśli chodzi o dodatkowy moduł, o którym mówimy, przeczytaj sam i oceń sam na ile przyda się taka wiedza, ponad to co już wiesz:)
------------------------------ ---------------------
Wyobraźnia i kreatywność w procesie tworzenia animacji trójwymiarowych
1. Jak działa kreatywność i dlaczego jest ograniczona przez subiektywne schematy?
2. Myśleć jak Einstein – czas wyjść poza znany sobie świat kreatywności!
3. Jak 'podkręcić' swoją kreatywność?
4. Mindmapping i brainsotrming w procesie tworzenia animacji, scenariusza i postaci.
Jak funkcjonuje Twój umysł?
1. W jaki sposób mózg zapisuje wspomnienia w umyśle i jak wykorzystać to w animacji?
2. Parametry obrazów w wyobraźni – zmiana submodalności, polepszenie własnych możliwości wizualizacyjnych, konkretne ćwiczenia praktyczne.
Emocje w animacji
1. W jaki sposób wywoływać pożądane emocje w widzach? 5 pozycji percepcyjnych.
2. Jak tworzyć emocjonalne animacje? Matryce emocjonalne, struktura emocji.
3. Model Miltona a wywoływanie emocji w widzach.
4. Asocjacja i dysocjacja w animacji, a ich wpływ na emocje widza.
5. Ewaluacja percepcji własnej odbioru ludzkich emocji.
6. Ekspresja w animacji – jak stworzyć spójną, kultową postać.
------------------------------ ---------------------
A propos pytania o A.E. - przeprowadzamy dowolne szkolenia dopasowując je bezpośrednio do preferencji i potrzeb osoby zamawiającej, w sprawie szczegółów proszę kontaktować się przez e-mail lub na priv tu na gronie :)
Pozdrawiam! -
sądzicie, że w 2 dni da się kogoś tego wszystkiego nauczyć? Niektórzy pół życia pracują na tym oprogramowaniu, a i tak nie znają jego wszystkich możliwości. Mówiąc szczerze to poszedłbym, może dowiedziałbym się czegoś nowego, ale nie za takie pieniądze i nie w tak krótkim czasie.
-
ther
Witaj Khad,
Niektórzy pół życia spędzają na pracy w terenie i jeżdżą lata jednym samochodem, a i tak nie znają wszystkich szczegółów jego budowy. Ba! Niektórzy nie potrafią nawet zmienić paska klinowego, co nie utrudnia im wcale być świetnymi kierowcami! :)
Trzy dni to absolutnie wystarczająco, żebym nauczył Cię jeździć samochodem. To, że nie będziesz robił tego w świetny sposób jest absolutnie oczywiste! Będziesz potrafił sam jeździć, cofać, parkować - jednak nie w idealny sposób. Jeśli natomiast będziesz ćwiczył, ćwiczył i stale doskonalił swój warsztat, w końcu nauczysz się jeździć świetnie :) To samo ma miejsce na naszych szkoleniach - dostajesz wiedzę i umiejętności, jeździsz z nami po placu i ćwiczysz, jednak potem musisz ćwiczyć samemu nabyte umiejętności, żeby faktycznie w pełni skorzystać z inwestycji jaką jest szkolenie. Z naszej strony masz gwarancję - nie wyjdziesz ze szkolenia, dopóki nie nauczysz się tego, co ustaliliśmy. Masz do dyspozycji instruktorów cały czas, również po szkoleniu. Jeśli ktoś będzie potrzebował więcej czasu na naukę - dostanie więcej czasu. Nawet jeśli mielibyśmy zrobić dodatkowy dzień szkolenia :)
Nie pracujemy na pieniądze - pracujemy na efekt.
"Mówiąc szczerze to poszedłbym, może dowiedziałbym się czegoś nowego, ale nie za takie pieniądze i nie w tak krótkim czasie."
A jaki czas i jakie pieniądze Cię interesują? Czego chciałbyś się nauczyć, a nie wierzysz, że zdążysz? :>
Pozdrawiam,
Radek -
nie, mam znajomego, który robił szkolenie dwudniowe, jedyne w kraju, z oprogramowania do grafiki telewizyjnej, jedyne takie szkolenia są w stanach i zaczynają się od 2 tys. dolarów, a nie brał za to aż takiej kasy.
-
ther
To tak jakbym miał stoisko ze słodkimi bułkami, a Ty byś powiedział, że Twój kumpel sprzedawał kiedyś na innym stoisku prawdziwy chleb za dużo większą kasę niż moje bułki. Nie widzę punktu wspólnego poza tym, że i jedno i drugie było szkoleniem :)
Swoją drogą, nie odniosłeś się w żaden sposób do mojej odpowiedzi na Twój ostatni post. Wydaje mi się, że wyjaśniłem w niej kwestię czasu trwania szkolenia.. Przeczytaj go prosze uważnie jeszcze raz :)
O szczegóły pytaj na prv, odpowiem na wszystkie pytania, jesli jeszcze jakieś masz :> -
ja Ci, kolego, daję swego rodzaju porównanie. Uważam, że jak na 2-dniowe szkolenie cena jest bardzo przesadzona jeśli chodzi o osoby indywidualne. Oczywiście nie obraziłbym się gdyby mi firma takie coś zafundowała, jednak dla indywidualnego klienta jest to, wydaje mi się, o wiele za drogo. Dostanę potem jakiś papier np?
-
-
kubunio
>khad napisał
>ok, doczytałem, że dostanę jakiś certyfikat.
z certyfikatem jak z magisterka mozesz sobie ... no :P -
ther
Niektorzy klienci stawiaja otrzymanie certyfikatu jako warunek ich przyjscia na szkolenie z dowolnej branzy. Taki standard.
A to, ze mozna 'sobie.. no' taki certyfikatem bardzo czesto, to inna sprawa; )
Co do znaczenia naszego certyfikatu, wroc do tego posta za jakis czas i oceń przez pryzmat umiejetnosci osob, ktore znasz i ktore uczestniczyly w naszych szkoleniach; )
Swoją drogą każdego 'sceptyka' chetnie zaprosze na szkolenie 'poglądowe', ktore zamierzam za jakis czas zorganizowac. Przyjdziesz Kubunio? :) -
kubunio
No ba ... tylko daj wczesniej znac kiedy i gdzie ... i pls w godzinach wieczornych bo z roboty ciezko sie wyrwac -
kubunio
-
Irek Wrona
@ther:
czytając twoje wypowiedzi i pretensjonalny ton, nie mam najmniejszej ochoty nawet zapoznać się z ofertą, moim zdanie powinieneś się zająć czymś innym, potrafisz ludzi zniechęcić, i jeszcze wciskasz kity jakich mało, co za porażka!
- Przeglądaj grona w kategorii Kraje, Miasta i Dzielnice
- Przeglądaj grona w okolicy Wrocław
- Załóż własne grono tematyczne