- 1
- 2
-
Anonim
witam. mam pytanie czy zdajac przedmioty obowiazkowe na podstawie i geo na rozszerzeniu mam szanse sie dostac na studia dzienne? dziekuje za info i pozdrawiam -
Chris
>oscar. wrote:
>witam. mam pytanie czy zdajac przedmioty obowiazkowe na
>podstawie i geo na rozszerzeniu mam szanse sie dostac na
>studia dzienne? dziekuje za info i pozdrawiam
Szanse zawsze sa, gdyz ciezko przewidziec ile bedzie chetnych podczas tej rekrutacji - jakiekolwiek referencje do progow punktowych sprzed paru lat tez sa bez sensu, bo co rok jest zupelnie nowa matura, wiec ciezko liczyc na powtarzalnosc.
Sadze, ze jak uzbierasz te 100-120pkt, to nie powiniennes miec problemow, ale kto wie...; ) -
madzia.
dużo się naczytałam z informatorów o politechnice, ale nie ma lepszego informatora od samego studenta :)
powiedzcie mi, jak Wy oceniacie swój kierunek? atmosfera na wydziale pewnie fajna, ale jak wygląda nauka? cięzkie zaliczenia? jakieś ciekawe przedmioty? czy tytuł inżyniera jest rzeczywiście teraz tak poszukiwany, czy to wpływa jakoś na przyszłe szukanie pracy?
po prostu, gdybyście mieli podać argument za tym, żeby do Was dołączyć, to...?
będę wdzięczna za odpowiedź :) -
ciastuch
serdecznie prosze o odświeżenie tematu :]
jakby sie tak kilka osob wypowiedziało w stylu: ja miałem x punktów i dostalem sie bez problemu, a ja mialem x punktów i sie musiałem 2 razy odwolywać, a ja slyszalem ze w tamtym roku nawet wystarczylo x puinktow zeby sie dostac - no to bylbym wdzieczny bardzo :]
PS w biurze rekrutacyjnym czy tam gdzies; ] w kazdym badz razie na jakims "emailu dla kandydatów"
uzyskalem info ze próg rok temu na licencjackie był 135... i to sie troche grzyie z tymi 100 - 120 kolegi ciut wyżej. hm...? -
-
madzia.
>ciastuch napisał
>serdecznie prosze o odświeżenie tematu :]
chyba mało osób tu zagląda, albo nikt nie chce reklamować swojego wydziału.
>PS w biurze rekrutacyjnym czy tam gdzies; ] w kazdym badz
>razie na jakims "emailu dla kandydatów"
> uzyskalem info ze próg rok temu na licencjackie był
>135... i to sie troche grzyie z tymi 100 - 120 kolegi ciut
>wyżej. hm...?
tu są progi punktowe:
http://www.spoleczniak.fora.pl/hyde... -
Chris
tak, rzadko kto tu zaglada; ) raczej siedzimy na swoich gronach rocznikowych/grupowych
>madzia. wrote:
>dużo się naczytałam z informatorów o politechnice, ale
>nie ma lepszego informatora od samego studenta :)
>
>powiedzcie mi, jak Wy oceniacie swój kierunek? atmosfera na
>wydziale pewnie fajna, ale jak wygląda nauka? cięzkie
>zaliczenia? jakieś ciekawe przedmioty? czy tytuł
>inżyniera jest rzeczywiście teraz tak poszukiwany, czy to
>wpływa jakoś na przyszłe szukanie pracy?
>
>po prostu, gdybyście mieli podać argument za tym, żeby do
>Was dołączyć, to...?
>będę wdzięczna za odpowiedź :)
kierunek specyficzny - Zarzadzanie mimo tego, ze licencjackie, tez ma przedmioty techniczne - daje to mozliwosc sprawdzenia siebie wlasnie pod takim katem i pomaga podjac decyzje o swojej przyszlosci tym bardziej niezdecydowanym i niepewnym; )
atmosfere na wydziale z pewnoscia poprawia fakt, ze jest podzial 50/50 jezeli chodzi o plec, wiec jak ktos szuka, to znajdzie dla siebie towarzystwo.
ciezko mowic o ciekawych przedmiotach - to subiektywne odczucie :) mnie osobiscie zaciekawily laboratoria z ergonomii, gdzie mielismy okazje testowac cechy fizyczne czlowieka na specjalnie do tego przygotowanych urzadzeniach - duzo zabawy, jak masz wesola grupe :))
jezeli chodzi o tytul - wg. mnie to nie ma znaczenia. jezeli nie planujesz pracy w zawodzie wymagajacym pozwolen technicznych, to i tak liczy sie to, czym sie zajmujesz w trakcie studiow (organizacje, staz), jakiego doswiadczenia nabierzesz i jakie wartosci podszlifujesz, a nie to, jakie literki masz przed imieniem.
