-
LIBER
Czy ktos zna preferencje egzaminacyjne Pani Doktor?
Drugie pytanie czy egzamin z filozofii jest z pytan tych ktore sa w konspekcie staweckiego?
Prosba o jakakolwiek informacje na temat Pani Doktor. Nie chodzielm na cwiczenia i teraz ucze sie z tekstow, ksiazki i konspektu. Na czym sie skupic jak ide do Pani Doktror? -
ania
-
Nati
-
Diana Krawiec
pytania bardzo szczegółowe, do nich jeszcze bardziej szczegółowe, ale to wszystko ma na celu nie pognębic studenta tylko dać mu szanse na lepszą ocenę - serio, pyta generalnie ze wszystkiego - i z ksiazki i z tekstow, konspekt jej zdaniem nadaje sie do kosza:) sa trzy pytania. moje pytania: o to czy prawo ludzkie u sw. tomasza jest bezwgledne (i troche o nim poopowiadac) potem o idee suwerennosci Austina i na koniec paradoks bandyty u Harta i szczegolowo na temat reguly uznania, egzamin trwal 1,5 godziny - ale dlatego ze byl pomieszany z dyskusja na temat zycia w ogole,
ogolnie pozytywnie, myslalam ze bedzie gorzej,. ale przy tym egzaminie to jednak trudno cokolwiek przewidziec, prostych pytan w kazdym razie nie ma -
-
adamklimowski
Pytania w mojej trójce, które zapamiętałem:
- różnica między rolą filozofa u Sokratesa i Platona;
- podobieństwa między Lyotardem i Foucaultem;
- momenty w historii, w których ujawniło się działanie prawa naturalnego;
- prawo natury o zmiennej treści (zwróćcie uwagę na przedstawicieli);
- paradoks bandyty u Harta. -
Aniaa
-
ranja
oceny bardzo dobre sporo 5 a nawet 5!, jak zdawałam we wtorek to najniższa ocena to chyba 3+ -
K&J
Ktoś wie jak należy odpowiedzieć na pytanie o podobieństwa między Lyotardem i Foucault?????? -
Aniaa
-
ups
Hej,
czy ktoś wie coś na temat przychodzenie na egz. w późniejszym terminie, jak to wygląda ze strony formalnej, trzeba się umówić z Panią Dr, napisać maila? -
eweli
czy mógłby mnie ktoś oświecić i mi napisać odpowiedz na pytanie - podobieństwa między Lyotardem a Foucaultem. będę niezmiernie wdzięczna -
K&J
- otwarta tekstowość prawa
- imperatyw kategoryczny
- hermeneutyka prawnicza a trójpodział władzy Monteskiusza -
Marta