Warszawski Uniwersytet Medyczny. [5653]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Leon

slyszalem, ze sa dostepne w Warszawie pokoje w akademikach o podwyzszonym standardzie, tj. jednoosobowe, z kuchnia i toaleta itp. takie bardziej hmm 'ekskluzywne'. Czy ktos cos o tym slyszal i wie, gdzie mozna zalatwic sobie taki pokoj?
  • Anonim

jednoosobowe mają tylko english division, koszt koło 250USD miesięcznie (wliczają im to do czesnego chyba)

nie masz opcji w bisie mieszkać w pojedynke...polak nawet jakby chciał to nie ma takiej opcji
  • wonka

chyba ze mu sie współlokatorzy wyprowadza i nie ma nikogo chetnego na wolne miejsce :D
  • Anonim

A jak do tego doprowadzić? Hehe! Chrapać na melodię IX symfonii Beethovena czy jeść regularnie czosnek? XD
  • Anonim

zresztą - z roku na rok ciężej dostać bisa -coraz mniej polaków tam mieszka - śmieliśmy się że w łączniku powinien być checkpoint charlie -podział na strefę polską i hinduską....nie dla psa kiełbasa - zresztą przecież nikt nie ukrywa że English Division jest priorytetem a do nas dopłacali więc...
  • .

Dlaczego trudniej? Mi się wydaje że tak samo jak inne akademiki, z tym że po rozpoczęciu roku wszystko jest zajęte i miejsca się raczej nie zwalniają.
    Na parterze jest wyjątkowo polsko :]
    Zdarzają się osoby mieszkające same ale nigdy nie orientowałem jakie trzeba spełniać kryteria. Chrapanie nie pomaga. W przyszłym roku może wypróbuję czosnek :P
  • Anonim

CO TO ZA ZABAWA MIESZKASZ W POJECYNKE?; p EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE EEEEEEEEEEE
  • Zorka

z ta trudnością dostania miejsca w bisie to chyba przesadzone z deka. ja jak się starałam rok temu o miejsce na karolkach to mi babeczka powiedziała, ze w DS 2 nie ma niczego wolnego, nie będzie, strać nadzieję albo czekaj cudu. po czym dodała ale jeśli byś chciała to mamy duzo wolnych miejsc w Bisie. W bisie jest tak, że pokoje generalnie sa dwu osobowe (ja nie słyszałam jeszcze o jednoosobowych, ale może i taki jednorożec się trafia czasem) i za miejsce płaci się 500. mi osobiście się nie podobają, bo to klitki straszne. ale są gusta i guściki. :)
  • Gregor

W DS.2-bis na 148 miejsc, 100 dla E.D. w tym roku jeszcze 20 dla Programu Sokrates-erazmus. Więc raczej troszeczkę sie zrobiło trudniej o miejsce b0 tylko 14 pokoi dla polaków.
  • ...::: asia :::...

czy mógłby ktoś napisać linka gdzie mozna znaleźc jakie sa wymagania zeby dostac miejsce w akademiku? :)
  • Kuba

http://www.bodp-am.waw.pl/

o dziekuje slicznie :)
  • :K∂

tyle chcą dokumentów że brak słów - czeka mnie ciekawy sierpień w konfrontacji z wszelkimi urzędnikami; /

ale moze cały ten ból sie oplaci; )
  • Chewka

mam nadzieję ze i w moim przypadku.. mam pytanko który akademik byście polecali? ze względu na warunki? czy na któryś łatwiej się dostać?
  • Anonim

ds1 (bataliony) - obok park moczydło i trochę dłużej sie jedzie - niby spokojniejszy, troche malancholijny, generalnie lepszy internet i klimat bardziej jakiegoś takiego internatu
    ds2 (karolki) - swego czasu najlepszy akademik -niby głośniejszy ale najbardziej klimatyczny -w rozmowach z portierkami jednak- wszystko przycichło i zgasło, już nie te czasy kiedy w środkowym cichaczu robiliśmy w środku tygodnia party na stołach tańcząc a wódka lała się strumieniami. W DS2 jest generalnie więcej ludzi - inny klimat...

ds sarna - akademik nie należacy do AM, tam tylko outsourcing miejsc - nie mieszkałem, nie wiem -ale podobno mało rewelacyjny.

Akademik to tylko budynek -tworzą go ludzie. Zalezy gdzie mieszkasz -na batalionach stopień imprezowości wzrasta z wysokością. Niepisane od lat prawo mówi- piętro 3 - party level.

W kazdym razie ludzie się zmieniają - o ile na pierwszych dwóch latach akademik był jedną wielką wspólnotą (lata 2000-2002) tak z roku na rok klimat sie psuł- i już nie te czasy.

Mieszkałem 3 lata na karolkach i dwa lata na batalionach. Na Batalionach było mi jakoś lepiej.
  • Babe a.k.a Bezdomna

na karolkach... jest przesort z wysokoscią
  • Anonim

na karolkach było miło ale wg portierek się skończyło. Zresztą - stara gwardia wydoroślała i zaczęła myśleć poważnie o życiu, o pracy i zakładaniu rodziny -a młoda gwardia spokojniejsza. Już nie te klimaty z Dareckim, Typem. Kluskiem i Radziem, brak megawypasu...Z nimi ten akademik był akademikiem.
  • Babe a.k.a Bezdomna

ej.. to juz nie mieszkaja?????
    ja nie zapomne pokierka w klubie i striptizu Darka
  • .

>już nie
    >te czasy kiedy w środkowym cichaczu robiliśmy w środku
    >tygodnia party na stołach tańcząc a wódka lała się
    >strumieniami. W DS2 jest generalnie więcej ludzi - inny
    >klimat...

Tradycję wciąż kultywujemy :P W bisowym cichaczu do dziś są ślady butów na ścianach :P

W bisie niby mało miejsc dla Polaków, ale masz względną ciszę i spokój. Dwuosobowy pokoik, podwójne drzwi pozwalają zaliczyć anatomię w I terminie. A jeden z największych plusów to bliskość DS2 gdzie o każdej porze dnia i nocy można się rozerwać :]
| |

Regulamin. Na tym gronie nie ma miejsca na flamewar. Pyskówki czy pieniactwo oraz agresja słowna ...

Warszawski Uniwersytet Medyczny

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (4)