-
Bob
Skończyłem WZ w roku akademickim 2006/2007 i teraz składam pracę (rychło w czas :)). Muszę w nazwie pliku na płycie podać skrót specjalności, ale kurcze nie wiem jaki jest ten skrót dla roku akademickiego, w którym ja kończyłem studia :/ Wie ktoś? -
MeHow
ooo to ci się udało - bo tegoroczni absolwenci mają oficjalny termin obrony magisterki do końca 2009 roku - juz nie można pisać jej przez 2 lata po zakończeniu studiów ... jeśli masz dostęp do USOSa gdzieś tam to powinno być napisane, jeśli nie to są panie w dziekanacie :-) -
Hodi
Na oficjalnej stronie Wniwersytetu Warszawskiego jest podany regulamin studiów, http://www.uw.edu.pl/o_uw/dok/rstud...
§ 35
1. Praca dyplomowa powinna być złożona nie później niż miesiąc przed planowym terminem ukończenia studiów, chyba że wydziałowe zasady studiowania stanowią inaczej.
2. Na wniosek studenta bądź na wniosek jego promotora dziekan może przedłużyć okres trwania studiów, nie dłużej jednak niż o trzy miesiące od daty zakończenia ostatniego etapu studiów, w przypadku:
a) długotrwałej choroby studenta, potwierdzonej dokumentacją medyczną lub opinią Biura Osób Niepełnosprawnych,
b) niemożności wykonania pracy magisterskiej (licencjackiej) w obowiązującym terminie z uzasadnionych przyczyn, niezależnych od studenta. --->> To pewnie będzie główna argumentacja w rozmowach z Sokołem:P
§ 36
1. Student, który nie złożył pracy dyplomowej w terminie określonym w § 35 ust. 1, z zastrzeżeniem § 35 ust. 2, zostaje skreślony z listy studentów.
2. Studenta, który złożył pracę dyplomową po terminie określonym w ust. 1 ale przed upływem dwóch lat od uzyskania absolutorium, obowiązuje wznowienie studiów w celu zdania egzaminu dyplomowego zgodnie z § 8 ust. 9.
§ 8
9. Osoba, która po uzyskaniu absolutorium została skreślona ze studiów, może ubiegać się o wznowienie studiów na dzień egzaminu dyplomowego, jeśli złoży pracę dyplomową w okresie nieprzekraczającym dwóch lat od daty uzyskania absolutorium. Dziekan decyduje o wznowieniu studiów na podstawie opinii promotora."
A teraz cytat z uchwały ustanawiającej m. in to co napisałem powyżej:
§ 3
1. Uchwała wchodzi w życie z dniem podjęcia i ma zastosowanie począwszy
od dnia 1 października 2007 r.
Czyżby by po dwóch latach zmienili regulamin? Czy na oficjalnej stronie UW zamieszczony miał być nieaktualny? Chyba trzeba wybrać się na Wydział.
-
MeHow
Rok temu była informacja od dr Kozioła że zmieniły się przepisy-my-V rok-ma obwiązek obronienia się maksymalnie do końca grudnia 2009 roku i każdy kolejny rocznik ma 3 już tak samo-obrona max do 3 miesięcy po uzyskaniu absolutorium. Prace w dziekanacie należy składać do 20 września. Jeśli się nie zdąży należy napisać podanie z prośbą o przedłużenie na kolejne 3 miesiące ... takie info z dziekanatu -
-
.:: Akashia ::.
a uzyskanie absolatorium liczy się od daty ostatniej oceny czy końca sesji poprawkowej?? <jesli to pierwsze to chyba opłaca się mieć poprawki; p>
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne