-
Mar
cześć jestem tegoroczną maturzystką
powiedzcie mi coś o waszej uczelni. czy to prawda, że jest u was dużo wykładowcó z usa? np kto?
pozdr -
Anonim
no, liczba wykladowcow z usa zalezy od kierunku, jesli wybieresz studia w sciezce angielskiej, to tam jest ich najwiecej :) przewaznie sa to jednak polacy , ktorzy rozwineli swoja karierę za granica (przewaznie USA) a potem sciagnal ich do naszej szkoly rektor. A co chcialabys wiedziec o naszej szkole? :) -
Mar
wszystko:)
a tak poważnie to interesują mnie ludzie, jacy sa, wykladowcy, wykłady etc. i nie rozumiem opłat za języki obce, od czego/kogo zależy jak dużą kwotę płacisz? -
Anonim
opłaty za język zależą od Twojego poziomu znajomości języka, im lepiej znasz język tym na wyższy poziom zakwalifikują Cię na placemencie i bedziesz mniej placila. co do wykladowcow to bym sie nie obawial, a jesli chodzi o ludzi, studentow z WSB to jest elegancko :D pomimo braku zycia nocnego mozna sobie jakos dac rade :) -
-
Mar
-
Anonim
-
Mar
jeszcze jedno pytanie:
jak jest z matematyką na zarządzaniu?
ponieważ mnie interesuje tylko jedna rrzecz a mianowicie dyplomacja, na stronie wyczytałąm, że to jest specjalizacja na market i zarządz. a ja jestem do niczego z matematyki. czy da się ją przeżyć? czy też nie?:) -
Anonim
nie wiem jak jest dokladnie na zim'ie z matma, ale ja jestem tez z matmy zielony a jakos przezylem 8) tylko musze przyznac, ze kosztowalo mnie to troche wysilku :) ale ogolnie nie jest, zle mozna sobie poradzic :) -
Mar
jednak nie przybędę do nowego sącza:(
idę na politologię wieczorową na uw, a potem pomyślimy:) -
XCRider
HEHE nie wiesz co tracisz Marion :P
Nie zam,ienilbym WSB na nic teraz :D -
.
e jesli się moge wtracic
tez tam studiuje w zasadzie koncze....
Co jest godne polecenia
- super baza dydaktyczna- czytelnia, biblioteka, dostep do archiwów zagranicznych i innych
-komputery w szkole (jesli nie masz swojego)
-komforotwa obsługa studenta (bez kolejek,panie miłe i nikt nie warczy)
-jesli chcesz to na pewno się duzo mozesz nauczyc
-native speakers i w ogóle super lektorzy- radzę zdać dobrze placement, bo poziomy języka biznesowego są dopiero ciekawe (BEFL1,2,3 _ Effective Speaking) jesli chodzi o angielski, z innych języków tez można zorganizowac biznesowe grupy - jesli o to chodzi to naprawde jzyki obce debest, w innych uczelniach nie przykłada się do tego aż takiej wagi
-blisko w góry (zima snowboard, lato wycieczki)
-blisko masa malowniczych miejscowości (Krynica,Muszyna,Szczawnica)
-blisko Kraków, dobre tanie połączenia
-tanie mieszkania ( nie w akadaemiku bo tam masakra)
-parę knajpek,co jakiś czas jakas upada jakas powstaje wiec jest rotacja
-fajne pizzerie
-aha szkoła ma własny osrodek sportowy (darmowa !!!świetnie wyposażoba siłownia, darmowy !!!fitness dla dziewczyn, ine sekscje sportowe, hala footsal, siatkówka, koszykówka, boisko do squasha, kryte korty tenisowe,
-pływalnia miejska
-blisko do jeziora roznowskiego (żaglówki)
wady
-trzeba uwazac na dresiarzy
-niektórzy,ci mniej rozgarnięci się nudzą -
Mar
dzięki za dokładny opis:), ja się zdecydowałam na collegium civitas bo bliżej, a poza tym już zaczęłam pracę i nie chce jej tracić:) -
Anonim
sie wie XC...żadna inna...
ja też od razu szedłem do WSB...i ani przez chwilę tego nie żałowałem....
szkoda, że się nie pojawisz....
matmę i braci M. przeżyło się jakoś czyż nie XC ?? -
wrona
No to tak dla rownowagi:
"
- super baza dydaktyczna- czytelnia, biblioteka, dostep do archiwów zagranicznych i innych
Tylk nie porownoujcie do bibliotek np SGH czy BUWu : )
-komputery w szkole (jesli nie masz swojego)
Jak tylko uda sie dorwac wolny
-komforotwa obsługa studenta (bez kolejek,panie miłe i nikt nie warczy)
To tak. Kulturka!
