-
Anonim
Trudne sa testy z biochemi? Bo już za tydzień kolokwium... Może starsi coś poradzą nam... :D :D :D z góry Thx :) -
Ali
za 2 tygodnie; p
Pierwszego grudnia.
Masz jeszcze tydzień, żeby zacząć się martwić; p -
PANNA YAGNA
no zeby banalne byly to nie powiem.
proponuje wczytac sie dokladnie intensywnie w dna i rna jesli zalezy wam na ocenach. -
Anonim
nie jest trudny, z tego co pamietam było ok. 10 pytań z cyklu krebsa w zeszłym roku może nawet trochę więcej. przede wszystkim trzeba przerobić dobrze te pytania z pierwszej książeczki testowej, bo wokół nich sie wszystko kręci. -
-
Anonim
chyba mamy troche inny program bo my nei mieliśmy dna i rna. Tylko enzymy białka aminokwasy... -
Anonim
-
Anonim
...to niemożliwe, raczej, żeby z roku na rok program zmienili...zresztą po co zmieniać coś co działa całkiem dobrze? Bo trzeba im przyznać, że zakład biochemii jest zorganizowany :) ... a DNA i RNA może jeszcze nie mieli; ) u nas przecież też na początku białka i enzymy były ... -
Wiola
zmienili bo nam jedna Pani asystent mówiła by uważać jak będziemy brać pytania od starszych roczników...w każdym razie u nas dna i rna są dopiero w przyszłym semestrze:) -
-
Wiola
a który jesteś wydział bo ja I WL i mozna miec roznie, tak jest w mojej rozpisce po prostu... -
Anonim
-
Ka.
Powinien wystarczyć, aczkolwiek ja się uczę z Harpera :)
Jeśli jakiś II WLowicz ma rady co do 1 kolosa z biochemii to niech mi stuknie na priva :) dzięki -
.
Lepiej niech naskrobie tutaj.
Ale jak ma rozsyłać tylko privy to ja też poproszę :]
BTW kiedy i w jaki sposób dowiemy się kto gdzie pisze ? -
Anonim
ponoc od dzisiaj w zakladzie biochemii sa wywieszone informacje
:]
a priv tez ew moglabym dostac:D
-
Anonim
fakt, DNA i RNA u nas sie nie wlicza do tego kolokwium, tylko białka, enzymy i oddychanie tkankowe. tez już sama nie wiem czego się spodziewać, bo te pytanka z książeczki albo są smiesznie proste albo mają błędy/nieścisłości.. obawiam się, że to jednak będzie trudniejsze. jakies dobre rady? bo nam na seminariach pani powiedziała, żebyśmy sobie Stryer'a przyswoili... "wolne żarty" powie każdy kto choc raz miał w ręku to opasłe tomisko. -
Anonim
...no to Wam tylko cieszyć się trzeba, że nie musicie umieć DNA i RNA, transkrypcji, translacji, itp. :) ... w tamtym roku Bańkowski wytrarczył na 4,5 więc jak ktoś ma wyższe ambicje, proszę bardzo Stryer :P ... z tego co pamiętam było sporo wykresowów z enzymów, który tym inhibicji, stała Michaelisa, i proenzymy (!), z których witamim ... z białek były wzorki peptydów i było trzeba podać kolejność aminokwasów (np. Gly-Phe-Asp), coś o strukturach i duuuużo pytań z cyklu kwasu cytrynowego, od wzorów poprzez malonian i inne inhibitory do "czółenek" czy jak je teraz nazywacie :P
ogólnie test nie był trudny, jak przeczytało się przynajmniej raz odpowiednie rozdziały Bańkowskiego i zapoznało z odpowiedziami z pierwszego tomu książeczki z testami! :P powodzenia! :) ... -
bartek
-
Anonim
..."Krótkie wykłady" esencja esencji! :P takie 'same fusy' od kawy! :P a gdzie przyjemność jej picia??? :P ... a swoją drogą znowu Bartoszu zbliża się kolokwium z AP ... ciekawe czy małżeństwo już dyskutuje nad pytaniami? :P ... -
Lucy In The Sky
A ja się chciałam zapytać, o której to kolokwium jest i do której podejrzewacie, że będzie trwało. -
solaris
z tego co nam na ćwiczeniach wspomnieli PRAWDOPODOBNIE o 9 będzie, zaś do której - zależy ile nam zajmie;)
|
|
Regulamin. Na tym gronie nie ma miejsca na flamewar. Pyskówki czy pieniactwo oraz agresja słowna ...
Warszawski Uniwersytet Medyczny
Grona tematyczne:
Miejsca grona (4)
-
Klub Muzyczny Red Star Aleja Wilanowska 361, Warszawa
-
CLUB STEREO Nowy Świat 21A, Warszawa
-
Wum ,
-
Gmach Główny Plac Politechniki, Warszawa
- Dodaj miejsce