-
a
Skreślono parę osób z list studentów pod "zarzutem" nie zaliczenia 3 roku...
Jedna z tych osób ma co prawda niezaliczone 2 JIMPy i 2 kolejne przedmioty, ale nie miała prawa zdawać 2 JIMPA dopóki nie zaliczy 1...
Pytam się jak to jest i co można z tym zrobić?? Samorząd zna jakieś rozwiązanie? -
Amos81
chyba podania trzeba pisac albo isc do Pani Prorektor
w samorzad zbytnio nie wierzylbym ... -
a
Podobno jest to decyzja, od której nie można się odwołać... ładnie chłopaków załatwili. bez mydła.
Ciekawe swoją drogą czy zapłacili już za 7 semestr... -
Amos81
-
-
a
-
Mario ®
jeszcze nie wszystko stracone...
Co nam sie należy Regulamin Studiów
VI. SKREŚLENIE Z LISTY STUDENTÓW
§ 21
1. Student, który nie zaliczył semestru, nie otrzymał zgody na wpis warunkowy na kolejny semestr
i nie został skierowany na powtarzanie semestru zostaje decyzją Prorektora skreślony z listy studentów.
2. Ponadto Prorektor skreśla z listy studentów, którzy:
1. nie wniosą w terminie wymaganej opłaty za studia,
2. nie zaliczą ponownie przedmiotu objętego wpisem warunkowym,
3. nie zaliczą egzaminu dyplomowego,
4. nie podejmą nauki po okresie przerwy w studiach,
5. zrezygnują ze studiów,
6. są prawomocnie ukarani orzeczeniem dyscyplinarnym o wydaleniu z Warszawskiej Wyższej Szkoły Informatyki.
3. Od decyzji Prorektora można wnieść odwołanie. Odwołanie wnosi się w terminie 14 dni od otrzymania decyzji.
IV. EGZAMINY I ZALICZENIA
1. W przypadku braku zaliczenia roku Prorektor podejmuje jedną z następujących decyzji:
1. skierowanie na powtarzanie roku (semestru),
2. wpis warunkowy na kolejny semestr,
3. skreślenie z listy studentów.
Decyzje, o których mowa w ust. 1 odnotowuje się w indeksie.
2. Zezwalając na wpis warunkowy Prorektor lub upoważnione przez niego osoby określają sposób
i termin zaliczenia przedmiotu lub zajęć objętych wpisem warunkowym.
3. Opłata za każde zajęcia lub przedmiot objęty wpisem warunkowym musi być wniesiona przed rozpoczęciem zajęć.
4. Za powtarzany rok student wnosi pełną opłatę, mimo iż student nie ma obowiązku ponownego uzyskania zaliczeń z przedmiotów, z których otrzymał już oceny pozytywne.
5. Student może uzyskać wpis warunkowy na kolejny semestr w przypadku otrzymania ocen negatywnych maksymalnie z dwóch przedmiotów.
6. W szczególnych przypadkach, wpisem warunkowym objęte być mogą trzy przedmioty. Na wniosek studenta decyzję w tej sprawie podejmuje Prorektor.
3. W przypadku uzyskania na egzaminie oceny niedostatecznej lub nie zaliczenia przedmiotu, studentowi przysługuje prawo do zdawania dwóch egzaminów poprawkowych z każdego niezdanego (niezaliczonego) przedmiotu. Dwa egzaminy poprawkowe z każdego niezdanego przedmiotu przysługują studentowi również, gdy otrzymał on ocenę niedostateczną w wyniku nie przystąpienia do pierwszego terminu egzaminu.
VII. PRZENIESIENIA, WZNOWIENIA STUDIÓW
§ 23
1. Osoba, która została skreślona z listy studentów może wznowić studia.
2. Nie może wznowić studiów osoba skreślona z listy studentów na podstawie orzeczenia dyscyplinarnego o wydaleniu z Warszawskiej Wyższej Szkoły Informatyki.
3. W sprawach związanych ze wznowieniami stosuje się przepisy § 5 oraz § 22.
*Podanie o promocję warunkową Prorektor
Należy złożyć w terminie do 30 października
-
Anonim
z tego co mi wiadomo student powinien rozliczyć się z przedmiotów prze końcem września a teraz mamy październik więc nic nie da się zrobić
zresztą jakoś marnie to opisałeś
jakbyś napisałeś dokładnie jakie przedmioty i za kiedy to byłbym ci wstanie doradzić -
Pepek
Gomes, pisalem Ci wczoraj na gg tez kilka akapitow z regulaminu studiow.... -
P
Jeden wielki bałagan mają, mnie też skreślili pomimo że zaliczyłem przedmioty, mam wpisy itp. Podania wysyłałem za wszystko popłaciłem idę happy po podbicie legitki a tu taki zonk.
Poprostu bałagan - gdzie kucharek sześć tam niema co jeść :P
Jeszcze dostałem pismo że zostałem nieodwołalnie skreślony z listy, a panie w sekretariacie tłumaczą sięże maile mogły niedotrzeć - a co to moja wina. -
Amos81