-
Anonim
Witam wszystkich; ). Zastanawiam się nad zdawaniem na UW na zarządzanie - chciałam zdawać matmę podstawową i geografię rozszerzoną. Orientujecie się ile potrzeba z tego i z tego punktów/procent żeby się dostać? -
Natalia
Z 3 przedmiotów trzeba mieć w sumie 400 pkt na 600 możliwych. Rozszerzenie liczysz x2, podstawę x1 (np. matma rozszerzona na 70 % to 140 pkt, podstawowa na 70 % to 70 pkt).
Bardziej opłaca się zdawać rozszerzenie.
-
Anonim
witam; )
nawiazujac do wypowiedzi wyzej, podstawe przemnaza sie przez 1,5 czyli 70% daje 105 punktow.
takze zdawajac kazdy z 3 przemdiotow na 100% ma sie 450 punktow co spokojnie ulatwia dostanie sie na WZ.
natomiast jasne, ze lepiej jest zdawac na rozszerzeniu - szanse na wyzsze wyniki w postepowaniu rekrutacyjnym :)
zapraszam w marcu na targi expo - wreczymy informator i odpowiemy na wszystkie pytania :)
-
Anonim
-
-
Anonim
tzn chodziło mi o to, że z tych 3 wybieram 2, tak?
a język obcy liczy się jako trzeci do sumy punktów, dobrze rozkminiam? -
DR
-
Anonim
w postepowaniu rekrutacyjnym sa brane pod uwage 3 przedmioty:
- jezyk obcy
- 2 z 3 do wyboru matma, geografia i historia.
kazdy przedmiot punktowany jest tak samo.
-
Anonim
i wszystkie trzeba na tym samym poziomie? czy na przyklad jeden mozna rozszerzony, a dwa podstawowe? czy jakos tak.. -
Anonim
-
Anonim
no niby tak.. ale wątpliwości zawsze są.. i lepiej spytać kogoś kto przeszedł to na własnej skórze.. -
Anonim
>.El. napisała:
>i wszystkie trzeba na tym samym poziomie? czy na przyklad
>jeden mozna rozszerzony, a dwa podstawowe? czy jakos tak..
mozna. -
Anonim
No to się chyba nie dostanę; /. Angielski podstawowy jestem w stanie napisać na 85%-95% co daje 127 lub 142,5 pkt. Geografię rozszerzoną na jakieś 70%-80% co daje 140 lub 160 pkt. Chciałam zdawać też matmę,ale poszły mi baaaaaaaaardzo słabo (w ogóle nie zdałam) dwie maturki próbne z matmy. Zastanawiałam się nad historią podstawową, z której z 40%-50% (60-75pkt) max bym miała (kiedyś mi lepiej szła historia,teraz nie,ale to już inna sprawa. No to wychodzi mi w najlepszym wypadku 327-377,5pkt... -
Wu
Masz jeszcze dużo czasu aby się nauczyć- więc sądzę że wyniki będą o wiele wiele lepsze :-) Nie trać wiary w siebie :-) Dasz rade!
-
Anonim
po 1. jeszcze duzo czasu to prawda :)
po 2. nie wiadomo jaki bedzie prog punktowy w tym roku - wszystko zalezy od tego jak ogolnie pojdzie matura :)
po 3. zawsze sa studia wieczorowe - odbywaja sie w systemie dziennym tyle tylko ze sa platne; ewentualnie zaoczne - weekendowe rowniez platne, za to w tygodniu mozna pracowac.
uczyc sie !; ) -
ஜ Ola ஜ
-
-
w
>** Trish ** napisała:
>witam; )
>nawiazujac do wypowiedzi wyzej, podstawe przemnaza sie przez
>1,5 czyli 70% daje 105 punktow.
>takze zdawajac kazdy z 3 przemdiotow na 100% ma sie 450
>punktow co spokojnie ulatwia dostanie sie na WZ.
>natomiast jasne, ze lepiej jest zdawac na rozszerzeniu -
>szanse na wyzsze wyniki w postepowaniu rekrutacyjnym :)
>zapraszam w marcu na targi expo - wreczymy informator i
>odpowiemy na wszystkie pytania :)
>
Najlepiej zdawać tak jak ja czyli matematyka podstawowa, ang i geo rozszerzona i mając z tych przedmiotów nawet po 75 % masz 412,5 pkt. Biorąc pod uwage mature próbna już bym sie dostał wiec nie bedzie tak źle chyba wystarczy sie pouczyć:P -
Kasia
-
Anonim
-
Anonim
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne