Wydział Zarządzania PW [382]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Mithrindil

Chciałbym wybrać zarządzanie jako drugi kierunek i miałbym kilka pytań:

1. Jak jest z obecnościami na ćwiczeniach/wykładach? Są listy? Można niezaliczyć przez nieobecności?
    2. Studiuje teraz informatyke na wydziale EiTI - istnieje szansa na przepisanie ocen z jakichś przedmiotów (np algebra, analiza, matma dyskretna, bazy danych, sieci komputerowe)?
    3. Jak dużo czasu poświęcacie na studia?
    4. Kiedy wybiera się specjalizację?
  • Anecia

Przede wszystkim w ramach studiów równoległych możesz dostać się tylko na zarządzanie licenjackie. I jeszcze nie wiadomo czy od przyszłego roku nie będzie płatny 2. kierunek studiów. (Szczegóły co do nowelizacji ustawy o szkolnictwie wyższym na stronie ministerstwa nauki i szkolnictwa wyższego) Musisz to przemyśleć.
    1.Wykłady są nieobowiązkowe ale masz w większości przekazywany materiał wystarczający do zaliczenia. I istnieje szansa że prowadzący cię zauważy albo poprzez pisanie dodatkowych prac można przed sesją mieć zaliczony egzamin. Ćwiczenia i laboratoria są obowiązkowe, choć nie wszystkie ćwiczenia trwają przez cały sem. wystarczy być na I i ostatnich zajęciach (np. z nauki o organizacji), albo ćwiczenia są co drugi tydzień.
    2.Przepisanie ocen zależy od treści przedmiotów(zakres programowy) które one obejmowały na Twoim kierunku macierzystym-wszystko to umieszczasz w wykazie przedmiotów które chciałbyś przepisać ale z matmą nie powinno być problemu jak i z sieciami komp. itp.. Oczywiśćie pod warunkiem że treść programowa obejmuje zagadnienia poruszane na odpowiednich przedmiotach na zarządzaniu.
    3. Jeśli przepiszą Ci odpowiednio dużą liczbę przedmiotów to z pewnością poczujesz ulgę w stosunku do kierunku macierzystego. Większość to zaliczenia i dopiero pod koniec sem. robi się ciężko-bo wszystko jest prawie w jednym czasie (chyba że zaliczenia są w poł. sem.)
    4. Na zarządzaniu licenjackim specjalnośc jest wybierana na 2. sem obowiązuje od 3. sem.

Ja jestem studentką studiów równoległych i zarządzanie jest moim 2. kierunkiem. Było trochę nerwowo ale mam wszystko zaliczone po 1. sem. i obecnie mam sporo wolnego bo przepisano mi kilka przemiotów na 2. sem. Myślę że jeśli przyłożysz się do przedmiotów których Ci nie przepiszą to bez problemu uzyskasz dobre oceny i w miarę gładko przejdziesz dalej.

Polecam stronę: http://dziekanat.wz.pw.edu.pl/Infor...
    znajdziesz tam informacje dot. studiów równoległych
| |

Grono studentów Wydziału Zarządzania Politechniki Warszawskiej

Politechnika Warszawska

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (1)