dobrym argumentem jest chyba to, ze jezeli ktos naprawde nie moze poswiecic duzo czasu przygotowywaniu sie do egzaminow, to u nas jest zdecydowanie latwiej, niz na innych kierunkach politechniki. wiele osob wybiera sobie zarzadzanie jako drugi, rownolegly kierunek studiow i niewiele z nich skarzy sie, ze kompletnie nie maja z tego tytulu czasu; ) -
Patrycja Jakaś
Witam,
czy kolega Chris, lub inny kolega lub koleżanka z wydziału Zarządzania może napisać czy specjalność Finanse i zarządzanie ryzykiem jest uruchamiana? Starałam się na stronie wydziału znaleźć plan zajęć na tej specjalności ale bez rezultau. -
Anonim
na pierwszym roku mielismy nawet sporo tych zajec, sporo technicznych przedmiotow, teraz z tego co sie orientuje zmienia sie to i maja tych technicznych mniej.
Ogolnie nie mozna powiedziec ze mam strasznie duzo nauki (jak mowia Ci z innych wydziałów) jest sporo wolnego czasu, szczegolnie na 2 roku. zaliczenia i egz wiadomo- pouczyc sie trzeba, ale wiecej czasu poswieca sie na projekty, kt jak wiadomo byc musza w koncu jestesmy na Politechnice. Wykładowcy jak wszedzie jedni mniej inni wiecej wymagaja. Generalnie studia na zarzadzaniu to polaczenie przyjemnego z pozytecznym moim zdaniem; ) -
Chris
>Patrycja Jakaś wrote:
>Witam,
>czy kolega Chris, lub inny kolega lub koleżanka z wydziału
>Zarządzania może napisać czy specjalność Finanse i
>zarządzanie ryzykiem jest uruchamiana? Starałam się na
>stronie wydziału znaleźć plan zajęć na tej
>specjalności ale bez rezultau.
tak, w tym roku ruszy, ale nie musi za rok - wszystko zalezy od chetnych pierwszorocznych; )
a plany zajec sa dostepne na stronie dziekanatu:
http://dziekanat.wz.pw.edu.pl/ -> informacje -> dokumenty do pobrania
szukasz np. katalogu Siatki zajęć od 2008/2009, albo planu zajec dla drugiego roku (specjalnosci zaczynaja sie dopiero od 3 sem), czyli w planach zajec 09/10 plan zajęć Zarządzanie I st. sem.4 i tam kolumna ZF 4
-
Just Marcin
Finanse i Zarządzanie ryzykiem jest to zajebista specjalność. Polecam - doświadczam jej już trochę czasu :) (jakoś z rok ponad powiedzmy). -
gyna
hej, poszukuję osoby ktora dostala miejsce w akademiku na rok 2010/2011 i będzie chciała z niego rezygnowac. Taką osobę bardzo proszę o kontakt:) gg 1276013, kom 691 305 433 -
Wer
no ja własnie dostalam przed chwila informacje, ze sie dostalam :) ale caly czas nie moge podjac decyzji. boje sie troche tej technicznej strony tych studiow.
mam kilka pytan :)
czy zajecia odbywaja sie tylko na wydziale na mokotowie, czy sa rozsiane po calym miescie ? :)
nie wiem, moze niektorzy maja porownanie : mam problem, czy podjac te studia na politechnice czy na uw. moze jakis kolega czy znajomy studiuje na uw i wymieniacie sie doswiadczeniem ? jak postrzegacie uniwersytet, studiujac na politechnice ? -
Patrycja eM.
-
Chris
>Pepe Pani Weronika. wrote:
>czy zajecia odbywaja sie tylko na wydziale na mokotowie, czy
>sa rozsiane po calym miescie ? :)
w 99% na narbutta, reszta to ewentualne lektoraty, czy laborki - ale dojazd w okolice gg trwa jakies 15-20 minut
>nie wiem, moze niektorzy maja porownanie : mam problem, czy
>podjac te studia na politechnice czy na uw. moze jakis
>kolega czy znajomy studiuje na uw i wymieniacie sie
>doswiadczeniem ? jak postrzegacie uniwersytet, studiujac na
>politechnice ?
