"Wyprawa" do Indie i Nepal [85]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Podzielcie sie doświadczeniami...
  • Anonim

hmm.,.. według mnie najlepiej jest zobaczyć rozbierającą sie kobiete pod prysznicem i pozwiedzać jej zakątki dżungli ... a z tego co mi taki jeden kolega mowił bardzo fajnie sie podrużuje do warszawy POLECAM !!!!!!
  • DFS BGFVCS FDVCB V

ja bym chciała samolotem do moskwy a potem kolejką transsyberyjską - to dopiero przygoda - ale trochę strach a poza tym jak pisałam w dziale "Kasa..." Indie tylko zimą więc kolejka odpada
  • Anonim

Jak wspomniałem na "Kasa..." myślałem o samochodzie ale nie wiem czy taniej nie mam pojęcia ile czasu może zająć podróż i jest napewno niebezpieczna... ale za to wrażenia.....
  • DFS BGFVCS FDVCB V

samochodem może być za drogo, i za długo

poza tym bałabym się jechać przez rosję jednak
  • Anonim

To fakt że może być drogo ale to zależy w ile osób.... acha i ja nie myslałem o tym żeby jkechać przez Rosje;] jakiś Iran, Afganistan.... itp.;] jeszcze lepiej nie???
  • DFS BGFVCS FDVCB V

jasne... zadzieram kiecę i lecę; )))))

chociaż jak przygoda to przygoda. pełną gębą
  • Anonim

E tam... nie było by tak źle..... ale fakt przygoda niezła;]]]]
    A ile zobaczyć można.....
    A wiesz ile km przykładową drogą jest do Delhi z Częstochowy akurat:)???
  • DFS BGFVCS FDVCB V

przykładową drogą (??) z Wawy do Delhi jest 5 265 kilosów. ( http://www.geobytes.com/CityDistanc...

dla samochodu, który pali 7 na 100 za tą odległość wyszło około 1500 zeta w jedną stronę - tzn pewnie więcej bo wydaje mi się że ta odległość jest liczona w prostej linii
  • rolinka

Jako wariacko zakochana w tym kraju, co roku spedzam tam po kilka miesiecy i mimo wszystko najtaniej i najwygodniej jest tam polecieć samolotem. Najpopularniejsza trasa ladowa prowadzi obecnie przez Turcje, Iran i Pakistan (bezpieczna), ale zajmuje w jedna strone około dwóch tygodni. Od czasu wprowadzenia wiz stała się mało ciekawa finansowo, choć napewno sama w sobie jest juz przygodą.
    Co do samolotów, to zależy na ile się leci. Jesli chcesz siedziec tam miesiąc, to ceny już od 2500 zł (w obie strony do Delhi), a czasami jak sa promocje nawet 1500zł. Bilet otwarty roczny to wydatek ok 3000zł.
    Ostatnio są też super okazje ( bo czartery)z Londynu na Goa. Zależy na ile i gdzie.
  • Anonim

Więc to może jest odległośc w lini prostej ponieważ mój kolega liczył drogami przez większe miasta wyszło mu 8918km;] więc troszeczke więcej...Ale za to jaka pzygoda;]
  • Anonim

Więc to może jest odległośc w lini prostej ponieważ mój kolega liczył drogami przez większe miasta wyszło mu 8918km;] więc troszeczke więcej...Ale za to jaka pzygoda;]
  • Anonim

• bogu

a co zrobisz z samochodem na miejscu? BO do Nepalu bedzie go trudno przetransportować
  • Dachu

samochodem do Indii ? Dziwaczny pomysł...Proponuje samolot w jedną stronę ,zakup Royal Enfield'a i swiat stoi otworem; )
  • bogu

royal enfield?
  • Dachu

http://www.royalenfield.com/india_p...
    a royal Enfield; )
  • bogu

wiem co to, tylko cholernie niewygodnie byłoby sie na nich poruszać w takim kraju
  • Dachu

boguchahaha...i bęc Dlaczego tak sadzisz ?
  • bogu

no to tak: W nepalu, bo głównie o Nepal mi chodzi, często sa np pourywane drogi. I tak czy inaczej najwygodniejszą opcją jest manewrować na piechote miedzy autobusami. Na nogach sie wszedzie dostaniesz. a z motorem licho wie, co czasem zrobić. No i moga ci go ukraść, a wtedy mówiąc delikatnie jesteś juz całkim udupiony. Pomijam juz same koszty, które idą na taki sprzęt. Moga sie na granicy czepiać. Zreszta nie wiem, ja preferuje dobre butki i plecak. Czyli standard. Chociaż jeżeli ktos by mi taki motor zafundował, to bym sie pewnie skusiła.
  • 1
  • 2
| |

Mam tak genialny pomysł jak wycieczka w przyszłym roku do Indi i Nepalu... narazie pomysł tylko j...

Miejsca grona (0)