Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Dziewczyny jak to jest z tymi praktykami?co tam w rzeczywistosci robicie?ile godzin?czy rzeczywiście tak trudno jest znaleźć miejsce do praktyk?
  • ancia

Najlepiej zalatwiaj praktyki sama. Ja znalazlam blisko domu w salonie Thalgo i jestem bardzo zadowolona. A co do obowiazkow i godzin pracy to wszystko jest do ustalenia z pracodawca :D
  • Jowi

Łatwo nie jest.Pod koniec roku wywieszana jest w szkole lista salonów, gdzie można odbyć praktyki, ale często jest tak, że gdy dzwonisz okazuje sie ,ze jest to oferta już nieaktualna.Lepiej więc załatwiac sobie we własnym zakresie, z tym ,że jest tu jeden problem - nie wszystkie salony chcą przyjmować praktykantki.Ja miałam praktyki codziennie przez 8 godzin....
  • Anonim

ja to nawet spoko mam salon jest na pzeciwko mojego bloku :) i pytałam sie już o praktyki prawdopodobnie mnie przyjma.
  • Kasia

no to Paula jesteś szczęsciarą! ja właśnie skończyłam I rok iszczerze mówiąc jeszcze o praktykach tak poważnie nie myślałam! a kiedy najlepiej jest je rozpocząc? po I roku czy po II?
  • Anonim

no wiesz...ja tez skonczyłam właśnie pierwszy rok :) no musimy zrobic 15 tygodni i trzeba to sobie rozłożyc jakos sensownie na te i następne wakacje :) czyli ok 2 miesiace każdego lata....
  • Ann

dziewczyny robcie te praktyki jak najszybciej! nie ma na co czekac! im bardziej bedziecie to odwlekac tym gorzej! ja koncze 2 rok i mam juz 8 tygodni zrobionych, teraz ide na 7 i z glowy:) w przyszlym roku bede sie tylko obroną martwic...o ile dotre do przyszlego roku...
  • Andzia:) lof

my mamy 15 tygodni praktyk a wy tylko 7????
  • Anonim

no przecież napisała kolezanka że juz 8 odbyła a teraz idzie na 7....no to ma 15 tak jak my; )
  • Kasia

a czy ich przypadkiem nie trzeba robić jednorazowo? mozna sobie tak rozłożyć?
  • becia

hej koleżanko pewnie że można sobie rozłożyć, inaczej to by Ci wakacji nie starczyło na 15 tygodni.ale róbcie dziewczyny praktyki jak najszybciej bo nie ma na co czekac. kombinujcie jak możecie jak nie chcecie całych wakacji spędzić na praktykach. nie wiem czy nadal tak można ale my brałyśmy praktyki w ferie, w soboty i jak się udało to wewnętrzne w szkole. tyle stresów w tej szkole więc wakacje chyba nam się należą!! powodzenia dziewczyny
  • Ann

nie 7 tylko 7 mi zostalo bo zrobilam juz 8
  • ancia

ja tam w wakacje wole miec troche luzu, na praktyki chodze co droga niedziele w ciagu semestru
  • I am the Queen of the Night

Interesuje mnie ich sprawa.
    Powiedzcie, lepiej jest korzystać z praktyk, które załatwia szkoła czy może szukać na własną rękę?
    Arct chwali się wciąż, że szkoła współpracuje z najlepszymi firmami i gabinetami.
    A jak to wygląda w praktyce?
  • Jowi

W praktyce wygląda to tak ,że szukasz na własną rękę.Tak jest najlepiej choć nie zawsze chcą przyjmować.Lista, która wywieszana jest w szkole jest zwykle nieaktualna już 1 dnia:(Powodzenia
  • Flyte ♥

...trzeba jeszcze dodać, ze nawet jak załatwiasz na własna rękę (inaczej nie masz szans na zdobycie jakiegokolwiek miejsca), to masz z 50% szansy że bez podania żadnego powodu te praktyki ci odrzucą.... albo powodem będzie złożenie o 2 dni za późno papierów lub data wpisana nieco inaczej niż powinna (ja tak miałam... zamiast 1.08.2004 do 28.08.2004 miałam napisane 1-28.08.2004)
  • Milena

Witam, mam problem muszę odbyć praktyki jestem na III roku i chciałabym żebyście się podzieliły swoim doświadczeniem z poraktyk. Gdzie byłyście? Czy jesteście zadowolone i czy znacie jakieś gabinety gdzie przyjmują na praktyki?? Z góry dziekuję za wyrażone opinnie napewno mi to pomoże.
  • Strun@♪ ♪♪ ♪

Dziele sie moim doswiadczeniem:-)

ABSOLUTNIE ODRADZAM Salon Pieknosci "Milord" przy ulicy Waszyngtona<byl wywieszony w anszej szkole kiedys> Nie nauczysz sie niczego,strata czasu. Po drugim roku do moich obowiazkow nalezalo-zmywanie polek,wycieranie lustra,tanczenie z mopem i nastawianie temperatury wosku,aha-no i przygotowywanie henny.TYLE. Pani kosmetyczka<Monia T.> chyba uwaza ze zjadla wszelkie rozumy,niby tak chetnei przyjmuje na praktyki,a w obecnosci klientow robi totalan jazde "po dzisiejszych szkolach kosmetcyznych,z ktorych te dziewczyny nci nei wynosza,bo-i tu myslalm ze padne-bo nie chca". Poza tym,naprawde toksyczne pdoejscie do praktykantek,i to nie tylko jesli chdozi o ta kosmetyczke.Po 3 tygodnaich dalam noge,a zapewniam ze bylam dzielna. Wnioski:Swiat gabientow kosmetycznych wcale nei ejst taki rozowiutki..dla klientow usmiech,po jego wyjsciu-pogarada...zenua:-/

NATOMIAST POLECAM Osrodek odnowy bilogicznej "RAJ" przy ulicy Lipowej w Naleczowie. Nie milam praktyk w gabinecie,a w salce z urzadzeniami odchudzajacymi. Pierwszego dnai bylam obserwatorem,drugiego pomagaczem,trzeciego-robilam sama,a od czwartego jzu totalnie bylam pania na wlosciach:-D. Nauczylam sie baaardzo duzo i mialam non stop kontakt z klientami. Atmosfera swietan-wszyscy mili i tarktuja kazdego an rowni. Naprawde polecam,aczkowiek ciekzo sie tam wkrecic.
  • Milena

Dzięki za informację. A moze ktoś jeszcze miał jakieś doświadczenie z gabinetem kosmetycznym???
  • Klaudusia

czy praktyki muszą byc w salonie kosmetycznym? są jakieś wymagania co trzeba zrobić na praktykach?
| |

Wyższa Szkoła Zawodowa Kosmetyki i Pielęgnacji Zdrowia. Posiada sporo studnetek także myślę ż...

Wyższa Szkoła Zawodowa Kosmetyki i Pielęgnacji Zdrowia

• do
Grona tematyczne:

Dołącz grono

Fotki

Miejsca grona (1)