zacytuje osobe, ktora czesciowo odpowiedziala na to pytanie z rok temu:
"Proponuję po pierwsze sprawdzenie czym się różni zarządzanie na WZ od tego na PW. Jeśli nic się nie zmieniło przez ostatnie 2 lata to zarządzanie na PW wykładane jest pod zarządzanie halami,produkcją,maszynami itp itd. Przedmioty są stricte "politechnikowe". Porównując ze znajomą która właśnie tam robi licencjat-99% przedmiotów jest różnych ... ale co kto woli...raczej na PW księgowości bankowości się nie nauczysz :-)"
PW jest o tyle ciekawsza, ze mamy tu roznorodnosc zajec, wiec wszystkiego mozna zasmakowac i nie ograniczac sie do stricte humanistycznego podejscia do zarzadzania; ) -
Paweł
Grono Zarządzania i Inżynierii Produkcji:
http://grono.net/chat/#forum/249406... -
ღ po prostu Emi ®
>Chris napisał
>>Pepe Pani Weronika. wrote:
>>czy zajecia odbywaja sie tylko na wydziale na mokotowie,
>czy
>>sa rozsiane po calym miescie ? :)
>w 99% na narbutta, reszta to ewentualne lektoraty, czy
>laborki - ale dojazd w okolice gg trwa jakies 15-20 minut
Na kierunku Zarządzanie i Inżyneiria Produkcji zdarza się trochę więcej zajęć na innych wydziałach, ale wszystko obraca się w okolicy Gmachu Głównego, więc nie ma się czym przejmować :)
>>nie wiem, moze niektorzy maja porownanie : mam problem,
>czy
>>podjac te studia na politechnice czy na uw. moze jakis
>>kolega czy znajomy studiuje na uw i wymieniacie sie
>>doswiadczeniem ? jak postrzegacie uniwersytet, studiujac
>na
>>politechnice ?
>zacytuje osobe, ktora czesciowo odpowiedziala na to pytanie
>z rok temu:
>
>"Proponuję po pierwsze sprawdzenie czym się różni
>zarządzanie na WZ od tego na PW. Jeśli nic się nie
>zmieniło przez ostatnie 2 lata to zarządzanie na PW
>wykładane jest pod zarządzanie halami,produkcją,maszynami
>itp itd. Przedmioty są stricte "politechnikowe".
>Porównując ze znajomą która właśnie tam robi
>licencjat-99% przedmiotów jest różnych ... ale co kto
>woli...raczej na PW księgowości bankowości się nie
>nauczysz :-)"
>
>PW jest o tyle ciekawsza, ze mamy tu roznorodnosc zajec,
>wiec wszystkiego mozna zasmakowac i nie ograniczac sie do
>stricte humanistycznego podejscia do zarzadzania; )
Powiem szczerze, że moim zdaniem Zarządzanie na PW jest na pewno bardziej technicznym podejściem do sprawy i nie pojawiają się tylko "humanistyczne" przedmioty...
A ja oczywiście jako studenta Zarządzania i Inżynierii Produkcji muszę też zachwalić swój kierunek, bo mi się on strasznie podoba, chociaż na początku nie byłam przekonana, co do tego wyboru... Jest sporo laboratoriów (zaczynają się od drugiego semestru) i naprawdę można się czasem fajnych rzeczy dowiedzieć :) -
Piotr Krajewski
A co sądzicie o połączeniu UW i PW ? Studiuję stosunki miedzynarodowe na UW i rozważam zarządzanie, ale nie chciałbym kolejnego stricte humanistycznego kierunku - lecz właśnie coś lekko technicznego. Myślałem też nad ekonomią, ale na PW w Płocku na UW nie chce, bo chce dwie rózne uczelnie, na SGH się nie dostanę, bo mam inna przedmioty. Wjazd miałbym za olimpiadę. Co o tym sądzicie jako studenci tego kierunku na PW? -
marta czarnecka
hej wszystkim:) mogłby mi ktos napisac jakie przedmioty macie na 1 i 2 semestrze bo jestem studentka politechniki wrocławskiej a chcialabym sie przeniesc od pazdziernika i nie wiem czy mam duze roznice programowe!
A i czy wiecie moze na czym polega przeniesienie sie...tzn czy musialabym zaliczyc te roznice czy raczej nie wyglada to tak ciezko w praktyce i da sie cos ponaciagac i poprzepisywac?!
z gory dzieki za odpowiedz :* -
Pamiś.
http://www.dziekanat.wz.pw.edu.pl -> Informacje -> Dokumenty do pobrania -> siatki zajęć od 2010/2011
ps. na zarządzanie czy na inżynierię produkcji?
bo na inżynierskich jest coś takiego jak ścieżki technologiczne - tu Ci na pewno ocen nie przepiszą, bo przedmioty dotyczą informatyki, budownictwa i elektryki :) -
marta czarnecka
zarzadzanie, a wy juz od pierwszego roku wybieracie sobie specjalizacje? bo na pwr nie ma czegos takiego, jest po prostu ogolne zarzadzanie na licencjacie
- 1
- 2