Wydział Zarządzania UW [5337]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • .:Veni Vidi Vici:.

Czy ktoś mógłby napisać wymagania odnośnie pracy na zaliczenie? Jaki temat, jaka forma, na kiedy i czy można to pisać w grupach? Jakby co, chętnie do kogoś dołączę. Pozdrawiam:)
  • Damian

Przykładowe tematy są w tej prezentacji z zajęć np. relacja klient konsultant, kwestie etyczne w pracy konsultantów itp
  • przedszkole

jak cos ja tez sie chetnie do kogos dolacze :)
  • pawel

Dr pisze tak jednoznacznie, że nikt dalej nie wie, kiedy jest ostateczny termin składania prac :)
    Albo jeszcze jedno zdanie jest fajne, odnośnie pisania pracy:
    "Aby zdobyć ocenę wyższą niż 4 trzeba się jednak poświęcić i napsiać samodzielnie w zespole pracę"

Samodzielnie, ale w zespole; ]

Nikt nie chodzi na ten wykład???
  • pawel

przecież się skończył już jakiś czas temu, zostało tylko spotkanie z PwC

Ale zakładam, że na wykładzie mówił coś o pracy zaliczeniowej... Niektórzy muszą pisać pracę właśnie dlatego, że nie chodzili na wykład. A z wątku na moodlu nie wynika jasno kiedy jest termin oddania prac i nie ma żadnych wytycznych, ani nawet tematu. Więc pytam na gronie.
  • Anonim

na wykladzie bylo o tym tyle samo co na moodlu
  • pawel

jak były wykłady to wtedy obowiązywał termin 11 maja, na moodle pojawiła się prośba o przesunięcie terminu gdy już nie było wykładów, więc pewnie nikt do końca nie wie do kiedy jest termin oddawania prac, bo z moodle to ciężko zrozumieć; ]

o żadnych wytycznych nie słyszałem typu ile stron czy coś w tym stylu

co do tematu to nie podawał konkretnie, wspominał, że można wziąć z tych prezentacji z zajęć (tak jak pisał kolega wyżej), ogólnie można chyba wziąć bardzo wiele tematów o konsultingu, tylko zapewne musisz do niego napisać żeby Ci zatwierdził

ja np. pytałem się czy można pisać o Blue Ocean, to dostałem taką odpowiedź:
    "Temat, a właściwie obszar jest OK. Ale koniecznie temat należy zawęzić, np. Koncepcja Blue Ocean w implementacji konsultantow. To jeden z możliwych tematow."
  • .Kam.

Odświeżam wątek zeszłoroczny.

Mam pytania:
    - do kiedy należy oddać pracę z 'Doradztwa...' (chodzi mi o tę praktyczną lub esej) ?
    - case PWC - czy to zadanie dodatkowe czy obowiązkowe? Co należy zrobić?

Będę wdzięczna za odpowiedzi:)
  • magd.

Czy jest ktoś kto robi pracę z doradztwa ( nie case pwc ale pracę zaliczeniową) i chciałby mnie przygarnąć do grupy ? Polecam się; )
  • .Kam.

Czy macie już może oceny z doradztwa?
    U mnie jakoś pusto w konsoli i w USOSie...
  • Marta Borkowska

nie mam jeszcze, więc chyba trzeba czekać
  • .Kam.

Dziękuję za odpowiedź:)
  • eMM

Jeśli komuś spodobała się casomania z PwC to
    zastanówcie się nad wzięciem udziału w PwC Business Case Project:)

PwC Business Case Project to ogólnopolski projekt biznesowy będący symulacją
    pracy konsultantów zajmujących się doradztwem dla dużych firm i instytucji.

Podczas 2 miesięcy trwania projektu, który będzie odbywać się w czasie rzeczywistym, 30
    studentów - członków grupy projektowej będzie rozwiązywać problem biznesowy
    zawierający elementy optymalizacyjne, rachunkowe oraz podatkowe. Uczestnicy
    zespołu będą także brać udział w spotkaniach z managerami, konsultantami oraz
    video konferencjach on-line.

Projekt skierowany jest do studentów III, IV i V roku jednolitych studiów
    magisterskich, III roku studiów licencjackich, I i II roku studiów magisterskich
    uzupełniających oraz absolwentów wszystkich kierunków studiów, zainteresowanych
    zagadnieniami związanymi z branżą konsultingową (audyt, doradztwo podatkowe,
    usługi doradcze).

Na najlepsze osoby czekają certyfikaty PwC Junior Professional oraz zaproszenia
    do kontynuacji współpracy z naszymi konsultantami na prawdziwych projektach
    w czasie praktyk w PricewaterhouseCoopers.

Ważne terminy:
    Realizacja projektu: kwiecień-maj 2010.
    Projekt będzie realizowany w okresie kwiecień-maj 2010.

Więcej informacji oraz formularze zgłoszeniowe: http://www.pwc.com/kariera

• .

czy tylko ja nie mam jeszcze oceny z tego przedmiotu?
  • .Kam.

Ja również nadal nie mam oceny.
  • eMM

me too
  • .Kam.

Są juz wyniki:) W USOSie również.
| |

Twoje pierwsze żródło informacji: facebook.com/SamorzadStudentow Stare grono dla wszystkich ucze...

Uniwersytet Warszawski

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (8)