-
edyta
-
Hajduczek
egzamin- książka na pamięć;) zerówka dużo prostsza, na egzaminie potrafi wywalić dużo osób za ściąganie. -
Mr. Brownstone
Chodzi o WDP ? Pyta chyba głównie o państwo, normy, prawa człowieka. Warto pójść na zerówke, o wiele łatwiej ! -
edyta
no własnie tylko juz po zerowce i bylo własnie panstwo normy i prawa człowieka;). -
-
Mr. Brownstone
-
edyta
hehe ale i tak watpie bo mam jutro egzamin i nic nie umiem to na zerowke tez pewnie bym sie nie nauczyła; p. -
edyta
-
MoNikA
-
ksl...
jak dobrze sobie przypominam to chyba 2 ,ale niestey nie pamietam dokladnie, niestety tez nie zaliczylem w zeszlym roku i jutro musze sie z tym zmierzec 2 raz;) ale tylko dlatego ze nie bylo mnie na poprawce a na poprawkach przepuszczal wszystkich pozdrawiam;) -
MoNikA
hm a ze tak zapytam te 2 osoby pilnujace przejmowaly sie mocno swoja rola;>?;) -
Myth
Prawie na pewno będzie coś o normach i państwie - te tematy w różnym stopniu się co roku powtarzają. A z krótkiej analizy wynika że 3 pytanie to eh.... niespodzianka.
Krótka synteza pytań ze starych wątków grona dot. propedeutyki:
1.Doktryny i poglądy na państwo
2.Normy prawne
3.Kary, Sankcje
1.Istota funkcji prawa
2.Dobre prawo
3.Normy prawne i inne normy postępowania człowieka
1.Państwo - definicje
2.Normy prawne
3.Prawa obywateli
I kilka innych znalezionych: kary, system prawny, prawo cywilne -
edyta
-
Monika
>MoNikA napisała:
>hm a ze tak zapytam te 2 osoby pilnujace przejmowaly sie
>mocno swoja rola;>?;)
To chyba zależy od osoby pilnującej. -
natea
-
ksl...
w tym roku bylo jakos mega lajtowo w tym sensie ze w sumie wogole nie pilnowal, naprawde spora roznica byla niz w zeszlym roku;) dzisiaj to mozna bylo ksiazke napisac;) zoabczymy jak z wynikami:) a kiedy sa wyniki ??
pozdrawiam ksl -
natea
wyniki 13 ego... chyba nie? Tak atmosfera nawet spoko. I pytania tez. :p -
ღ Kinia ღ
-
Anonim
-
Myth
Wyżej to z ubiegłych lat.
Stosunki w tym roku miały:
Prawo w państwie prawa
System prawny - cechy, podziały itp.
Żródła prawa - co rozumiesz pod tym pojęciem, jakie są źródła prawa w III RP -
O'kr S'ki
Mam taką małą prośbę albo pytanie związane z Kowalskim i jego egzaminem? Jakoś w tym roku nam nie wyszło i oblał połowę (w tym osoby nieoblewalne:P, i mnie) i chciałbym się dowiedzieć czy masz może jakieś skrypty czy cokolwiek (z informacją włącznie), co mogłoby się przydać u niego na egzaminie? No, on ma swój podręcznik, który cytował nam na wykładzie, ale zawsze warto zapytać. Byłbym (z całą moją grupą, w sumie rokiem) naprawdę zobowiązany. Z góry dziękuję.
GG 6-1-4-8-7-9-0
e-mail avtryck(maułpka)wp.pl
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa - Mokotów
- Załóż własne grono tematyczne