Warszawski Uniwersytet Medyczny. [5653]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Trudne sa testy z biochemi? Bo już za tydzień kolokwium... Może starsi coś poradzą nam... :D :D :D z góry Thx :)
  • Ali

za 2 tygodnie; p
    Pierwszego grudnia.
    Masz jeszcze tydzień, żeby zacząć się martwić; p
  • PANNA YAGNA

no zeby banalne byly to nie powiem.
    proponuje wczytac sie dokladnie intensywnie w dna i rna jesli zalezy wam na ocenach.
  • Anonim

nie jest trudny, z tego co pamietam było ok. 10 pytań z cyklu krebsa w zeszłym roku może nawet trochę więcej. przede wszystkim trzeba przerobić dobrze te pytania z pierwszej książeczki testowej, bo wokół nich sie wszystko kręci.
  • Anonim

chyba mamy troche inny program bo my nei mieliśmy dna i rna. Tylko enzymy białka aminokwasy...
  • Anonim

a to bedzie zonk; d
  • Anonim

...to niemożliwe, raczej, żeby z roku na rok program zmienili...zresztą po co zmieniać coś co działa całkiem dobrze? Bo trzeba im przyznać, że zakład biochemii jest zorganizowany :) ... a DNA i RNA może jeszcze nie mieli; ) u nas przecież też na początku białka i enzymy były ...
  • Wiola

zmienili bo nam jedna Pani asystent mówiła by uważać jak będziemy brać pytania od starszych roczników...w każdym razie u nas dna i rna są dopiero w przyszłym semestrze:)
  • GhostWoman

Jak to w przyszłym??? Ja już miałam.
  • Wiola

a który jesteś wydział bo ja I WL i mozna miec roznie, tak jest w mojej rozpisce po prostu...
  • Anonim

a mam pyt.. czy wystarczy bankowski czy harpera trzeba przerobic?
  • Ka.

Powinien wystarczyć, aczkolwiek ja się uczę z Harpera :)

Jeśli jakiś II WLowicz ma rady co do 1 kolosa z biochemii to niech mi stuknie na priva :) dzięki
  • .

Lepiej niech naskrobie tutaj.
    Ale jak ma rozsyłać tylko privy to ja też poproszę :]

BTW kiedy i w jaki sposób dowiemy się kto gdzie pisze ?
  • Anonim

ponoc od dzisiaj w zakladzie biochemii sa wywieszone informacje
    :]
    a priv tez ew moglabym dostac:D

• Anonim

fakt, DNA i RNA u nas sie nie wlicza do tego kolokwium, tylko białka, enzymy i oddychanie tkankowe. tez już sama nie wiem czego się spodziewać, bo te pytanka z książeczki albo są smiesznie proste albo mają błędy/nieścisłości.. obawiam się, że to jednak będzie trudniejsze. jakies dobre rady? bo nam na seminariach pani powiedziała, żebyśmy sobie Stryer'a przyswoili... "wolne żarty" powie każdy kto choc raz miał w ręku to opasłe tomisko.
  • Anonim

...no to Wam tylko cieszyć się trzeba, że nie musicie umieć DNA i RNA, transkrypcji, translacji, itp. :) ... w tamtym roku Bańkowski wytrarczył na 4,5 więc jak ktoś ma wyższe ambicje, proszę bardzo Stryer :P ... z tego co pamiętam było sporo wykresowów z enzymów, który tym inhibicji, stała Michaelisa, i proenzymy (!), z których witamim ... z białek były wzorki peptydów i było trzeba podać kolejność aminokwasów (np. Gly-Phe-Asp), coś o strukturach i duuuużo pytań z cyklu kwasu cytrynowego, od wzorów poprzez malonian i inne inhibitory do "czółenek" czy jak je teraz nazywacie :P
    ogólnie test nie był trudny, jak przeczytało się przynajmniej raz odpowiednie rozdziały Bańkowskiego i zapoznało z odpowiedziami z pierwszego tomu książeczki z testami! :P powodzenia! :) ...
  • bartek

bez przesady...!!! "krótkie wykłady..." i będzie dobrze...;p
  • Anonim

..."Krótkie wykłady" esencja esencji! :P takie 'same fusy' od kawy! :P a gdzie przyjemność jej picia??? :P ... a swoją drogą znowu Bartoszu zbliża się kolokwium z AP ... ciekawe czy małżeństwo już dyskutuje nad pytaniami? :P ...
  • Lucy In The Sky

A ja się chciałam zapytać, o której to kolokwium jest i do której podejrzewacie, że będzie trwało.
  • solaris

z tego co nam na ćwiczeniach wspomnieli PRAWDOPODOBNIE o 9 będzie, zaś do której - zależy ile nam zajmie;)
| |

Regulamin. Na tym gronie nie ma miejsca na flamewar. Pyskówki czy pieniactwo oraz agresja słowna ...

Warszawski Uniwersytet Medyczny

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (4)