-jesli chcesz to na pewno się duzo mozesz nauczyc
Tu tez! Chyba nawet wiecej niz u konkurencji : ) a mam porownanie.
-native speakers i w ogóle super lektorzy(...)
Tak! Fokle jezyki na fajnym poziomie. Tzn ang na bardzo dobrym.
-blisko w góry (zima snowboard, lato wycieczki)
Jak ktos lubi gory; ) Gdyby WSB bylo w 3city to by bylo cudnie
-blisko masa malowniczych miejscowości (Krynica,Muszyna,Szczawnica)
nc
-blisko Kraków, dobre tanie połączenia
100km i dupiata droga. Bus >2h pociag 3h i nie ma w normalnych godzinach
-tanie mieszkania ( nie w akadaemiku bo tam masakra)
AK drooogooo! mieszaknia sa OK
-parę knajpek,co jakiś czas jakas upada jakas powstaje wiec jest rotacja
No chyba z 6 w sumie :)
-fajne pizzerie
prawda!
-aha szkoła ma własny osrodek sportowy (darmowa !!!świetnie wyposażoba siłownia, darmowy !!!fitness dla dziewczyn, ine sekscje sportowe, hala footsal, siatkówka, koszykówka, boisko do squasha, kryte korty tenisowe,
Tzn np squash nie jest darmowy i nie jest "szkolny" :)
-pływalnia miejska
Faktycznie fajna dosyc.
-blisko do jeziora roznowskiego (żaglówki)
Roznow jest beee :D maja jakies stare zdezelowane omki i kilka innych zlomow. Na nic fajnego nie mam co liczyc. Wiatrem kreci i zimna woda : ) no dobra, czepiam sie bo wole morze ale powaznie to zaplecze jakiekolwiek nad roznowem wola o pomste do nieba! lepiej jest nad Czorsztynem. pare km dalej ale warto sie wybrac. No i ladniej jest jezeli to kogos interesuje...
wady
-trzeba uwazac na dresiarzy
Baaardzo. Ten syf i zgnilizna jest wszedzie :/
I zazwyczaj nas nie lubia (nas w sensie "tych z wuesbowa")
-niektórzy,ci mniej rozgarnięci się nudzą
nc
Jest jeszcze kilka innych wad jak chocby
-wrogosc policji, strazy miejskiej, szpitali itp
-jakto na BeverlyHills :)
-full plastikowych ludzikow. Wiem ze wszedzie sa ale u nas podnosza srednia krajowa : )
-zima paskudna bo zasypuje tym bialym syfem bardzo
- ..... (jeszcze sie duuuzo znajdzie)
Wniosek:
Fajne jest i polecam! Pewnie bede tesknil za pol roku. Osobiscie stawiam wyzej niz SGH : )
pzdr
wrona
-
XCRider
Ano przezylismy i braci M i Matme ale ciekawe co ten rok nam da.... Napewno nie mniej przezyc z jakimis "innymi" :P
Ja rowniez polecam jak moi przedmowcy szkole bo warto i napewno nie nabawicie sie nerwicy przed sesja...trzeba sie troche pouczyc ale nie traficie na goscia ktory ma zly dzien i powie zapraszam we wrzesniu...najelpsze to rto ze masz mozliwosc oceny kadry czy sie nadaje i w jakim stopniu :D
Inna szkola inne podejscie szkoda tylko ze miejsce takie...ale da sie przyzwyczaic.
Pozdr Jedrek :D -
Anonim
Witam...
przyznam ze tez jestem zainteresowany ta szkola...tzn nie wiem czy sie tam nie przeniose...ale mnie interesuje bardziej sprawa imprez i tego co ludzie robia po uczelni:-) naprawde nic sie tam nie dzieje??:/ no i moze panowie sa mi wstanie dyskretnie (panie sa na forum;-) ale i szczerze powiedziec jak wyglada tam sytuacja pieknych pan??:P -
Anonim
-
Mar
a czy ktoś chadza/ł na wykłady kolesia co się zowie micgiel? on jest dojezdny z US, i jestem ciekawa bo trochę o nim słyszałam:) -
Anonim
-
Anonim
o tym typie nie slyszalem, moze na innym kierunku wyklada. Zalasz, rozrywki sa jak sobie sam zorganizujesz :) głowny problem to jest to, ze Nowy Sacz to nie Krakow ani W-wa albo Wroclaw :) to jest najwiekszy bol :)