- 1
- 2
-
Markus
Hej sluchajcie - Napiszcie gdzie najlepiej w Wafce sie wspinac - mam na mysli indoor.
Jak narazie obczilem scianke na Obozowej i w staszicu?? Jest gdzies cos lepszego?? -
kozi
Czołgiem Scer!
Ja co prawda z wawy nie jestem ale moge ci polecic ścianke na Siennickiej http://www.siennicka.waw.pl/wspinan... całkiem fajnie i tylko 12zl już z uprzeżą. Najlepiej odwiedz tego linka http://www.wspinanie.pl/linki/links... to jest lista ścian w calej polsce oczywiście nie wszystkich ale tych ze stolicy jest pare.
Pozdrawiam. -
Siostra Katarynka
Mim zdaniem w Wawie sa tak naprawde 4 scianki godne wiekszej uwagi:
1. Siennicka
2. Nowowiejska
3. Obozowa
4. w BUWie
Obozowa jest najwieksza, ale i najdrozsza. Ja lubie Siennicka, bo jest kameralnie i nie ma tlumów (chociaz po tej wypowiedzi moze beda :(
Nowowiejska jest dobra dla ludzi sredniozaawansowanych, sa fajne drogi po kolorach i wogole.
W BUWie co prawda sciana nie jest duza, ale ciekawa, warto czasami ja odwiedzic.
To chyba na tyle. A Boulderownie - na Nowowiejsciej jest osobne pomieszczenie - bardzo polecam, na Obozowej wydzielone osobne scianki, na Siennickiej buduja - moze byc niezle :).
Pozdr. -
kozi
-
-
Disc Master; )
ta zalosne ... w sumie zeby w wawce tak malo scianek bylo .. w kraqu poodbno maja zajebista ... widzialem fotosy ... ahh szczena opada ... :) slyszalem ze jeszcze jest w hula kula jakas scianka moj kumpel tam chodzi ... poza tym jest sporo scianek w szkolach ale to taki egowienka male ...
j aosobiscie si ewspimnam na nowowiejskiej ... -
Anonim
-
Disc Master; )
zatem opinie podzielone ... mi kotku radzio mowil .. no coz ... trzeba bedzie pojsc tam osobiscie :) -
Anonim
-
osayoo
imiala racje:) hula jest beznadziejna choc jeszczę parę lat temu bylo całkoem całkiem...moim skromnym zdaniem absolutny prym wiedzie siennicka, ale nie bylam jeszcze na nowowiejskiej wiec nie wiem co stracilam:) -
Anonim
jest też ścianka w Lelewelu koło Ul. Podlesnej, na Kochanowskiego w podstawówce..
Tam w BUW-ie moim zdaniem mała i kiepska zawsze ciasno...
indoor taki sobie... Obozowa najlepsza i pobulderujesz i powspinasz się.. <za sporo kaske>
Takto polecam most Grota.. a i przy Politechnice na trasie.. jest spoko miejscówka -
osayoo
a jak prezentuje sie ta sciana w Lelewelu?
Obozowa jest wg mnie najwieksza ale bulderownia bardziej mi sie osobiscie podobala na Siennickiej jak i klimat, ale to juz indywidualna sprawa -
Anonim
Scianka w lelewelu oprócz tego że jest na końcu świata pod lasem jest naprawde fajna. Ma duże przewieszenie z kilkoma drogami ( jedna albo nawet więcej z nich sa po tzw.klamach) Oprócz tego jest ciekawy układ dróg na panelu: np. rysy ( nawet przewieszone). Ja osobiście zachęcam do odwiedzenia tej ścianki. -
Anonim
ta w Lelewelu ma z 8m wysokosci.. rysa jest taka, że bez uchwytów można chodzic tylko po samej rzeźbie.. kiedyś tam wjazd kosztował 5 zł teraz chyba 7-10 zależy czy masz swoja uprząż.... pobulderować raczej się tam nie da... chyba, że na środkowej części ściany gdzie są trasy od przewieszek.. a i są 3 trasy na przewieszke.. środkowa najtrudniejsza z mega wypasionymi oblakami <przynajmniej tak było spory czas temu> Liceum, w którym się znajduje bodajze jest na ulicy Kiwerskiej <przy Podleśnej> na Bielanach
na Kochanowskiego są trasy dla początkujacych bardziej i z tego co pamietam z 6m wysokosci..
A i obie ścianki mieszczą się w salach gimnastycznych szkół. -
moskała
Ej, a byliście może na tarchominie na strumykowej przy gminazjum to obok mnie i ciekawy jestem czy to ma w ogóle jakąs opinię...a nie wiem bo dopiero zaczynam z tym wszystkim... -
Anonim
-
"Wojtas"
Ja byłem, i moim zdaniem troche marnie to wyglądało ale jak dopiero zacząłeś się wspinać to nie ma co się zrażać do jakieś scianki tylko łoić póki się jest młodym i ma się dużo czasu :) -
Tomson
a byl ktos moze wbulderowni "U KAMILA" ?slyszalem ze naprawde jest to super miejsce..ma ktos moze jakies fotki tej bularni? -
Anonim
a namiary na "U Kamila" ??
fakt od wspinaczki miałem z 1 rok czasu przerwy <tyle co studia...> :/ lecz jak tylko zrobi się ciepło mykam na most grota <żal mi wydawać 12 zł za 1 wjazd... karnety to też nie mega zniżki...> -
moskała
gorzej jak ktos hehe młody nie jest i czasu już nie ma tyle co kiedyś:-) Bart to kiedyś jakaś ustawka na Grocie ja mam blisko z Tarchomina. A własnie grot na poczatek to nie za wiele? -
Anonim
może ciutke za wiele... ciężko troche nogi jakoś ustawić... ale ręce powoli się wyrabiają.. kumpel mi doradził w takich sytuacjach bym na samych palcach ewentualnie stawał na ziemi <jest czasem taki krawężnik czy kawałek równej wystającej płyty u dołu>
ja jeszcze mam buty triopa.. ślizgają się z deka... ale zawsze można coś pokombinować.. ja do grota mam z 10 minut trasą rowerową w dół i jestem na miejscu
- 1
- 2