Uczelnia Łazarskiego [4919]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • edyta

wie ktoś może cos o prawie ?:D
  • Hajduczek

egzamin- książka na pamięć;) zerówka dużo prostsza, na egzaminie potrafi wywalić dużo osób za ściąganie.
  • Mr. Brownstone

Chodzi o WDP ? Pyta chyba głównie o państwo, normy, prawa człowieka. Warto pójść na zerówke, o wiele łatwiej !
  • edyta

no własnie tylko juz po zerowce i bylo własnie panstwo normy i prawa człowieka;).
  • Mr. Brownstone

zerówki były jeszcze ustne w piątki btw. 9.15-10.15; )
  • edyta

hehe ale i tak watpie bo mam jutro egzamin i nic nie umiem to na zerowke tez pewnie bym sie nie nauczyła; p.
  • edyta

a moze ktoś wie czego sie mozna spodziewac?
  • MoNikA

wie ktos ile osob pilnowalo na zeszlorocznym pierwszym terminie?;>
  • ksl...

jak dobrze sobie przypominam to chyba 2 ,ale niestey nie pamietam dokladnie, niestety tez nie zaliczylem w zeszlym roku i jutro musze sie z tym zmierzec 2 raz;) ale tylko dlatego ze nie bylo mnie na poprawce a na poprawkach przepuszczal wszystkich pozdrawiam;)
  • MoNikA

hm a ze tak zapytam te 2 osoby pilnujace przejmowaly sie mocno swoja rola;>?;)
  • Myth

Prawie na pewno będzie coś o normach i państwie - te tematy w różnym stopniu się co roku powtarzają. A z krótkiej analizy wynika że 3 pytanie to eh.... niespodzianka.

Krótka synteza pytań ze starych wątków grona dot. propedeutyki:

1.Doktryny i poglądy na państwo
    2.Normy prawne
    3.Kary, Sankcje

1.Istota funkcji prawa
    2.Dobre prawo
    3.Normy prawne i inne normy postępowania człowieka

1.Państwo - definicje
    2.Normy prawne
    3.Prawa obywateli

I kilka innych znalezionych: kary, system prawny, prawo cywilne
  • edyta

dzieki wielkie za pytania :).
  • Monika

>MoNikA napisała:
    >hm a ze tak zapytam te 2 osoby pilnujace przejmowaly sie
    >mocno swoja rola;>?;)

To chyba zależy od osoby pilnującej.
  • natea

No i co przeżyliśmy jakoś; D
  • ksl...

w tym roku bylo jakos mega lajtowo w tym sensie ze w sumie wogole nie pilnowal, naprawde spora roznica byla niz w zeszlym roku;) dzisiaj to mozna bylo ksiazke napisac;) zoabczymy jak z wynikami:) a kiedy sa wyniki ??
    pozdrawiam ksl
  • natea

wyniki 13 ego... chyba nie? Tak atmosfera nawet spoko. I pytania tez. :p
  • ღ Kinia ღ

napiszcie jakie Wam dał pytania
  • Anonim

Kilka postów wyżej jest już to napisane
  • Myth

Wyżej to z ubiegłych lat.

Stosunki w tym roku miały:
    Prawo w państwie prawa
    System prawny - cechy, podziały itp.
    Żródła prawa - co rozumiesz pod tym pojęciem, jakie są źródła prawa w III RP
  • O'kr S'ki

Mam taką małą prośbę albo pytanie związane z Kowalskim i jego egzaminem? Jakoś w tym roku nam nie wyszło i oblał połowę (w tym osoby nieoblewalne:P, i mnie) i chciałbym się dowiedzieć czy masz może jakieś skrypty czy cokolwiek (z informacją włącznie), co mogłoby się przydać u niego na egzaminie? No, on ma swój podręcznik, który cytował nam na wykładzie, ale zawsze warto zapytać. Byłbym (z całą moją grupą, w sumie rokiem) naprawdę zobowiązany. Z góry dziękuję.

GG 6-1-4-8-7-9-0
    e-mail avtryck(maułpka)wp.pl
| |

Grono Studentów Wyższej Szkoły Handlu i Prawa im. Ryszarda Łazarskiego w Warszawie. Samorząd S...

Wyższa Szkoła Handlu i Prawa im. Ryszarda Łazarskiego

• do
Grona tematyczne:

Dołącz grono

Fotki

Miejsca grona (8)