Wydział Zarządzania UW [5337]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Witam wszystkich; ). Zastanawiam się nad zdawaniem na UW na zarządzanie - chciałam zdawać matmę podstawową i geografię rozszerzoną. Orientujecie się ile potrzeba z tego i z tego punktów/procent żeby się dostać?
  • Natalia

Z 3 przedmiotów trzeba mieć w sumie 400 pkt na 600 możliwych. Rozszerzenie liczysz x2, podstawę x1 (np. matma rozszerzona na 70 % to 140 pkt, podstawowa na 70 % to 70 pkt).
    Bardziej opłaca się zdawać rozszerzenie.
  • Anonim

witam; )
    nawiazujac do wypowiedzi wyzej, podstawe przemnaza sie przez 1,5 czyli 70% daje 105 punktow.
    takze zdawajac kazdy z 3 przemdiotow na 100% ma sie 450 punktow co spokojnie ulatwia dostanie sie na WZ.
    natomiast jasne, ze lepiej jest zdawac na rozszerzeniu - szanse na wyzsze wyniki w postepowaniu rekrutacyjnym :)
    zapraszam w marcu na targi expo - wreczymy informator i odpowiemy na wszystkie pytania :)
  • Anonim

te 3 przedmioty to matma, geografia i historia, tak?
  • Anonim

tzn chodziło mi o to, że z tych 3 wybieram 2, tak?

a język obcy liczy się jako trzeci do sumy punktów, dobrze rozkminiam?
  • DR

zle rozkminiasz
  • Anonim

w postepowaniu rekrutacyjnym sa brane pod uwage 3 przedmioty:
    - jezyk obcy
    - 2 z 3 do wyboru matma, geografia i historia.
    kazdy przedmiot punktowany jest tak samo.
  • Anonim

i wszystkie trzeba na tym samym poziomie? czy na przyklad jeden mozna rozszerzony, a dwa podstawowe? czy jakos tak..
  • Anonim

https://irk.uw.edu.pl/katalog.php?o...

tu masz wszystko, trzeba tylko poszukać...;]
  • Anonim

no niby tak.. ale wątpliwości zawsze są.. i lepiej spytać kogoś kto przeszedł to na własnej skórze..
  • Anonim

>.El. napisała:
    >i wszystkie trzeba na tym samym poziomie? czy na przyklad
    >jeden mozna rozszerzony, a dwa podstawowe? czy jakos tak..

mozna.
  • Anonim

No to się chyba nie dostanę; /. Angielski podstawowy jestem w stanie napisać na 85%-95% co daje 127 lub 142,5 pkt. Geografię rozszerzoną na jakieś 70%-80% co daje 140 lub 160 pkt. Chciałam zdawać też matmę,ale poszły mi baaaaaaaaardzo słabo (w ogóle nie zdałam) dwie maturki próbne z matmy. Zastanawiałam się nad historią podstawową, z której z 40%-50% (60-75pkt) max bym miała (kiedyś mi lepiej szła historia,teraz nie,ale to już inna sprawa. No to wychodzi mi w najlepszym wypadku 327-377,5pkt...
  • Wu

Masz jeszcze dużo czasu aby się nauczyć- więc sądzę że wyniki będą o wiele wiele lepsze :-) Nie trać wiary w siebie :-) Dasz rade!
  • Anonim

po 1. jeszcze duzo czasu to prawda :)
    po 2. nie wiadomo jaki bedzie prog punktowy w tym roku - wszystko zalezy od tego jak ogolnie pojdzie matura :)
    po 3. zawsze sa studia wieczorowe - odbywaja sie w systemie dziennym tyle tylko ze sa platne; ewentualnie zaoczne - weekendowe rowniez platne, za to w tygodniu mozna pracowac.

uczyc sie !; )
  • ஜ Ola ஜ

a ktos pamieta jakie były progi w poprzednich latach +/-? :)
  • Motylek

Z tego co pamiętam w tamtym roku przyjmowano od 400 punktów :)
  • w

>** Trish ** napisała:
    >witam; )
    >nawiazujac do wypowiedzi wyzej, podstawe przemnaza sie przez
    >1,5 czyli 70% daje 105 punktow.
    >takze zdawajac kazdy z 3 przemdiotow na 100% ma sie 450
    >punktow co spokojnie ulatwia dostanie sie na WZ.
    >natomiast jasne, ze lepiej jest zdawac na rozszerzeniu -
    >szanse na wyzsze wyniki w postepowaniu rekrutacyjnym :)
    >zapraszam w marcu na targi expo - wreczymy informator i
    >odpowiemy na wszystkie pytania :)
    >

Najlepiej zdawać tak jak ja czyli matematyka podstawowa, ang i geo rozszerzona i mając z tych przedmiotów nawet po 75 % masz 412,5 pkt. Biorąc pod uwage mature próbna już bym sie dostał wiec nie bedzie tak źle chyba wystarczy sie pouczyć:P
  • Kasia

czy próg na zarządzanie i na finanse jest taki sam?
  • Anonim

tak.
  • Anonim

Mam 431 punktów, dostanę się? :P
| |

Twoje pierwsze żródło informacji: facebook.com/SamorzadStudentow Stare grono dla wszystkich ucze...

Uniwersytet Warszawski

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (8)